Blogolj!

Orbán Viktor: Mi vagyunk Európa jövője

Pénteken megtartották az új kormány minisztereinek eskütételét a Parlamentben, felszólalt Orbán Viktor is.

Esküt tesznek az új kormány miniszterei

Az új kormány miniszterei ma tesznek esküt az Országgyűlésben azt követően, hogy Áder János köztársasági elnöktől átveszik kinevezésüket a Sándor-palotában. A Ház ülése 10 óra 30 perckor kezdődik és várhatóan egyórás lesz. Kövér László házelnök ismerteti az államfő átiratát a miniszterek kinevezéséről, ezt követi Orbán Viktor kormányfő felszólalása, a miniszterek bemutatása, majd az eskütételük.

1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője

-fogalmazott a miniszterelnök. az ülésen.

Orbán hosszútávra, akár 2030-ig is tervez, „mert egy országot csak úgy lehet vezetni, ha a tervek hosszú távra szólnak”. Pozitívan látja a jövőt, ugyanis elmondása szerint Európa gazdasági súlypontja fokozatosan keletre tolódik, és így Magyarország és Közép-Európa országai az EU leggyorsabban fejlődő területe.

A tervezés hosszútávú, ahogy a migráció problémája is.

Ezért továbbra is fontos a határőrzés, és a biztonsági kockázatok higgadt kezelése, illetve az emberi méltóság, család és a nemzet védelme, de emellett új időszak veszi kezdetét:

mély átalakítások, komoly küzdelmek és szívós munka áll mögöttünk, de a világban új időszak, új technológiai korszak kezdődött el, amely még bátrabb újító szellemet és még több változtatást követel. Ehhez a kihíváshoz kellett igazítani az új kormány összetételét

Az új Orbán-kormányban olyan emberek vannak, akiknek közös szenvedélye Magyarország, akik azt gondolják, hogy "a mi életünkben a legnagyobb dolog, hogy magyarnak születtünk".

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter, Nagy István agrárminiszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter lett. Pintér Sándor vezeti a belügyi tárcát, Rogán Antal pedig a Miniszterelnöki Kabinetirodát. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős, Süli János pedig a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszterként vesz részt a kormány munkájában. Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, Trócsányi László az igazságügyi tárcát, Varga Mihály a Pénzügyminisztériumot vezeti.

(fotó: MTI)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52771/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,eskü,parlament
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-18 15:00:53
Szinte idáig hallom a liberálbolsevikok visítását, ordibálását:
Mi van ?! Még hogy, mi vagyunk Európa jövője !!!
Hahahaha !!! Pont Magyarország, pont a FIDESZ-KDNP kormány, pont Orbán Viktor !!!! Bruhaha, bruhaha !!!!
Lásd (és hallgasd) még ma este például a teljesen elnyomott, a megfélemlített, a hazai demokrácia sártengerébe taszajtott ATV, RTL KLUB, Klubrádió, meg a többi komcsi médiát !
Holnap reggel pedig teszem-azt, a "teljesen független", az "objektivitására" mindig oly büszke NÉPSZAVA c. szennylapot.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?