Blogolj!

Blogstar kávéház

Járvány

Trianon drámája.

Trianon nevet adott minden olyan negatív történésnek, amely a 20. században érte a magyarságot – mondja a Hirado.hu öszeállításában Ablonczy Balázs történész.

„Ekkor érte el ráadásul Magyarországot egy spanyolnátha-járvány is, amely főként a 18-35 év között fiatalok életében okozott nehézségeket. Ha egy mondatban kellene tehát összefoglalni, a kor magyarja fázott, éhezett és drámai életszínvonal-csökkenést kellett elszenvednie a trianoni döntés következtében – fogalmazott a történész. Ablonczy Balázs elmondta, már 1920 környékén százezres nagyságrendben érkeznek az anyagországba az elcsatolt területekről elmenekülők, főként állami tisztviselők. A parasztság jelentős része otthon maradt, mivel a 'földjét nem tudta magával vinni' – tette hozzá.”

A kor átlagmagyarja fázott és éhezett is a trianoni döntés következtében

Trianon nevet adott minden olyan negatív történésnek, amely a 20. században érte a magyarságot - mondta Ablonczy Balázs történész a Kossuth Rádió Vasárnapi újságjában. A kor magyarjai hatalmas kataklizmaként élték meg a trianoni döntést - jelentette ki a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjújában Ablonczy Balázs történész.

Billenés

Szűkülő ellenzék.

Folytatódnak a hazai ellenzék belső konfliktusai, az LMP-ben és a Jobbikban továbbra is irányvita zajlik, a baloldal közösködne – így Kiszelly Zoltán politológus a Magyar Hírlap Online-on.

„Toroczkai László most erőt gyűjt, egyelőre a Jobbikon belül, ám kétséges, hogy sokan fogják-e követni. A vezetés mindenesetre Dúró Dóra frakcióból való kizárásával példát statuált. A baloldalon eközben jól halad Gyurcsány Ferenc koncepciója a közös 'demokratapártról' – folytatta az elemző –, a többiek mennek össze, vagy akár meg is szűnnek, mint az Együtt, s mindez a bukott kormányfőt erősíti. Az ősszel azonban az ellenzékváltó hangulat jegyében folytatódhatnak a tüntetések, megpróbálják majd kialakítani az új Millát, kibillentve a régi pártokat.”

Ködösítés Brüsszelben

Az olaszok megelégelték, hogy álcivil NGO-k átjáróházat csinálnak az országukból - fogalmazott lapunknak az új római kormány kapcsán Kiszelly Zoltán politológus. Sorsdöntő pillanathoz érkeztünk, a betelepítési kvótával kapcsolatos küzdelem egyik fontos momentumához, hiszen az elképzelés támogatói a júniusi uniós csúcson ismét nekiveselkednek az elfogadtatásának.

Versenyfutás

Katinka kormányzása.

Bodrogi Viktor úszóedző az Origo.hu-nak arról beszél, Hosszú Katinka némiképp kétségbeesetten keres új edzőt, nem akarja elhamarkodni a döntését, valójában abban sem biztos, hogy külföldi vagy magyar szakember irányításával akar-e készülni.

„Katinka, aki később a világ egyik legjobb úszója lett, szerintem most a centit vágja, és nagyon drukkolok neki, hogy ki ne fusson az időből. Bárkire is bízza a sportolói pályafutásának kormányzását, meg vagyok győződve arról, hogy még mindig hatalmas értéket kap a kezébe. Egy olyan versenyzőt, akiben simán benne van még két jó esztendő, így egy újabb sikeres olimpia is, 2020-ban Tokióban – hangsúlyozta Bodrogi Viktor.”

Hosszú Katinka kétségbeesetten keresi az új edzőjét

Bodrogi Viktor úszóedző nem hitt a fülének, amikor Hosszú Katinka azért hívta fel, hogy a jövőjével kapcsolatos elképzeléseit egy budapesti presszóban megossza vele. Azt a mai napig sem tudta kideríteni, hogy ennek az elvileg titkos találkozónak ki vihette a hírét, mert ő nem kezdett el büszkélkedni, Katinkának pedig aligha lehetett érdeke a szóbeszéd elindítása.

Támasz

Nagy arc, kis foci.

Ebben a szezonban sikerült a magyar focinak a legtávolabb kerülnie a valóságtól – állítja a Zoom.hu elemzése.

„Közben csúcsra ért egy generáció is: talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Busai Attila nevével tökéletesen leírható kései húszas éveiket taposó generáció a legrosszabb, amit valaha is kitermelt a magyar foci, és ez nem csak a bajnokság, de a válogatott számára sem ígér jót, hiszen nemzetközi karrierek híján az is kénytelen a bajnokságra támaszkodni. Ez a generáció nem csak jóval gyengébb, mint a legalább Juhász Rolandokat felhajtott előző, de még az arcuk is nagyobb.”

Soha nem volt olyan távol a valóságtól az NB I., mint idén

Soha nem volt olyan távol a valóságtól az NB I., mint idén Ha valaki megkérdezi tőlem pár év múlva, miről szólt a 2017-2018-as szezon az NB I. nevű érzelmi hullámvasútban, akkor valószínűleg két dolgot fogok mondani: Már megint a legvégén maradt bent a Diósgyőr. Ebben a szezonban sikerült a magyar focinak a legtávolabb kerülnie a valóságtól.

Nádszál

Szandi súlyos harcai.

Habár sokan irigylik Béres Alexandra tökéletes alakját, kevesen képesek akkora önfegyelmet és kitartást tanúsítani, mint a fitneszedzőnek már gyerekként is kellett – derül ki a Lokál Online cikkéből.

„Hatéves koromtól 18 éves koromig ritmikus gimnasztikáztam, a válogatott tagja voltam, imádtam, égtem a sportért. Nagyon sok minden azonban a testsúlyunkon múlott. Az volt az ügyesebb, a sikeresebb sokszor, aki vékonyabb volt. Én soha nem voltam egy nádszálvékony típus, a versenyek miatt viszont volt olyan is, hogy heti szinten öt kilót kellett fogynom, amit persze hétvégenként egyik pillanatról a másikra vissza is híztam. Ilyenkor rengeteget küzdöttem a kilókkal, hisz szerettem enni. Ahhoz, hogy tartsam a súlyom, óriási önfegyelem és akaraterő kellett.”

Hihetetlen, de küzdött a kilókkal Béres Alexandra

Habár sokan irigyeljük Béres Alexandra tökéletes alakját, kevesen képesek akkora önfegyelmet és kitartást tanúsítani, mint a fitneszedzőnek akár már gyerekként is kellett. Szandi súlya heti szinten 5 kilót ingadozott, így a 42 éves anyuka lányait is szeretné mihamarabb helyes táplálkozásra tanítani.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/53557/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.15. 04:30
Orbán kasszakulcsa, kicsontozott tudományosság, ellenzéki padlófogás, a meleglobbi balegyenese, egyedülálló többnejűség és Kapocs Zsóka tündéri lábacskái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?