Blogolj!

Blogstar kávéház

Rablás

Megcsonkított Magyarország.

A korabeli magyarságot leírhatatlan lelki helyzetben találta a román megszállás a trianoni békediktátumot követően – így a Hirado.hu.

„A román hadsereg rendkívül durván, míg a szerb hadsereg a gyilkosságig menően üldözte a magyarokat – tette hozzá. 1919. augusztus 4-én a románok elfoglalták Budapestet, majd Győrig jutottak el, a győri hadiipart leszerelték és elvitték – emlékeztetett. Úgy folytatta: a visszavonuló román hadsereg körülbelül 30-35 ezer vagonnyi rablott holmit vitt el, amelyből mind a mai napig nem kaptunk vissza semmit, de a megszállás alá került, elszakított területeken is hihetetlen rablásokra került sor.”

A korabeli magyarságot leírhatatlan lelki helyzetben találta a román megszállás

A nemzeti összetartozás napja a 98 éve, 1920. június 4-én aláírt trianoni békeszerződésre emlékeztet, amelynek következtében Magyarország elveszítette területének kétharmadát. Több mint hárommillió magyar, vagyis az akkori magyar lakosság egyharmada más országokba került. Raffay Ernő történész az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában elmondta: a trianoni békediktátum legfontosabb negatívum az volt, hogy 1918.

Igény

Az Együtt diktatúrája.

Diktatúrában élük, nincs értelme ellenzéki pártot létrehozni Juhász Péter, a hétvégén megszűnt Együtt volt elnöke szerint – olvasható a 24.hu-n.

„Nem arra nincs igény, amit mi képviseltünk, hanem az Együtt, mint olyan nem tudta ezt megfelelően képviselni. Úgy véli, nem arról van szó, hogy Magyarországon nincs igény a nyitott társadalomra vagy szabad piacgazdaságra. Juhász szerint lelkileg most jobb helyzetben vannak, mert nincs dilemma, hogy felvegyék-e a mandátumot, ráadásul ők nem a képviselői helyért politizáltak.”

Juhász Péter: Diktatúrában élünk | 24.hu

A párt korábbi társelnöke szerint ha a kormánypropaganda jelentette problémával nem foglalkozik az ellenzék, az olyasmi, mint amikor a halálra ítéltek csöndben, ellenállás nélkül vonulnak a kivégzésre, a saját sírjukat is megássák. Parlamenti patkón mutatjuk, kiből lesz képviselő. Térképen mutatjuk az egyéni választókerületi eredményeket.

Alap

Karrier vagy gyerek?

A család iránti vágy belső döntések kérdése, és akiben tényleg megvan rá a szándék, előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de megtalálja a számításait – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Körülöttünk a világ az egyént önmaga folyamatos tökéletesítése felé tolja, meggyőzi arról, hogy egyedül sokkal többre képes, mint egy lehúzó társsal az oldalán, és nyomás alatt tartja a férfit és a nőt is azzal, hogy a hibátlan külsőt és a makulátlan életkörülményeket állítja be egyedül elfogadhatónak. Ennek a húzásnak rengetegen engednek, s ezt erősítik például a folyamatosan magukban gyönyörködő celebek, a Facebook, a képmegosztók vagy a teljes reklámipar. Érdekes módon azonban van több millió olyan ember is, akik túllépve mások folyamatos hibáztatásán ugyan nem posztol minden lélegzetvételéről a közösségi térben, mégis képes teljes életet élni, és urambocsá talált egy 'hülyét' is, akivel családot alapított. Merthogy bármely jól működő és tartós emberi kapcsolat vagy a gyermekvállalás alapja a minden ember iránt gyakorolt alapvető tisztelet és önmagunk háttérbe szorításának képessége.”

Könnyűvérű nők, töketlen férfiak

Nem lehet parancsra szülővé válni - ez csak egy a sok ezer dühös, sértett és felháborodott reakció közül, amelyek a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom egy hete közzétett, és azóta a világhálón nagy kört futott videójára érkeztek.

Dilemma

Egyedülálló sztáranyukák.

A sztárvilágban sem ritka, hogy egy anya egyedül marad gyermekével – derül ki az Origo.hu összeállításából, melyben Nádai Anikóról is olvashatunk.

„Nádai Anikó azóta összejött a Való Világból ismert Aurelióval, de szerelmük nem tartott túl sokáig. A napokban arról beszélt a Reggeliben, hogy nehezen ismerkedik, ebben az ismertség és a kisfia se könnyítik meg a dolgát. 'Nem lehet mindenki olyan szerencsés, hogy elsőre megtalálja élete párját. A legnagyobb dilemma az ismerkedésben általában a gyerek, mert nekem ő az első és a legfontosabb' – mondta.”

Magyar sztáranyukák, akik egyedül nevelik gyereküket

A sztárvilágban sem ritka, hogy egy anya egyedül marad gyermekével, több olyan fiatal sztáranyukát is ismerünk, aki így járt egy válást vagy szakítást követően. Ada közel tíz éve maradt magára ikerfiaival, Morvai Noémi tavaly vált el két gyereke édesapjától, Sarka Kata és Nádai Anikó is apa nélkül próbál boldogulni a hétköznapok nagy részében.

Büszkeség

Király Linda ébredése.

Külsője miatt már gyerekként is rengeteg bántás érte az énekesnőt, ezeket a sebeket csak az utóbbi években sikerült begyógyítania az önismeretnek és szerelmének köszönhetően – írja a Lokál Online.

„Gyerekkoromban is voltak már problémáim, az iskolában piszkáltak is a súlyom miatt. Akkor ébredtem rá igazán erre, amikor pályakezdő énekesnőként egy dal eléneklése után büszkén vonultam le a színpadról, és véletlenül meghallottam, hogy két lány rólam beszél. A hangom jó, az arcom is szép, de hát duci vagyok. 'Így soha semmi nem lesz belőle” – mondták – emlékezett vissza a történtekre a gyönyörű énekesnő, aki ezt követően őrült diétába kezdett, és alig három hónap alatt rengeteg kilótól szabadult meg.”

Király Linda: A párom úgy szeret, ahogy vagyok

Király Linda örök küzdelmet folytat önmaga elfogadásáért, hisz úgy tartja, hogy a túlsúly a test mellett a lélek számára is terhet jelent. Külsője miatt már gyerekként is rengeteg bántás érte, mely sebeket csak az utóbbi években sikerült begyógyítania az önismeretnek és szerelmének, Zsombornak a seg

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/53601/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Ezeket a cikkeket olvastad már?