Blogolj!

Platform a Jobbikon belül

Ragnar Volarus

Pénteken megszületett a döntés, és hét Jobbikos színekben megválasztott polgármester – akik a tisztújító kongresszusi szavazásnak megfelelően megközelíti az 50 százalékot polgármesterek tekintetében – és számos Jobbikos középvezető részvételével megalakítottak MI MAGUNK néven egy Jobbikon belüli platformot – jelentette be Toroczkai László kedden a Villányi úti Jobbik központ előtt tartott sajtótájékoztatóján. A volt Jobbik alelnök nem véletlenül választotta helyszínnek az egykori székházat, hiszen céljuk visszaadni a a Jobbik elveszett lelkét. 

Szeretnék ezt a politikai közösséget visszaterelni a Jobbik alapító okiratában megfogalmazott szellemiségéhez. Talán még korrigálható az az irány, ami az elmúlt időszakban látható volt. Ehhez a platform létrehozása volt az első lépés. 

- Az alapító okirat nem tiltja platform létrehozását, ugyanakkor nem is tartalmazza. Ha kell, akkor kezdeményezzük az alapszabály módosítását, ha ez nem szükséges akkor a platform péntek óta létezik.

Tehát először az együttműködés a célja a Mi magunk-nak, akik még úgy érzik, van esély visszatérni a helyes útra. Ám tudják, a labda most az elnökség kezében van.

- Előfordulhat, hogy nem működőképes az együttműködés az országos elnökség és a platform között.

De ez súlyos hiba lenne a Jobbik vezetői részéről, hiszen azzal kockáztatják a pártszakadást.

- De mi ezt nem tartjuk jónak, szeretnénk egyben tartani ezt a politikai közösséget. A platform június 23-án, Ásotthalmon fog egy zászlóbontó ünnepség keretében a színfalak mögül előlépni. Ide több száz, több ezer embert várnak, nem csak a Jobbik tagjait, hanem mindazokat akik azonosulni tudnak a Jobbik alapító okiratában foglalt szellemiségével. Vissza kell adni a mozgalmi jelleget a pártnak. Visszaadni a párt tagságának a Jobbikot, bevonni őket a döntésekbe, ne külső tanácsadók mondják meg mi legyen. Oktatás ügyben gyakorló pedagógusok döntsenek, mezőgazdasági kérdésekben olyan tagok akik éppen most szállnak ki a traktorból, hiszen ők tudják mi a 2018-as magyar valóság, miről kell beszélni. De ha kivándorlásról van szó akkor a londoni Jobbik baráti körhöz kell fordulni. 

Toroczkai azt is elmondta, hogy a június 23.-a kvázi egy határidő, addigra ki kell derüljön működőképes-e ez a felállás.

- Fontos tisztázni a Jobbik jövőbeli irányvonalát még az önkormányzati választások előtt. Fontos lenne meghatározni a Jobbik helyzetét. A Jobbikra jelenleg úgy tekintenek mint a balliberális tömb tagja. Pedig a Fidesz és Balliberális tömb között kellene legyen. A haza ügyét az szolgálja, ha a Jobbik nem tér le arról az útról, ahonnan elindult.  

A korábbi Jobbik alelnök komoly hibának tartja azt is, hogy az elmúlt években nem jött létre egy Jobbikhoz közeli média, holott erre a párt költségvetése lehetőséget biztosított volna. Arról, hogy miben tud egyetérteni esetleg a jelenlegi kormánnyal, vagy az ellenzékkel, a következőket mondta.

- Migráció és bevándorlás témában tudom támogatni a kormányt. Ezt ásotthalmi polgármesterként eddig is megtettem.Az elmúlt két esztendőben minden párt elengedte a, magyar cigány együttélés problémáit, holott ez egy égető probléma és foglalkozni kell vele. De erről is a Mi magunk platform – ha az marad – fog dönteni, ez közös elhatározás lesz. Ha hiszik, ha nem, demokratikusan. Külső tanácsadóktól mentesen, nem marketingmenedzserként gondolkodó politikai stratégák fognak határozni, hanem mi magunk. Ezért is lett ez a nevünk.

A Jobbik-frakció nem tart Toroczkaival

Kedd este aztán Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője adott ki közleményt, amelyben azt írta: "Toroczkai László mai sajtótájékoztatóján arról nyilatkozott, hogy a Jobbik több országgyűlési képviselője is támogatja platformját. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Jobbik parlamenti frakciójának 26 tagjából 25 nem tagja, és a jövőben sem kíván tagja lenni ennek a platformnak. Egyedül Dúró Dóra fejezte ki csatlakozási szándékát, aki a tisztújító kongresszuson Toroczkai elnök-helyettes jelöltjeként indult."

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52956/pics/lead_800x600.jpg
Jobbik,Mi magunk,Toroczkai László
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Varga-Damm Andreát végleg lapátra tették Jakab Péterék

2020.07.24. 16:30
Marad még valaki a Balliknál, hogy lekapcsolja a villanyt?

Tovább apad a Jobbik-frakció

2020.05.27. 17:50
Farkas Gergely eddigi frakcióvezető-helyettes és Varga-Damm Andrea is kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából; ezt mindketten szerdán jelentették be.

Rendkívüli: kivágná a parlamentből egyik képviselőjét a Jobbik

2020.05.20. 20:25
Folytatódik a leszámolás a balliberális oldalra sodródó pártban: a korábbi patrónus, Simicska Lajos bizalmasaként emlegetett Varga-Damm Andrea lett a bűnbak, hogy …

Itt a vége, fuss el véle: kimúlt a Jobbik!

2020.03.03. 14:10
Legalábbis Vas megyében. Az ottani szervezetek ugyanis megelégelték, hogy a Jakab Péter-féle országos vezetés szembeköpi a jobboldali, nemzeti, konzervatív értékeket.

A kommunizmus áldozataira emlékezünk

2020.02.25. 15:15
1947-ben ezen a napon vitték el a szovjet csapatok Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a Szovjetunióba, ahol nyolc évet töltött fogságban. A politikus letartóztatása és fogvatartása az első …

Bencsik János kilépett a Jobbikból

2020.02.19. 18:25
A párt parlamenti képviselője, korábbi budapesti elnöke többek között Jakab Péter hajtóvadászatával és a nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témák pártból való kiűzésével indokolta döntését.

Ittasan vezetett a szocialista politikus, az ellenzék szerint csak "kis baki" történt

2020.01.29. 08:25
Horváth Tamás a helyi gimnázium báljáról tartott hazafelé, mikor a rendőrök megállították. Az …

Kilépett a Jobbikból Vona Gábor

2019.10.29. 14:55
Tavaly a választásokat követően Vona Gábor lemondott pártelnöki tisztségéről, most pedig a pártból is kilépett.

Kegyeletsértése miatt lemondásra szólítja fel Stummer Jánost a Mi Hazánk

2019.10.24. 14:55
"Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!" - erre a súlyosan kegyeletsértő …

Boros Bánk Levente: Az ellenzék drámája, hogy sok az eszkimó, és kevés a fóka

2019.02.24. 10:05
Márki-Zay tökéletes paraszt Soros sakktábláján! A párt nélküli politikusok gyülekezeteként tekint az elemző a vásárhelyi …

Ezeket a cikkeket olvastad már?