Blogolj!

Blogstar kávéház

Kivégzés

Európai fajmentés?

A tömeges migráció egy szervezett akció, amelyet az európai politikai elit rendelt meg, akik eldöntötték, hogy változtatnának Európa struktúráján, migránsok millióinak behívásával – erről is beszél az Origo.hu-nak Václav Klaus, Csehország volt államfője és miniszterelnöke.

„Megpróbálja kivégezni a nemzetállamokat, és megpróbálja eliminálni a nemzeteket. Manapság az EU belőlünk, valamennyiünkből: csehekből, szlovákokból, magyarokból, olaszokból, finnekből egy új európai fajt, egy új európai embert akar kreálni, hagyományok és nemzettudat nélkül. Ennek abszolút ellene vagyok, és ezért teljes mértékig kritikus vagyok az EU-val szemben. Ami pedig a jövőt illeti: azt gondolom, hogy vissza kellene térni az eredeti elképzelésekhez, azaz a nemzetek Európájához. Azonban nem vagyok biztos abban, hogy ez még lehetséges.”

Brüsszel új kommunista embertípust akar létrehozni

Václav Klaus, Csehország volt államfője és miniszterelnöke interjút adott az Origónak a kétnapos „Európa jövője" című V4-es konferencián, amelyet a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány rendezett. A volt államfő beszélt az Európai Unióról, azon belül is a V4-ekről.

Továbbképzés

Fokozódó terrorveszély.

Újranyitja az egy évvel ezelőtti manchesteri merénylet aktáit a 24.hu.

„A sajtó az elmúlt egy évben arra is rámutatott, hogy Abedi egy 18 fős hálózat része volt, olyan fiatalokból álló csoporté, amelyet a dzsihadista ideológia kötött össze. Találunk köztünk férfiakat, akik Szíriába és Irakba mentek harcolni, a lefejezős videókkal elhíresült Jihadi Johnnal fotózkodtak. Voltak, akik a líbiai káoszt használták ki 'továbbképzés' céljából, és volt egy lány ikertestvér pár, amelyet a dzsihadista propaganda használt fel. A fiatalok többsége azóta meghalt légitámadásban, öngyilkos merénylő lett vagy börtönben van. Ez a 18 ember nem abban az értelemben alkotott hálózatot, hogy közösen tervezték, szervezték terrortámadásaikat, hanem abban, hogy személyesen vagy a közösségi platformokon keresztül ismerték és motiválták egymást.”

Nyitott akták: egy évvel a manchesteri terrorakció után | 24.hu

Wagner Péter Manchesterben egy pillanatra megállt az élet május 22-én. Nem csak a városban, de az egész országban megemlékeztek Nagy-Britannia második legsúlyosabb terrorcselekményéről. De mi történt az elmúlt egy évben? Annak ellenére, hogy ebben az időszakban súlyos terrortámadás nem volt, a veszély nem enyhült.

Kiüresedés

Szélsőséges szakítópróba.

Faképnél hagyta Toroczkai Lászlót Dúró Dóra, de ezzel együtt is elkerülhetetlennek tűnik a Jobbik robbanása – elemez a Hirado.hu.

„A Jobbik egykori országgyűlési képviselője, Gaudi-Nagy Tamás a 888.hu-nak adott interjújában a pártban zajló folyamatokról úgy nyilatkozott: szerinte elkerülhetetlen a szakadás. Mint fogalmazott: mostanra – az induláshoz képest – kiürült a Jobbik értéktartalma. És kitért arra is, hogy szerinte több olyan politikus is van, akik egy pártszakadás esetén a Toroczkai féle 'Mi magunk' platformhoz csatlakoznának.”

Dúró Dóra: A Jobbikban nagyon rossz a helyzet

A Jobbikban nagyon rossz a helyzet, aminek kialakulásában a párt mindegyik irányzatának van felelőssége - erről beszélt az ATV-ben Dúró Dóra. A jobbikos politikus kitért arra is: becsületbeli ügynek tekintette, hogy kiálljon Toroczkai László mellett, mégis úgy döntött: inkább a Sneider Tamás féle pártvezetéssel dolgozik tovább.

Mosolyvarázs

Kitűnőre vizsgáztunk.

Magyarország az üdvözlés kategóriában második helyen, mosolygásban pedig középmezőnyben végzett egy ötven országra kiterjedő felmérésében, amelyben azt vizsgálták, mennyit mosolyognak és köszönnek a vásárlóra, vendégre a kereskedelemben és szolgáltatásban dolgozók – írja a Blikk Online.

„A közhiedelemmel ellentétben a mosolygás nem ösztönös, hanem tanult dolog. A csecsemő azért kezd mosolyogni, mert látja, hogy őt csodáló felnőttek mosolyognak rá, és utánozza őket. Nagyon hasznos tudomány ez, hiszen ha valaki mosolyog, a másik emberből pozitív érzéseket vált ki, és ez különösen előnyös, ha például meg akarjuk győzni a vevőt, hogy vásároljon – hívta fel a figyelmet Makai Gábor pszichológus. A mosolynak azonban őszintének kell lennie, mert a mesterkéltség könnyen lelepleződik azok előtt, akik fogékonyak rá, és a műmosoly már ellenérzést vált ki a többiekből.”

Ennyit mosolyognak a magyarok

Magyarország az üdvözlés kategóriában második helyen, mosolygásban pedig középmezőnyben végzett a Better Business World Wide felmérésében. Honfitársaink 86 százalékát mosolygással fogadják, ha valahova betérnek pénzt költeni vagy éppen ügyet intézni. Az is kiderült, hogy a magyaroknak vérükben van a köszönés, hiszen a felmérésben részt vevők 94 százalékát üdvözlik, ha megérkezik valahova.

Dinoszaurusz

Bombera választásai.

A nyilvánosság erejéről és a generációs és társadalmi szakadékokat áthidaló új nyelvekről is vall a 168 Órának adott interjújában Bombera Krisztina, az ATV műsorvezetője, aki Vloggersulit működtet.

„Én még a dinoszauruszok közé tartozom mint közszereplő. A magánéletemet erőteljesen elválasztom a közéleti, nyilvános létezésemtől, a munkámtól. Ennek az előnye az, hogy tudatosan és felelősséggel csinálom a közéleti megnyilvánulásaimat, mindig készültségben. Amikor dolgozom – az elmúlt években az ATV-n láthatnak a nézők –, akkor nyilvánosan szólalok meg, és tisztában vagyok ennek minden következményével. Utána pedig lehúzom a rolót, hazamegyek, átöltözöm, és befejeztük.”

Csináld! És csináld okosan! - Bombera Krisztina: Hiszek a nyilvánosság erejében

Nincs jogunk a hátránnyal érkezők vállára több társadalmi felelősséget helyezni csak azért, mert ők tudnának a leghitelesebben a nyilvánossághoz társadalmi problémákról beszélni - állítja Bombera Krisztina, az ATV műsorvezetője, aki egy éve indított Vloggersulit ismert vloggerekkel e általános iskolások számára.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/53201/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.15. 04:30
Orbán kasszakulcsa, kicsontozott tudományosság, ellenzéki padlófogás, a meleglobbi balegyenese, egyedülálló többnejűség és Kapocs Zsóka tündéri lábacskái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?