Blogolj!

Blogstar kávéház

Turné

Amerikanizálódó szocialisták.

Amerikai mintára csapnak össze az MSZP elnökjelöltjei: országjáró turnéra indulnak június elején, és négy vidéki nagyvárosban, illetve Budapesten tartanak konvenciókat a tisztújítás előtt – mutatja be a Zoom.hu.

„A vidéki és a budapesti elnökjelölti konvenciók forgatókönyve azonos lesz: a jelenleg versenyben lévő öt elnökjelölt egymás után 15-15 percben tart programismertető beszédet, ezt követően a konvencióra érkező közönség – párttagok és szimpatizánsok – körülbelül egy órás időkeretben szabadon kérdezheti a jelölteket. Kérdés, hogy ezek a konvenciók sajtónyilvánosak lesznek-e – szocialista forrásaink szerint nem egyértelmű a helyzet, pedig az a nyilvános programismertetés és vita lenne a kívánatos, például, hogy ne egy bezárkózott párt képét mutassa az MSZP.”

Amerikai mintára csapnak össze az MSZP elnökjelöltjei

Amerikai mintára csapnak össze az MSZP elnökjelöltjei Országjáró turnéra indulnak június elején az MSZP elnökjelöltjei: négy vidéki nagyvárosban és Budapesten tartanak konvenciókat a tisztújítás előtt. Más lesz ez a választás, mint két éve. Öt jelölt verseng, ami majdnem rekord a párttörténetben. Átírta az MSZP június 17-i tisztújító kongresszusát előkészítő bizottság a párt elnökválasztási menetrendjét - értesült a Zoom.hu.

Szembeköpés

Mellár korpája.

Mellár Tamás feladta addigi véleményét a függetlenségről, és nem utolsósorban szembeköpte a rá szavazó választópolgárokat amikor úgy döntött, hogy beül Bősz Anett helyére a Párbeszéd-frakcióba – véli a Magyar Idők Online.

„Elmondta, hogy a függetlenség milyen fontos neki, de amikor látta, hogy megszűnhet egy ellenzéki frakció kötelességének érezte, hogy segítsen, hiszen nem nézhette tétlenül, hogy gyengül a kormány ellenzéke. Azaz, van az a pénz amiért, a mondás szerint korpásodik a haj…”

Szembeköpött választók | Magyar Idők

Nagy volt a riadalom az ellenzéki padsorokban, amikor Bősz Anett liberális politikus bejelentette, hogy kilép a Párbeszéd frakciójából, ugyanis a frakcióalakításhoz legalább öt parlamenti képviselő szükséges, a Párbeszéd létszáma azonban így négyre csökkent volna, így veszélybe került a frakció léte és természetesen az a 135 millió forintos támogatás is ami a frakcióalakítás miatt járt volna ...

Érdekszövetség

Migrációs csiki-csuki.

Az Európai Bizottság azt javasolta, hogy Szerbia és Montenegró már 2025-ben csatlakozzon az unióhoz, a francia elnök és a német kancellár is óvatosságra int, a szakértő szerint a nyugat-európai államoknak a migrációs politika miatt nem áll érdekükben a balkáni bővítés – így a Hirado.hu.

„A nyugat-európai államok azért nem támogatják teljes mértékben ezeknek az országoknak az integrációját, mert hogyha csatlakoznának az Európai Unióhoz, akkor nőne a bevándorlásellenes államoknak a súlya az Európai Unión belül – jelentette a Figyelő főmunkatársa. Deák Dániel szerint a nyugat-európai államok vezetői attól tartanak, hogy a csatlakozó országok, a V4-ek, így Magyarország migrációs álláspontját is erősítenék. Éppen ezért – a szakértő szerint – hazánknak érdeke a balkáni bővítés.”

Csúszhat Szerbia és Montenegró uniós csatlakozása

A migrációs politika miatt nem áll a nyugat-európai államok érdekében a bővítés. Az Európai Bizottság azt javasolta, hogy Szerbia és Montenegró már 2025-ben csatlakozzon az unióhoz, azonban a francia elnök és a német kancellár is óvatosságra intett a balkáni országok felvételével kapcsolatban. A V4-országoknak előnyére válna a két ország csatlakozása.

Mesterhármas

Megdönthetetlen futballrekord.

Az 1982-es spanyolországi világbajnokságon Magyarország 10–1-re verte El Salvadort, amivel a mai napig rekordernek számít, mert tíz gólt más csapat nem tudott lőni a vébéken egyetlen meccsen – tekint vissza a legendás sikerre az Origo.hu.

„Mészöly próbált fiatalítani, de a válogatott gerincét még mindig az 1978-as vb kulcsemberei (Nyilasi, Törőcsik, Csongrádi, Csapó) adták. Öreg csapat volt már, amely az utolsó nagy dobására készült. A közvélemény sokat várt a magyaroktól, akik rögtön az első meccsen 10–1-re győztek El Salvador ellen, ami máig élő vb-rekordnak számít. A gólokat Nyilasi (2), Fazekas (2), Pölöskei, Tóth és Szentes szerezte, na meg az a Kiss László. Ő a vb-k történetének első olyan játékosa lett, aki csereként beállva szerzett mesterhármast.”

Egy máig megdönthetetlen magyar rekord az 1982-es focivébéről

Az 1982-es spanyolországi világbajnokságon Magyarország 10-1-re verte El Salvadort, amivel a mai napig rekordernek számít, mert tíz gólt más csapat nem tudott lőni a vébéken egyetlen meccsen. A németek egy előre lefixált csoportmeccsen jutottak tovább az osztrákokkal karöltve, hogy aztán később az elődöntőben a vb-k történetének egyik legdrámaibb végjátékát produkálva kiejtsék a franciákat.

Zsonglőr

Bogi mozdulatlansága.

Az olimpiai bronzérmes, ötszörös Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes úszónő, Kapás Bogi zsonglőrtudományáról ír a Lokál Online.

„Bogi a hátúszási technikát tökéletesíti edzőjével, Virth Balázzsal, mégpedig úgy, hogy tempó közben egy vízzel teli üveggel egyensúlyoz. 'Technika fejlesztés. Mert a hátúszás akkor szép és jó, ha közben nem mozdul a fej' – írta Kapás Boglárka a videóhoz.”

Kapás Bogi egy igazi zsonglőr!

Bogi a hátúszási technikát tökéletesíti edzőjével, Virth Balázzsal, mégpedig úgy, hogy tempó közben egy vízzel teli üveggel egyensúlyoz. „ Technika fejlesztés. Mert a hátúszás akkor szép és jó, ha közben nem mozdul a fej " - írta Kapás Boglárka a videóhoz.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/53141/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.15. 04:30
Orbán kasszakulcsa, kicsontozott tudományosság, ellenzéki padlófogás, a meleglobbi balegyenese, egyedülálló többnejűség és Kapocs Zsóka tündéri lábacskái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?