Blogolj!

Blogstar kávéház

Kirekesztés

Fogyóban a levegő.

A teljes ballib sajtó aggódik amiatt, nehogy az Európai Néppárt kizárja soraiból a Fideszt, nehogy Orbán Viktor politikai vákuumba kerüljön, nehogy elfogyjon a levegő körülötte – ironizál a Magyar Idők Online.

„Pedig, de szép is volna – igaz, kedves balliberális véleményformálók? – meggyengülve látni az Európai Néppárt családját azzal, hogy kirekesztenek egy némiképp másként, tegyük hozzá helyesen, keresztényi módon gondolkodó és cselekvő politikust (és pártját), aki körül nemhogy elfogy a levegő, de minden támadás ellenére egyre népszerűbb nem csak itthon, hanem Európa szerte is. Nem volna itt az ideje foglalkozni azzal a lehetőséggel, mi történhet akkor, ha a migránsok befogadása és a multikulturális ideológia körül fogy el előbb a levegő?”

Ultimátum Orbánnak | Magyar Idők

A Tagesspiegel internetes oldalain jelentek meg azok a követelések, amelyeket állítólag a CDU frakció magyar ügyekért (is) felelős jelentéstevője fogalmazott meg. A forrást először szemléző Hvg még „A CDU megüzente..." címmel hozta, majd röpke fél nap alatt 24.hu és a szintén zenész 168ora.hu „Ultimátum...", címmel jegyzett, amit követett az Index is.

Bolsevizmus

Megalkuvó jobbikosok.

Forrnak az indulatok a pártban, miután ki akarják zárni Toroczkai Lászlót – elemez a Hirado.hu.

„A Jobbik korábbi Veszprém megyei elnöke csalódott hangvételű bejegyzésben írta meg, hogy 'ilyen szűk látókörű, megalkuvó vezetése még nem volt a Jobbiknak.' Orbán Imre eddig ismeretlen okból azóta törölte az eredeti szöveget, de a bejegyzésben úgy fogalmazott: 'Néppártról beszéltek, de úgy döntötök, mint a bolsevikok. Ha azt hiszitek, hogy Toroczkai kirúgásával helyreáll az egység, akkor nagyon tévedtek.' A volt Veszprém megyei elnök ezután azt is hozzátetette, több társához hasonlóan ő is kilép a Jobbikból.”

Toroczkai szerint kizárja a Jobbikból az etikai bizottság

Vélhetően kizárja a Jobbikból az etikai és fegyelmi bizottság - erre utal egy interjúban Toroczkai László. A korábbi alelnök ellen azért indult eljárás a múlt héten, mert saját platformot alakítana a párton belül és így próbálná visszaszerezni a Jobbik régi szavazóit.

Üzlet

Keleties túlzások.

A szigetvári szultáni síremléket megtaláló kutatócsoport nyáron tovább folytatja az ásatásokat, a korabeli leírások nyomán kaszárnyát, vendégházat, boltokat és az egykori oszmán erőd bástyáit igyekeznek beazonosítani – írja az Origo.hu.

„Evlija Cselebi részletes leírást adott a zarándoktelepülésről, és beszámolójában azt is felsorolta, hogy milyen építményeket látott. Állítja, hogy a szultáni türbe mellett boltok sorakoztak, ami a számtalan látogató és a török szokások ismeretében nagyon is elképzelhető. A kutatók kíváncsiak, hogy vajon megtalálják-e a Cselebi által megemlített üzletek nyomait, hiszen a török történetíró kapcsán többször bebizonyosodott, hogy nem közölt pontos adatokat, és időnként hajlamos volt keleties túlzásokba esni.”

Megmutatjuk, milyen lehetett Szulejmán szigetvári síremléke

Elkészültek a szultáni sírkomplexum háromdimenziós rekonstrukciójának alapjai, amelyen élvezhetően látható nemcsak Szulejmán türbéje, hanem a síremlék mellett állt dzsámi, és a tavaly feltárt derviskolostor is. A szultáni síremléket megtalált kutatócsoport idén nyáron tovább folytatja az ásatásokat, a korabeli leírások nyomán kaszárnyát, vendégházat, boltokat, és az egykori oszmán erőd bástyáit igyekeznek beazonosítani.

Honvágy

Istenes Bence terhe.

Ha akarná, sem tudná letagadni Istenes Bence, hogy mennyire vágyik haza a családjához a Fülöp-szigetekről, ahol 37 napja forgatják a Survivor legújabb évadát.

„Azt hiszem, minden az arcomra van írva… hogy mennyire leírhatatlanul hiányzik a családom, és hogy 37 napja folyamatosan forgatunk… viszont pontosan 1 hét múlva ilyenkor indulok haza!!! – írta Bence a fotóhoz.”

Istenes Bencét borzalmas honvágy gyötri

Fülöp-szigetek - Ha akarná, sem tudná letagadni Istenes Bence, hogy mennyire vágyik haza a családjához. Istenes Bence az Instagramon beszélt arról, milyen honvágya van, elvégre már 37 napja forgatják a Survivor legújabb évadát, ami megterhelő a műsorvezető számára is. „Azt hiszem, minden az arcomra van írva...

Átmenet

Hispán aranyesélyek.

A 24.hu-nak interjút adó David Villa, a New York City labdarúgója szerint a spanyol válogatott van olyan erős, mint 2010-ben, azaz komolyan kell számolni vele az idei vb-n.

„A rendszer adott ahhoz, hogy sikereket érjünk el. A játékosok még gyorsabbak, még erősebbek, mint anno mi voltunk. Fiatalok? Na, és! Komoly tapasztalattal bíró futballistákból áll majd a keret, olyanokból, akik a világ legjobb csapatatiban edzenek és játszanak hétről hétre. Az átmenetet jól biztosítja az edzői stáb, vannak veteránok, mint mondjuk Andrés Iniesta [...]. Azt pedig ne feledje, nálunk van a világ egyik legjobb kapusa, David de Gea; a világ legkeményebb védősora, legkreatívabb középpályája és leggólerősebb támadóegysége. Nehéz így azt mondani, hogy bocs, ne számoljatok velünk.”

David Villa: Ez a spanyol válogatott van olyan jó, mint a 2010-es | Foci VB 2018

A világbajnok futballistának Nikolics Nemanjáról is van néhány jó szava. Interjú.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/53276/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.15. 04:30
Orbán kasszakulcsa, kicsontozott tudományosság, ellenzéki padlófogás, a meleglobbi balegyenese, egyedülálló többnejűség és Kapocs Zsóka tündéri lábacskái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?