Blogolj!

Platform a Jobbikon belül

Ragnar Volarus

Pénteken megszületett a döntés, és hét Jobbikos színekben megválasztott polgármester – akik a tisztújító kongresszusi szavazásnak megfelelően megközelíti az 50 százalékot polgármesterek tekintetében – és számos Jobbikos középvezető részvételével megalakítottak MI MAGUNK néven egy Jobbikon belüli platformot – jelentette be Toroczkai László kedden a Villányi úti Jobbik központ előtt tartott sajtótájékoztatóján. A volt Jobbik alelnök nem véletlenül választotta helyszínnek az egykori székházat, hiszen céljuk visszaadni a a Jobbik elveszett lelkét. 

Szeretnék ezt a politikai közösséget visszaterelni a Jobbik alapító okiratában megfogalmazott szellemiségéhez. Talán még korrigálható az az irány, ami az elmúlt időszakban látható volt. Ehhez a platform létrehozása volt az első lépés. 

- Az alapító okirat nem tiltja platform létrehozását, ugyanakkor nem is tartalmazza. Ha kell, akkor kezdeményezzük az alapszabály módosítását, ha ez nem szükséges akkor a platform péntek óta létezik.

Tehát először az együttműködés a célja a Mi magunk-nak, akik még úgy érzik, van esély visszatérni a helyes útra. Ám tudják, a labda most az elnökség kezében van.

- Előfordulhat, hogy nem működőképes az együttműködés az országos elnökség és a platform között.

De ez súlyos hiba lenne a Jobbik vezetői részéről, hiszen azzal kockáztatják a pártszakadást.

- De mi ezt nem tartjuk jónak, szeretnénk egyben tartani ezt a politikai közösséget. A platform június 23-án, Ásotthalmon fog egy zászlóbontó ünnepség keretében a színfalak mögül előlépni. Ide több száz, több ezer embert várnak, nem csak a Jobbik tagjait, hanem mindazokat akik azonosulni tudnak a Jobbik alapító okiratában foglalt szellemiségével. Vissza kell adni a mozgalmi jelleget a pártnak. Visszaadni a párt tagságának a Jobbikot, bevonni őket a döntésekbe, ne külső tanácsadók mondják meg mi legyen. Oktatás ügyben gyakorló pedagógusok döntsenek, mezőgazdasági kérdésekben olyan tagok akik éppen most szállnak ki a traktorból, hiszen ők tudják mi a 2018-as magyar valóság, miről kell beszélni. De ha kivándorlásról van szó akkor a londoni Jobbik baráti körhöz kell fordulni. 

Toroczkai azt is elmondta, hogy a június 23.-a kvázi egy határidő, addigra ki kell derüljön működőképes-e ez a felállás.

- Fontos tisztázni a Jobbik jövőbeli irányvonalát még az önkormányzati választások előtt. Fontos lenne meghatározni a Jobbik helyzetét. A Jobbikra jelenleg úgy tekintenek mint a balliberális tömb tagja. Pedig a Fidesz és Balliberális tömb között kellene legyen. A haza ügyét az szolgálja, ha a Jobbik nem tér le arról az útról, ahonnan elindult.  

A korábbi Jobbik alelnök komoly hibának tartja azt is, hogy az elmúlt években nem jött létre egy Jobbikhoz közeli média, holott erre a párt költségvetése lehetőséget biztosított volna. Arról, hogy miben tud egyetérteni esetleg a jelenlegi kormánnyal, vagy az ellenzékkel, a következőket mondta.

- Migráció és bevándorlás témában tudom támogatni a kormányt. Ezt ásotthalmi polgármesterként eddig is megtettem.Az elmúlt két esztendőben minden párt elengedte a, magyar cigány együttélés problémáit, holott ez egy égető probléma és foglalkozni kell vele. De erről is a Mi magunk platform – ha az marad – fog dönteni, ez közös elhatározás lesz. Ha hiszik, ha nem, demokratikusan. Külső tanácsadóktól mentesen, nem marketingmenedzserként gondolkodó politikai stratégák fognak határozni, hanem mi magunk. Ezért is lett ez a nevünk.

A Jobbik-frakció nem tart Toroczkaival

Kedd este aztán Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője adott ki közleményt, amelyben azt írta: "Toroczkai László mai sajtótájékoztatóján arról nyilatkozott, hogy a Jobbik több országgyűlési képviselője is támogatja platformját. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Jobbik parlamenti frakciójának 26 tagjából 25 nem tagja, és a jövőben sem kíván tagja lenni ennek a platformnak. Egyedül Dúró Dóra fejezte ki csatlakozási szándékát, aki a tisztújító kongresszuson Toroczkai elnök-helyettes jelöltjeként indult."

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52956/pics/lead_800x600.jpg
Jobbik,Mi magunk,Toroczkai László

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kizárta Toroczkai Lászlót a Jobbik

2018.06.08. 12:45
Egy olyan etikai vizsgálat végén, ahol eleve borítékolható volt az ítélet. Dúró Dóra bejelentette: kilép a pártból.

Csúcsokat ostromol a Fidesz-KDNP népszerűsége

2018.06.02. 11:25
A Nézőpont Intézet friss felmérése szerint az Orbán Viktor vezette pártszövetség tovább növelte előnyét, míg az ellenzéki pártok támogatottsága egyre csökken.

Országgyűlési képviselői tisztségéből is visszahívta Dúró Dórát a Jobbik

2018.05.30. 17:15
 A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja kedden zárta ki soraiból bizalomvesztés miatt Dúró Dórát, és felkérte az elnökséget, hogy …

Dúró Dórát kizárták a Jobbik frakcióból

2018.05.29. 19:25
Bizalmi válság alakult ki vele szemben a párton belül, parlamenti mandátumától is megfoszthatják.

Toroczkai László: A többség mögöttem áll!

2018.05.16. 10:45
A párt elnökválasztásán megkérdőjelezhető körülmények között alulmaradt Toroczkai László komoly morális deficitet azonosít a Jobbikban: úgy érzi, a tagság végérvényesen elszakadt a Bécsi …

Kövér László: intelligens játékosok kellenek, nem bal bunkók

2018.05.12. 09:20
Kövér László házelnök interjút adott, amelyben beszélt a kormányzati munkáról, a családokról és a magyar társadalom kettéosztottságáról is.

Bejelentkezett Toroczkai Vona helyére

2018.04.10. 14:50
Az ásotthalmi polgármester legújabb posztja erre utal. Úgy fogalmaz bejegyzésében, hogy „jómagam nem is lehetnék néppártibb”.

Vona Gábor kivonul a politikából

2018.04.09. 20:20
A Jobbik elnöke ígéretéhez híven benyújtotta lemondását, és egyúttal parlamenti mandátumáról is lemondott.

A jobbikos „lotyó” a Jobbikról

2018.04.07. 18:10
Borda Anikót, az egykori mártélyi Jobbik elnökét nemes egyszerűséggel lelotyózta párttársa, Kiss Attila, aki a Jobbik színeiben indul Lázár János ellenfeleként a – többek között Mártélyt is magába foglaló – …

A biztos pártválasztók fele a Fidesz mellett

2018.04.03. 18:20
- állítja a baloldali Republikon Intézet. A korrigált mérésük szerint is a Fidesz több voksot szerezhet, mint a mögötte lévő két legerősebb pártközösség, a Jobbik és az MSZP-P együtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?