Blogolj!

Blogstar kávéház

Büntetés

Brüsszeli csapásirány.

Az Európai Bizottság több, mindmáig megoldatlan ügyben is az eddigieknél súlyosabb fokú eljárást indított Magyarország ellen – számol be róla a Népszava Online.

„Az uniós döntés kapcsán a Greenpeace Magyarország közzétette: követelik a kormánytól, hogy tiltsák be a súlyosan egészségkárosító lignit lakossági használatát, hogy jóval hatékonyabban intézkedjenek az illegális hulladékégetés visszaszorítása érdekében, korlátozzák a szennyező dízeljárművek használatát, illetve a településeken jelöljenek ki zöld zónákat vagy vezessenek be szennyezésalapú dugódíjat. A per több tízmilliárdos büntetéssel fenyeget, pedig ezt az összeget a légszennyezés csökkentésére is el lehetne költeni – hívta fel a figyelmet a Levegő Munkacsoport.”

Pert a nyakukba - Brüsszel megunta Orbánék kamuzásait

Az Európai Bizottság csütörtökön három, mindmáig megoldatlan ügyben is az eddigieknél súlyosabb fokú eljárást indított Magyarország ellen. Pert indít az Európai Bizottság Magyarország, Olaszország, Románia, Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság ellen a nem kellően erélyes levegőminőség-javító intézkedések miatt - közölte csütörtökön a brüsszeli testület.

Pozíció

A nemzetállamok élethalálharca.

Az európai parlamenti választásokba is beavatkozhat Soros György? – elemzik szakértők a Hirado.hu cikkében.

„Kelet-Közép-Európában ezek a törekvések sikertelenek voltak, és Olaszországban, de Franciaországban is láttuk már annak jeleit, hogy hiába költ dollármilliárdokat Soros György a választási kampány befolyásolására, a bevándorlásellenes erők ennek ellenére erősödtek, és komoly pozíciókat szereztek – hangsúlyozta Deák Dániel. Soros György már az előző EP-választásba is beavatkozott kiszivárgott dokumentumok szerint. A 2014-es kampányban több mint hatmillió dollárt költöttek a milliárdos szervezetei, amelyek a nyílt társadalom megvalósításáért, vagyis a nemzetállamok eltüntetéséért harcolnak.”

Az európai parlamenti választásokba is beavatkozhat Soros György?

A milliárdoshoz köthető szervezetek is cenzúrázhatnák az online felületeken megjelenő migrációval kapcsolatos híreket, információkat - hangzott el az M1 Unió28 című műsorában. 2019. május végén lesz az európai parlamenti választás. Az egyfordulós választás kampánya hivatalosan még nem kezdődött el, szakértők szerint azonban már zajlanak az előkészületek Európa-szerte.

Ürügy

Soros-sár a focivébére.

A New York-i székhelyű Emberjogi Figyelő nevű civil szervezet útmutatót adott ki arról, milyen mértékben romlik Oroszországban az emberi jogok helyzete, az Origo.hu szerint Soros lobbistái ezzel a focivébére támadtak.

„Petr Briston, a német jobboldali AfD párt törvényhozási képviselője, kijelentette: a HRW baloldali lobbicsport, amelyet Soros pénzel. 100 millió dollárt kaptak Sorostól 2010 óta, és 'minden konzervatív kormányt bírálnak – legyen az Vlagyimir Putyiné, Orbán Viktoré, Donald Trumpé vagy Benjamin Netanjahué'. Hozzátette, egy pillanatig nincs kételye afelől, hogy az EU-kormányok, a médiák és az olyan NGO-k, mint a HRW együttműködnek, hogy besározzák Oroszországot a labdarúgó-világbajnokság előtt. Hozzátette: Soros és az EU mindent megtesz, hogy megosszanak bennünket, és gyűlöletet szítsanak az emberi jogok ürügyén.”

Soros lobbistái most a focivébére támadnak

A New York-i székhelyű Emberjogi Figyelő nevű civil szervezet újságíróknak 49 oldal terjedelmű „útmutatót" adott ki arról, hogy az oroszországi labdarúgó-világbajnokság előtt milyen mértékben romlik az országban az emberi jogok helyzete. Azzal a szándékkal, hogy igyekezzenek e sporteseményt átpolitizálni. Erről egy spanyol újságíró, Ignacio Ortega és egy német törvényhozó, Petr Briston beszélt az orosz Sputnik News hírügynökség angol nyelvű szolgálatának.

Veszélyforrás

Reagani realista.

Háborús uszító vagy a béke harcosa? Héja landolt a Fehér Házban – Donald Trump nemrégiben kinevezett nemzetbiztonsági tanácsadója, John Bolton portréja a Mandiner.hu-n.

„Kritikusai szerint Bolton veszélyes, de támogatói szerint nem ő a veszélyes, hanem a világ. Szerintük tökéletes megoldás nem létezik, ha az embernek Kínával, Iránnal vagy Észak-Koreával akad dolga. Érvelésük alapján Obama alatt éppen az amerikai beavatkozás hiánya segítette elő a szíriai helyzet eszkalálódását, az ISIS előretörését és azt is, hogy Észak-Korea atomfegyver közelébe jutott. Úgy gondolják, hogy valójában Bolton egy 'reagani realista', mert bár a háborút nem az egyetlen lehetőségnek látja, de ezzel az opcióval is számol.”

Héja landolt a Fehér Házban - John Bolton portréja | Mandiner

Háborús uszító vagy a béke harcosa? Támogatta a vietnámi háborút, de nem akart egy ázsiai rizsföldön meghalni. Megveti az ENSZ-t, aminek amerikai nagykövete volt. A hagyományos diplomáciát sem kedveli, de szerinte egy jól irányzott csapás mindig segíthet. Nem egy elvtelen szélkakas, mégis kérlelhetetlen alak, aki azt is elmondhatja magáról, hogy már kergette ragasztószalag-adagolóval a beosztottját egy moszkvai hotel folyosóján.

Hangolás

Tápai Szabina várandóssága.

Elkészültek az első ultrahangképek Tápai Szabina és Kucsera Gábor második babájáról, a boldog anyuka kisbabája egészségére már a terhessége alatt is odafigyelj – írja a Lokál Online.

„Ezt a terhességemet kicsit másként viselem, mint az előzőt, de ez nem is olyan meglepő, hiszen nem tudjuk, hogy kislány vagy kisfiú, de sokat segít a várandós vitaminom. Örülök, hogy már a kezdetektől szedem ezt a trimeszterekre tagolt készítményt, hiszen e nélkül sokkal nehezebb dolgom lenne. Egyrészt a rohanó életmódom miatt, másrészt a második babánál már nem tud annyira figyelni magára az ember.”

Megmutatta babáját Tápai Szabina

Elkészültek az első ultrahangképek Tápai Szabina és Kucsera Gábor második babájáról. A boldog anyuka nagyon fontosnak tartja, hogy kisbabája egészségére már a terhessége alatt is odafigyeljen. „Ezt a terhességemet kicsit másként viselem, mint az előzőt, de ez nem is olyan meglepő, hiszen nem tudjuk, hogy kislány vagy kisfiú, de sokat segít a várandós vitaminom.

Bizalom

Tóth Vera mosolygó lelke.

Az énekesnő a közösségi oldalán jelentette be, hogy csatlakozott egy bandához – így a Blikk Online.

„Szavakban ki nem fejezhető az örömöm! A mai naptól a Budapest Bár csapatának tagja vagyok! Rég vártam már ennyire koncerteket, mint most! Köszönöm a bizalmat! Nyáron találkozunk! Boldogság! Mosolyog a lelkem! – írta a posztjában Vera.”

Tóth Vera örömhírt osztott meg: gratulálunk!

„Szavakban ki nem fejezhető az örömöm! A mai naptól a Budapest Bár csapatának tagja vagyok! Rég vártam már ennyire koncerteket, mint most! Köszönöm a bizalmat! Nyáron találkozunk! Boldogság! Mosolyog a lelkem!" - írta a posztjában Vera.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52749/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?