Blogolj!

Blogstar kávéház

Üldözés

A menekülők büntetése.

„Még nem késő visszavonni a Stop Sorost!” – nyilatkozza a Népszava Online-nak Simon Ernő, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának hazai szóvivője, aki szerint a törvény alapkoncepciója elfogadhatatlan.

„A kormány olyan törvénycsomagot terjesztett be, amelynek az alapkoncepciója elfogadhatatlan. Azoknak a civil szervezeteknek és magánembereknek a munkáját lehetetlenítenék el, akik segítenek a háború vagy valamilyen üldöztetés elől menekülőkön. Ebből a szempontból nem az a fontos, hogy szigorodott vagy enyhült a javaslat, mert a korábbi és a jelenlegi változat is embertelen.”

„Még nem késő visszavonni a Stop Sorost!"

Valószínűleg nincs még egy olyan ország, ahol azokat büntetik, akik az életükért menekülőkön segítenek - mondta a Népszavának Simon Ernő, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának hazai szóvivője. Úgy vélte, a törvény alapkoncepciója elfogadhatatlan, ezért nincs más megoldás, mint a javaslat visszavonása. - Enyhült vagy szigorodott a Stop Soros?

Eurófialás

Brüsszel zsarolása.

A kohéziós alap tekintetében az Európai Bizottság hajlandó a falig elmenni azok megfélemlítésében, akik nem értenek egyet az álláspontjával – fejti ki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Hirado.hu cikkében.

„Természetesen nem csak közel négymilliárd eurót kapná a javaslat szerint Dél-Európa, azonban Európa déli felének a gondjaira még az sem lenne elég. Ezért a szakértő úgy érzi, hogy a brüsszeli javaslat nem más, mint egy politikai zsarolás, hiszen ez a régiónak jobban fog fájni, mint amennyire a dél államokon az a pénz segítene. Már csak azért is – folytatta Kovács István –, mert a német uniós biztos kijelentette előzőleg, hogy a régióban befektetett egy euró „több eurót fial”, és ezekből nem csak a régió országai profitálhatnak.”

Kohéziós alap: zsarolással próbálkozik Brüsszel?

Az Európai Bizottság hajlandó a falig elmenni azok megfélemlítésében, akik nem értenek egyet az álláspontjával - mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Magyarország számára a korábbinál lényegesen, mintegy ötödével kevesebb, 17,9 milliárd euró (5,7 ezer milliárd forint) kohéziós támogatást irányoz elő az Európai Bizottság (EB) a 2021-2027-es időszakra vonatkozó uniós költségvetésről szóló javaslatában - jelentették be kedden Brüsszelben.

Tekintélyelv

A félelem atmoszférája.

Henry Sire brit történész, a The Dictator Pope (A diktátor pápa) című, heves vitákat kiváltó könyv szerzője a Mandiner.hu interjújában a katolikus egyház állapotáról vall.

„Ferenc pápa a Vatikánban egy diktatórikus rezsimet működtet. Az egyetemes félelem atmoszféráját teremtette meg azzal, hogy otthonokat, autókat és irodákat hallgattat le, és kollektív elbocsátásokat alkalmaz. Még a múlt tekintélyelvűként jellemezhető pápái (itt meg lehet említeni X. Piusz és XII. Piusz nevét) is mindig a jog alapján jártak el, és mindenki tudta, hogy uralmuk a tanításbeli tisztaságot szolgálja, amit a hagyomány által kaptak. Úgy tűnik, hogy Ferenc pápa esetében csak egyetlen kritérium van: a személyes akarata.”

Aki diktátornak nevezte a pápát - Interjú Henry Sire-rel | Mandiner

The Dictator Pope (A diktátor pápa) címmel írt nagy vitákat kiváltó könyvet Ferenc pápaságáról, ami után felfüggesztették máltai lovagságát. Henry Sire brit történész, aki a Marcantonio Colonna álnéven jelentette meg a kötetet, most a Mandinernek mesél a könyvéről, annak fogadtatásáról, a kapitalizmusról, a liberalizmusról és az európai vitákról alkotott véleményéről, valamint arról, milyennek tartja a katolikus egyház mostani állapotát.

Pofátlanság

A csalások vébéje.

Rondát dörrentett az egyik rendező ország és a FIFA a 2002-es labdarúgó-világbajnokság ünnepébe – olvasható az Origo.hu visszatekintésében.

„Pedig egészen jó kis világbajnokság lett volna ez a 2002-es. Mégis mindenkinek az az első dolog, ami beugrik a tornáról, hogy a FIFA milyen pofátlan csalásokkal juttatta el Dél-Koreát az elődöntőig. Azt ugyanis senkivel nem fogják elhihetni, hogy az Olaszország és Spanyolország elleni nyolcad- és a negyeddöntőn fújó két játékvezető, az ecuadori Byron Moreno és az egyiptomi Gamal Ghandour is magától tévedett olyanokat, amilyeneket.”

A csalások focivébéjén csak Ronaldo tündökölt

2002-ben duplán történelmi rendezésben követhettük a futball nevű sportág esedékes ünnepségét. Amibe éppen az egyik rendező ország, illetve az őket toló FIFA dörrentett bele egy rondát. Cserébe viszont volt aranygólszabály, akadtak parádés meccsek, bőséggel meglepetések, és kedvünkre gyönyörködhettünk az igazi Ronaldo tündöklésében. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 1996.

Ellentétek

Tökéletes kiegészítés.

Tóth Andi és Szabó Ádám, a fiatal szerelmesek izgalmas párt alkotnak: az énekesnő amerikai karrierről álmodik, Ádám itthon képzeli el a jövőjét – mutatja be a Lokál Online.

„Ádám és én szöges ellentétei vagyunk egymásnak. Ő nagyon türelmes, nyugodt, higgadt természet. Ellenben én lobbanékony vagyok és szókimondó. Tökéletesen kiegészítjük egymást, eddig még egyszer sem veszekedtünk. Régóta ismerjük egymást, de komolyabban csak néhány hete vagyunk együtt, de egyelőre minden jel arra utal, hogy ez nem egy futó kaland.”

Tóth Andi: Ádám Amerikába is követne

Tóth Andi és Szabó Ádám immár nyíltan vállalják: egy párt alkotnak. A fiatal szerelmesek jól kiegészítik egymást, ám míg az énekesnő amerikai karrierről álmodozik, addig Ádám itthon képzeli el a jövőjét. Andi a Lokálnak elárulta: kedvese a tengerentúlra is követné őt.

Puhulás

Zimány Linda küzdelmei.

Olyat tett a szupermodell, amit hat hónapja nem – titokzatoskodik a Blikk Online.

„6 hónap box kihagyás után újra küzdök az elemekkel, a lábammal, a kezeimmel, a kordinációmmal és a levegőért – írja közösségi oldalán Linda, aki a jelek szerint a fél éves szünet alatt sem puhult el.”

Olyat tett Zimány Linda, amit 6 hónapja nem

A modell Instagram-oldalán tett közzé egy videót, amelyen láthatjuk, ahogyan kőkeményen gyakorolja az ütéseket és a rúgásokat. „6 hónap box kihagyás után újra küzdök az elemekkel, a lábammal, a kezeimmel, a kordinációmmal és a levegőért" - írja közösségi oldalán Linda, aki a jelek szerint a fél éves szünet alatt sem puhult el.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/53367/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.15. 04:30
Orbán kasszakulcsa, kicsontozott tudományosság, ellenzéki padlófogás, a meleglobbi balegyenese, egyedülálló többnejűség és Kapocs Zsóka tündéri lábacskái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?