Blogolj!

Blogstar kávéház

Kifogás

A Jobbik hazugsága.

Hazudott a Jobbik elnöksége, amikor azt mondta, hogy Toroczkai László nem alapíthat platformot, az alapszabály ugyanis csak arra az esetre kéri ki az elnökség engedélyét, ha a névben szerepelne a Jobbik – így az Origo.hu.

„Az EchoTV kérdésére a téma kapcsán Gaudi Nagy Tamás, a párt korábbi országgyűlési képviselője azt mondta, jogtalan a Jobbik Toroczkai elleni fellépése. Az EchoTV felidézi, nemrégiben Novák Előd volt alelnök közösségi oldalán korábban arról számolt be, hogy tíz évvel ezelőtt ő már alapított platformot a pártban, de ez ellen akkor senkinek nem volt kifogása.”

Hazudtak Vona emberei: semmi nem tiltja Toroczkai platformját

Hazudott a Jobbik elnöksége, amikor azt mondta, hogy Toroczkai László nem alapíthat platforrmot, mert tiltja az alapszabály - derítette ki az Echo TV. Az alapszabály ugyanis csak arra az esetre kéri ki az elnökség engedélyét, ha a névben szerepelne a Jobbik, de Toroczkaiék "Mi magunk" néven indítanák a szervezetet.

Vallásháború

Keletnémet mecsetizmus.

Joachim Klose, a CDU pártalapítványának szászországi vezetője a mai keletnémet valóságról és helyi feszültségekről, így a muszlim migráció kihívásairól beszél a Mandiner.hu interjújában.

„A menekültválsággal sok olyan vallási probléma is megjelent, amely korábban nem volt látható. Szászországban a lakosság 95 százaléka 1945-ben még keresztény volt, ma már csak 25 százalék keresztény él a tartományban. A veszteség az egykori NDK ideológiájának köszönhető, ami a vallás visszamaradottnak, a természettudományokkal ellentétesnek, konzervatívnak, életidegennek bélyegezte. Most viszont a muszlimokkal bejön az iszlám tradíció a társadalomba. Számukra a vallásuk gyakorlása kulcsfontosságú. Gondoljunk bele, mi az, amit még maradt nekik. A korábbi környezetük oda, a családjuk nincs velük, a nyelvet nem beszélik, egyedül a vallásuk gyakorlása marad számukra. Ebből pedig nagy konfliktus van a társadalomban, például a mecsetek építése kapcsán.”

A keletnémetek megértik a magyarokat - Joachim Klose a Mandinernek | Mandiner

„Orbán Viktort demokratikus módon választották meg, ez jól kifejezi a magyar nép véleményét, most pedig együtt kell alakítanunk Európa jövőjét" - mondja Joachim Klose, a CDU pártalapítványának szászországi vezetője a Mandinernek. Kloséval a mai keletnémet valóságról és helyi feszültségekről beszéltünk, az elvándorlástól a kelet-nyugat szembenálláson át a muszlim migráció kihívásaiig.

Magyarságmegőrzés

Tengerentúli cserkészet.

A New Yorkthoz közeli, Jersey állambéli New Brunswickban az 1950-es évek óta működik magyar cserkészcsapat, az 5-ös számú Bornemissza Gergely és a 41-es számú Lorántffy Zsuzsanna csapatnak a helyi cserkészház ad otthont – mutatja be a Hirado.hu.

„Alapvetően a cserkészmódszert használjuk arra, hogy a magyarságunkat megtartsuk – mondta el az M1-nek. Hozzátette, van olyan magyar, aki már ötven-hatvan éve él a szülőhazájától távol, és ezért leszármazottaiknak 'meg kell hogy legyen a közösségi élmény, hogy megtartsák a magyar önérzetet, a magyar nyelvtudást'. Ebben négy fontos tényező segít az egész világon a magyarságnak: az egyház, a társadalmi szervezetek, a hétvégi magyar iskola és a cserkészet – sorolta a KMCSSZ vezetője.”

A cserkészet fontos magyarságmegtartó erő az Egyesült Államokban

A New Yorktól mindössze negyven percnyi távolságra fekvő, Jersey állambéli New Brunswickban az 1950-es évek óta működik magyar cserkészcsapat. Az 5-ös számú Bornemissza Gergely és a 41-es számú Lorántffy Zsuzsanna csapatnak a helyi cserkészház ad otthont. Napjainkban a fiúk 60-an vannak, míg a lányok 50 fős egyesületet tudhatnak magukénak.

Vívódás

A szakítás viharai.

Hosszú Katinka édesapja a Lokál Online-nak arról vall, miután tönkrement a lánya kapcsolata, Katinka megkapta azt a gyengédséget Dudás Dani úszótól, amit Tusuptól egyáltalán nem.

„Az, hogy Katinka jóban lett Dudás Danival, az csak következménye annak, hogy ők szakítottak. Dani igazán férfiként viselkedett és nőként tekintett Katinkára, ami Shane-ről nem mondható el. Ugyanakkor Shane-től nem lehetett sokkal jobbra számítani, nem hazudtolta meg önmagát. Azt viszont nem szeretném eltagadni, hogy rengeteget segített Katinkának, nagyon motiválta is. Tudom, hogy Katka nagyon sokat vívódott, szerette volna megmenteni a kapcsolatát. Azt gondolom, ha valami nem megy, akkor egyszerűen nem megy. Nincs mit tenni.”

Hosszú Katinka apja: Gyerekes butaság, amit Shane csinál

Gyerekes butaságnak tartja Hosszú Katinka édesapja, hogy Shane Tusup kiteregeti a magánéleti szennyest. István szerint miután tönkrement a pár kapcsolata, Katinka megkapta azt a gyengédséget Dudás Dani úszótól, amit Tusuptól egyáltalán nem. Elszabadult a pokol! Hosszú Katinka férje, Shane Tusup azzal vádolja a háromszoros olimpiai bajnok úszónőt, hogy kétszer is megcsalta Dudás Dániel úszóval, és valójában az elmúlt tíz évük alatt nem is szerette őt.

Serteperte

NER-kombatibilis labdarúgás.

A Zoom.hu listázza a legorbánistább magyar futballcsapatokat, azaz áttekinti, a fociélvonal klubjai mennyire vannak közel a NER-hez. Az is kiderül, miért kívülálló az Újpest...

„Új stadiont nem kaptak a lilák, de az állam majdnem egymilliárdot költött az újpesti pályára, noha az alig 15 éves (és az első Orbán-kormány stadionfejlesztési programjának egyetlen elkészült darabja volt). NER-szereplők nem sertepertélnek a lilák körül, legfeljebb akkor vetődnek fel nevek, amikor felröppen a hír, hogy a belga most már tényleg biztosan megválik a futballcégtől.”

Listáztuk a legorbánistább futballcsapatokat

Listáztuk a legorbánistább futballcsapatokat Közhely, hogy a politika, a Fidesz és úgy Orbán Viktor együttesen rátelepedett az elmúlt nyolc évben a magyar futballra. Politikusok semmiből kinőtt klubjai versengenek a kiesés elkerüléséért, oligarchák és állami milliárdokból kitömött csapatai pedig az aranyéremért. Megnéztük, hogy a fociélvonal klubjai mennyire vannak közel a NER-hez.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/53234/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?