Blogolj!

Blogstar kávéház

Vámvilágháború

Üt, majd tárgyal.

A Zoom.hu arról értekezik, mi lehet annak hátterében, hogy az amerikai elnök mint a világ legnagyobb gazdaságának vezetője épp kétfrontos harcot robbant ki a világ második és harmadik legnagyobb gazdaságával

„Az egyik elemző szerint Trump rosszul mérte föl a helyzetet, idővel engedni fog a követeléseiből. Az elnök elsősorban kampányfogásként tekint a vámháborúkra, ha olyasmivel fog tudni fölállni az asztaltól, amit jól kommunikálhat a választók felé, nem fogja erőltetni a dolgot. Egy másik elemző szerint Trump általános stratégiája, hogy először üt, aztán ül le tárgyalni.”

Itt az első vámvilágháború

Itt az első vámvilágháború Az USA életbe lépteti Európával szemben az ideiglenesen felfüggesztett acél- és alumíniumvámokat. Ezekre Európa szinte biztosan ellenvámokkal fog válaszolni. Trump nagyon meg akarja vámolni az autóimportot is, ami Európánál jobban csak Japánnak fájna. Ráadásul úgy tűnik, a Kína elleni vámháborúban is vége a fegyverszünetnek, újrakezdődött a fenyegetőzés.

Hullám

A migráció öntörvényűsége.

Már a brüsszeli politikusok is arról beszélnek, hogy újabb menekülthullám érkezhet a Balkánon, uniós hírek szerint katasztrófahelyzet van a befogadótáborokban – elemez a Hirado.hu.

„Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán elmondta: a nyugat-balkáni országok nem készültek fel egy nagyobb hullám érkezésére, de nem is lehet elvárni tőlük azt, hogy kezeljék ezt az embertömeget. Felülről kellene a helyzetet rendezni, mert ha nincs megállapodás, akkor mindenki öntörvényűen próbálja ezeket a kérdéseket rendezni. Az embercsempészek pedig keresik azokat az útvonalakat, amelyeken keresztül gyorsan célba lehet juttatni az embereket.”

Brüsszel is elismerte: egyre nagyobb a migrációs nyomás a Balkánon

Már a brüsszeli politikusok is arról beszélnek, hogy újabb menekülthullám érkezhet a Balkánon. Uniós hírek szerint katasztrófahelyzet van a befogadótáborokban, és szerintük egyre nagyobb nyomás alá kerülhet a Balkán. Az Európai Bizottság is megszólalt, szerintük keményebben kell ellenőrizni a határokat.

Terv

Megváltozott üzenet.

A 444.hu kiszúrta, miért nem jó ötlet zakót venni a TASZ támogatói pólójára: az első és az utolsó betű kitakarásával egészen megváltozik az üzenet.

„A SZABAD feliratú pólót Hitka Viktória képzőművész tervezte, hogy akinek fontosak a szabadságjogok, ezzel is jelezhesse a környezetének, másrészt a póló megvásárlásával a TASZ munkáját is támogatni lehet.”

Miért nem jó ötlet zakót venni a TASZ támogatói pólójára? - 444

Két betű kitakarása miatt egészen megváltozott az üzenet.

Huzavona

Katinka beszédes hallgatása.

A Blikk Online szerint úgy tűnik, Hosszú Katinkát nem küldte padlóra a szakítás, hiszen Instagram-oldalán rendre laza, mosolygós képeket oszt meg.

„Katinka hallgat, a fotók mégis beszédesek – szakembert kérdeztünk arról, hogy szerinte valójában vajon mi rejlik a mosolygós-nevetős képek mögött. – Amikor egy kapcsolat hosszú huzavona után megszakad, a döntés eredményezhet egyfajta érzelmi felszabadultságot. Ennek hatására újra megpróbálja élvezni az illető az életet, megélni a sikereket, visszatalálni a jól bevált dolgokhoz, amelyek örömet szereznek neki – mesélte a Blikknek Rusz Edit (71) szexuálpszichológus.”

Felszabadult a szakítás után? Mosolyogva válik Tusuptól Hosszú Katinka

A háromszoros olimpiai bajnok úszót hol sikerei, hol szerelme miatt láthattuk mosolyogni. A kapcsolata azonban az elmúlt hónapokban zátonyra futott, s alig egy hete már biztossá vált, hogy megcsalások miatt házassága az amerikai Shane Tusuppal (30) menthetetlen. Mindez azonban, úgy tűnik, nem küldte őt padlóra.

Felhő

Gyermeki tökéletesség.

Balázs Andi színésznő és szerelme, Gábor mindennél jobban vágynak egy babára – írja a Lokál Online.

„Évek óta jöhetne a kis lurkó, mert régóta próbálkozunk, de eddig nem jött össze. Egyikünknél sincs akadálya annak, hogy megfoganjon a kicsi, ennek ellenére én mindezt azzal magyarázom, hogy a mi gyerekünk lelke még nem döntött úgy, hogy jönni szeretne. Egy felhőről figyel minket, és ha az idő megfelelő lesz neki is, akkor jönni fog. Ha pedig így lesz, nem érdekel majd a karrierem, bármit feladnék, hogy anya lehessek. Nem görcsölünk rá, de nagyon várjuk már, mert azt gondolom, hogy bár mi ketten is elég kerek egészt alkotunk, egy babával tökéletesebb lenne a világunk.”

Balázs Andi: Bármit feladnék, hogy anya lehessek

Balázs Andi és szerelme, Gábor több mint 16 éve vannak együtt. Az esküvőjüket évek óta tervezgetik, de valami mindig közbe jött, közös babára azonban mindennél jobban vágynak. Balázs Andi és Horváth Tamás egy egész országot ríkatott meg néhány hete a TV2 Nagy Duett című műsorában.

Intravéna

Súlyos súlyproblémák.

Több magyar sztárnál is jelentkeztek már az étkezési zavarok különböző tünetei, és vannak köztük olyanok is, akik vállalják, hogy anorexia vagy bulimia is kialakult náluk, ilyen Sarka Kata is – derül ki az Origo.hu összeállításából.

„Engem öt évvel ezelőtt anorexiával diagnosztizáltak, és kórházba kellett feküdnöm egy pár napra, hogy kapjak intravénásan ásványi anyagokat. Azt gondolom, vagy végérvényesen lezárja az ember az életének azt a lemondásos részét, vagy átesik a ló túloldalára. Én is vagy túlsúlyos vagyok, vagy nagyon vékony. Nincs a kettő között egy egészséges határ, és nyilván az mindig lelki oldalon mozog.”

Aki 39 kilóra fogyott - magyar sztárok, súlyos étkezési zavarokkal

Több magyar sztárnál is jelentkeztek már az étkezési zavarok különböző tünetei, és vannak köztük olyanok is, akik vállalják, hogy hogy anorexia, vagy bulimia is kialakult náluk. Köllő Babett tinédzseréveit megkeserítette súlyos betegsége, ami miatt 39 kilósra fogyott, Steiner Kristóf nemrég posztolt súlyproblémiáról, Sarka Kata kórházba is került az anorexia miatt, és Szorcsik H.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/53414/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.15. 04:30
Orbán kasszakulcsa, kicsontozott tudományosság, ellenzéki padlófogás, a meleglobbi balegyenese, egyedülálló többnejűség és Kapocs Zsóka tündéri lábacskái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?