Blogolj!

Orbán Viktor: Mi vagyunk Európa jövője

Pénteken megtartották az új kormány minisztereinek eskütételét a Parlamentben, felszólalt Orbán Viktor is.

Esküt tesznek az új kormány miniszterei

Az új kormány miniszterei ma tesznek esküt az Országgyűlésben azt követően, hogy Áder János köztársasági elnöktől átveszik kinevezésüket a Sándor-palotában. A Ház ülése 10 óra 30 perckor kezdődik és várhatóan egyórás lesz. Kövér László házelnök ismerteti az államfő átiratát a miniszterek kinevezéséről, ezt követi Orbán Viktor kormányfő felszólalása, a miniszterek bemutatása, majd az eskütételük.

1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője

-fogalmazott a miniszterelnök. az ülésen.

Orbán hosszútávra, akár 2030-ig is tervez, „mert egy országot csak úgy lehet vezetni, ha a tervek hosszú távra szólnak”. Pozitívan látja a jövőt, ugyanis elmondása szerint Európa gazdasági súlypontja fokozatosan keletre tolódik, és így Magyarország és Közép-Európa országai az EU leggyorsabban fejlődő területe.

A tervezés hosszútávú, ahogy a migráció problémája is.

Ezért továbbra is fontos a határőrzés, és a biztonsági kockázatok higgadt kezelése, illetve az emberi méltóság, család és a nemzet védelme, de emellett új időszak veszi kezdetét:

mély átalakítások, komoly küzdelmek és szívós munka áll mögöttünk, de a világban új időszak, új technológiai korszak kezdődött el, amely még bátrabb újító szellemet és még több változtatást követel. Ehhez a kihíváshoz kellett igazítani az új kormány összetételét

Az új Orbán-kormányban olyan emberek vannak, akiknek közös szenvedélye Magyarország, akik azt gondolják, hogy "a mi életünkben a legnagyobb dolog, hogy magyarnak születtünk".

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter, Nagy István agrárminiszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter lett. Pintér Sándor vezeti a belügyi tárcát, Rogán Antal pedig a Miniszterelnöki Kabinetirodát. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős, Süli János pedig a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszterként vesz részt a kormány munkájában. Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, Trócsányi László az igazságügyi tárcát, Varga Mihály a Pénzügyminisztériumot vezeti.

(fotó: MTI)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52771/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,eskü,parlament

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-18 15:00:53
Szinte idáig hallom a liberálbolsevikok visítását, ordibálását:
Mi van ?! Még hogy, mi vagyunk Európa jövője !!!
Hahahaha !!! Pont Magyarország, pont a FIDESZ-KDNP kormány, pont Orbán Viktor !!!! Bruhaha, bruhaha !!!!
Lásd (és hallgasd) még ma este például a teljesen elnyomott, a megfélemlített, a hazai demokrácia sártengerébe taszajtott ATV, RTL KLUB, Klubrádió, meg a többi komcsi médiát !
Holnap reggel pedig teszem-azt, a "teljesen független", az "objektivitására" mindig oly büszke NÉPSZAVA c. szennylapot.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?