Blogolj!

Blogstar kávéház

Elégtétel

A Jobbik remegése.

Toroczkai László nem mert bátrat húzni, magyarázkodni kényszerült, mi is lenne az ő politikája és taktikája (bent marad, mégis ellenáll), így előnybe hozta a Jobbik vezetését – állítja a HVG Online.

„Toroczkai kénytelen lesz a következő hónapban úgy játszani, mintha nem hallotta volna a keddi választ. A tárgyalásokat keresi majd, és szervezi a június 23-i nagygyűlést. Ha ott erőt tud mutatni, és megfelelő számú jobbikos vezetőt, valamint parlamenti képviselőt maga mellé tud állítani, akkor még megremeghet a Jobbik vezetése. Ha azonban Toroczkai (és a Novák–Dúró-házaspár) marad az egyetlen ismert arc a 'Mi magunk” platformon belül, akkor a Jobbik túlélte a választás utáni első válságát (és ezzel a Fidesz elbukta első próbálkozását az 'elégtételre').”

Toroczkai nem mert bátrat húzni, így előnybe hozta a Jobbik vezetését

Szakad vagy nem szakad? Ez volt a nagy kérdés Toroczkai László keddi bejelentése előtt. Az ásotthalmi polgármester azonban döntés helyett azt jelentette be: taktikázik és időt húz. A Jobbik frissen megválasztott vezetése igyekszik rövidre zárni a történetet, és a legerősebb érve Toroczkai ellen a Fidesz ármánykodása.

Erkölcs

Összekukázott frakció.

Az ellenzéki pártok a DK-t leszámítva tartalmi kérdések helyett csakis a belső konfliktusokra koncentrálnak – vázolja a Hirado.hu-n Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője.

„A Párbeszéd frakcióalakításának legújabb fejleményei kapcsán megjegyezte, hogy a függetlenként mandátumot szerző Mellár Tamás korábban maga jelölte ki azt az erkölcsi alapállást, hogy nem fog beülni egyik frakcióba sem. Most pedig éppen ez történik – tette hozzá Fodor. Az MSZP-vel közösen induló baloldali párt parlamenti jelenléte – az elemző megfogalmazása szerint – egy 'összekukázott frakciónak' tűnik, hiszen a szükséges létszámhoz Burány Sándort az MSZP-től kapták, míg a Liberálisok képviselője, Bősz Anett helyett most Mellár Tamás ugrott be.”

Fodor Csaba: „összekukázott" frakciónak tűnik a Párbeszéd

Az ellenzéki pártok a DK-t leszámítva tartalmi kérdések helyett újból a belső konfliktusokra koncentrálnak - mondta Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Versengés

Démonizált érték.

A verseny érték, előle menekülni csak erőszakkal és elnyomással lehet. Magyarországnak is versenyeznie kell: nem csak felzárkózni, hanem lehagyni a nyugati országokat – a 11. szabadpiaci roadshow budapesti állomásáról a Mandiner.hu tudósít.

„A verseny démonizált értékké vált – követte a vállalkozót Federico N. Fernández publicista, az Austrian Economics Center főmunkatársa. Nap mint nap látjuk, hogy valaki a verseny ellen tüntet: Franciaországban a gazdák, máshol pedig a taxisok. Trump is ezért folytat protekcionista kereskedelempolitikát – mondta. A labdarúgás és a szépségversenyek világából hozott példáival azt igyekezett szemléltetni, hogy a verseny megedz minket és segít abban, hogy jobb verzióivá váljunk saját magunknak. Ebből adódóan a verseny önfejlesztés, és mindig együttműködés is a versenytársakkal e cél elérésében. Messi is sokat edz, hogy a legjobb legyen, de emiatt a helyét követelők is még többet edzenek – így tesz csodát a verseny.”

Kevés gyermekkel a jóléti államot már nem engedhetjük meg magunknak - Budapesten járt a szabadpiaci roadshow | Makronóm.mandiner

A verseny démonizált értékké vált, pedig csak az segíthet a gazdasági szereplőknek, hogy önmaguk legjobb változatává váljanak. A verseny érték, előle menekülni csak erőszakkal és elnyomással lehet. Magyarországnak is versenyeznie kell: nem csak felzárkózni, hanem lehagyni a nyugati országokat. Bár a magyar gazdaság ehhez jó úton halad, számos szabályozástól kellene még megszabadulni.

Tehetség

Charlie elismerése.

Budapest Díszpolgára címmel tüntette ki Charlie-t a Fővárosi Közgyűlés, ebből az alkalomból közöl vele interjút a Lokál Online.

„Ennyi év tapasztalatával a hátam mögött pontosan tudom, milyen nehéz egy tehetséges embernek feltűnnie és megmaradnia ezen a pályán. Szerintem csak tehetséggel ma még nehezebb befutni, mint régebben, nagyon sok minden kell a sikerhez. Én sosem tudtam igazán menedzselni magam, és nem voltam hajlandó rossz alkukat kötni. Ezért esik jól, hogy mindemellett elismerik azt, amit évtizedek óta csinálok.”

Charlie: Amióta Somló meghalt, nem járok sehova

Budapest Díszpolgára címmel tüntette ki Charlie-t a Fővárosi Közgyűlés. A fővárosi díszpolgárokat bemutató sorozatunk nyitórészében a kiváló zenészt - aki tavaly ünnepelte hetvenedik születésnapját - kérdeztük. Charlie barátjáról, Somló Tamásról is mesélt. - Ön ahhoz a generációhoz tartozik, amely végigkísérhette Nagy-Budapest megszületését és kiteljesedését. Nagyon más lett a város mondjuk a hatvanas évekhez képest?

Kód

Vége az álomnak.

Közel tizenöt év után végleg zátonyra futott Galambos Dorina és Pély Barnabás kapcsolata, zenészbarátaik szerint a rengeteg munka tette tönkre a házasságukat – így a Blikk Online.

„Hihetetlen lelki kapcsolat van köztünk, és ez kihat a szexuális életünkre is. Genetikailag egymásnak vagyunk kódolva – mondta akkor a Blikknek Pély. – Három év után talán még jobb a szex, mint valaha.”

„Ezt már abba kellett hagyni" - Ez tehette tönkre Galambos Dorina és Pély Barna kapcsolatát

A szerelmesek 2003-ban, a Megasztár című tehetségkutatóban ismerkedtek meg, tíz évre rá a legnagyobb titokban mondták ki a boldogító igent. Bár évek óta nem nyilatkoztak a magánéletükről, úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben van köztük - tegnap délután azonban Pély maga jelentette be, válnak.

Seggfej

Döbbenetes nagyképűség.

Az Origo.hu összeállításából kiderül, vannak a sztárvilágban is normális, közvetlen emberek, mások azonban úgy viselkednek, mintha istenek vagy királyok lennének, akikkel haladó nem is érintkezhet.

„Vaughn is csak az asszisztensein keresztül rendelt a pincérektől, azokat a rajongókat pedig konkrétan elküldte melegebb éghajlatra, akik vették a bátorságot, hogy köszönjenek neki. Egy felhasználó pont budapesti élményét osztotta meg a színésszel kapcsolatban: 'Ugyanazon a helyen evett a Liszt Ferenc téren, ahol én. Sosem döbbentem még le annyira az életemben, mint amikor őt figyeltem, ahogy kenyérdarabokkal dobálja a pincérnőt, hogy felkeltse a figyelmét. Egy igazi seggfej' – írta.”

Nagyképű sztárok, akik semmibe veszik a halandókat

Vannak a sztárvilágban is normális, közvetlen emberek, mások azonban úgy viselkednek, mintha istenek vagy királyok lennének, akikkel haladó nem is érintkezhet. Statisztákkal, pincérekkel, szállodai személyzettel többen csak az asszisztensükön keresztül kommunikálnak, mással egy üzletben sem szabad felvenni a szemkontaktust, de olyan is akad, aki az edzőteremben mindig megszáríttatja maga előtt a zuhanyfülkét, mert nem akar mások fürdővizével érintkezni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52984/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?