Blogolj!

Blogstar kávéház

Értéksértés

Feljelentett Magyarország.

Június 25-én szavaz az Európai Parlament állampolgári jogi bizottsága (LIBE) a magyarországi helyzetről szóló jelentésről – jelenti a Népszava Online.

„A holland zöldpárti Judith Sargentini előterjesztésében készülő állásfoglalás-tervezet kezdeményezi, hogy a tagállamok indítsanak eljárást Magyarországgal szemben az uniós értékek megsértésének súlyos veszélye miatt. A szavazás előtt néhány nappal – június 20-án vagy 21-én – a szakbizottság még tart egy vitát a beérkezett módosító indítványokról. […] Sargentini bízik benne, hogy a LIBE-ben többséget szerez az indítványa. Táplálja a reményét, hogy az EP legnagyobb frakciójában, a Fideszt magában foglaló Európai Néppártban mind többen nyilvánosan is kifejezik az elégedetlenségüket a magyar kormánypárt politikájával szemben.”

7. cikk - Június végén szavaz a magyar jelentésről a LIBE

Június 25-én szavaz az Európai Parlament állampolgári jogi bizottsága (LIBE) a magyarországi helyzetről szóló jelentésről - tudta meg a Népszava. A holland zöldpárti Judith Sargentini előterjesztésében készülő állásfoglalás-tervezet kezdeményezi, hogy a tagállamok indítsanak eljárást Magyarországgal szemben az uniós értékek megsértésének súlyos veszélye miatt.

Befogadás

Hontalan migránsok.

Globális migránsbefogadó kampányt hirdet a sorosista Amnesty International, legalizálni akarja az illegális bevándorlást, amit emberi jognak nevez, ezért azt mindenki számára engedélyezné – így az Origo.hu.

„Az Amnesty szerint jelenleg körülbelül 1,2 millió migránst kellene globális szinten azonnal befogadni, de arra csupán 30 állam hajlandó. Különleges esetben viszont akár 22,3 millió embernek is kellene befogadó országot találni. Ennek érdekében a kampány legfőbb része, hogy ezek közül minél több migránst fogadjanak be a tehetősebb államok, amelyek főként Európában találhatók.”

Globális migránsbefogadó kampányt hirdet a sorosista Amnesty International

A Soros György által kitartott, Amnesty International nevű, bevándorláspárti álcivil szervezet legalizálni akarja az illegális bevándorlást, amit emberi jognak nevez, ezért azt mindenki számára engedélyezné. Ennek elérése érdekében globális kampányt hirdetnek „I welcome" néven. Konkrétan le is írják, hogy azt szeretnék, ha minél többen csatlakoznának az „ I welcome" kampányhoz.

Trauma

Lefokozott nemzeti önértékelés.

Kőbányai Jánossal, a Múlt és Jövő zsidó folyóirat szerkesztőjével a magyar-zsidó kapcsolatok alakulásáról, a zsidóságon belüli vitákról és Soros György szerepéről beszélget a Mandiner.hu.

„Nem az a gond a Soros-plakátokkal, hogy ő maga zsidó, lehetne sváb is. Akkor is antiszemita lenne a kampány egy más dimenzióban, mert egy emberről azt állítani, hogy minden baj okozója, ez maga a totális embertelenség. És ha valamit ez lefokoz, akkor az éppen a magyar nemzeti önértékelést, mert mi az, hogy egyetlen ember lehet minden gondunk okozója? Ezt abban a beágyazottságban kell látni, hogy nem is olyan régen egyetlen népcsoport volt e tájon minden baj okozója, s ennek a következményét ismerjük. S ennek a traumáját nem dolgoztuk fel – és ez a feldolgozatlanság diktálja az olvasatok automatizmusát.”

Veszprémy László Bernát: Végre egyszer járjon jól Magyarország! - Kőbányai János a Mandinernek | Mandiner

„Magyarországnak úgy kell lavíroznia a kialakulóban lévő új világrendben, hogy végre egyszer, Trianon és a 2. világháborús katasztrófa után jól járjon" - mondja Kőbányai János a Mandinernek. A Múlt és Jövő zsidó folyóirat szerkesztőjével a magyar-zsidó kapcsolatok alakulásáról, a zsidóságon belüli vitákról és Soros György szerepéről is beszélgettünk.

Játékfüggőség

Beszippantott gémerek.

Kialakulhat-e a videojáték-függőség, és egyáltalán lehet-e egy elektronikus hobbit betegség-kategóriába sorolni? – járják körül szakértők a Hirado.hu cikkében.

„Egy profitorientált világban érthető, hogy mindenki megpróbálja 'védeni a saját aranytojást tojó tyúkját', és szeretné a videojáték-ipar is, ha minél kevesebb sérülés érné a hírnevét. Király Orsolya ezzel kapcsolatban kitért arra, hogy amint a szerencsejátékok, úgy a videojátékok is magukban rejtik a beteges használat lehetőségét. Megjegyezte, tény és való, hogy rengeteg olyan játékelem van, amelyek addiktívak, és érdekesnek nevezte, hogy amikor bizonyos játékokat méltatnak a játékosok, akkor pozitív értelemben sokszor használják az 'addiktív' szót is, ami konkrétan arra utal, hogy a játék ténylegesen magába szippantja a felhasználót.”

A családon is múlik, hogy valaki játékfüggő lesz-e

Kialakulhat-e függőség és egyáltalán lehet-e egy elektronikus hobbit betegség-kategóriába sorolni? Az M1 Szemtől Szembe című műsorában a szakértők ezt a kérdést igyekeztek megválaszolni. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt szeretné, hogy a videojátékfüggőség önálló betegségként, addiktív zavarként bekerülne a Betegségek Nemzetközi Osztályozásába. Ez a kategória pillanatnyilag egyetlen betegséget, a szerencsejáték-függőséget tartalmazza.

Tigris

Babos Budapestje.

A Lokál Online Babos Tímeával készített interjújából az is kiderül, melyek a kiváló teniszező kedvenc helyei a nagyvilágban és a magyar fővárosban.

„Ha egyet kellene kiemelni, akkor a Városligetet és az állatkertet mondanám. Nagyon szeretem az állatokat, kedvencem a tigris, korábban örökbe is fogadtam egyet. A Városliget a tóval, illetve a Vajdahunyad várával egyedi hangulatú, szívesen kiülök valamelyik bisztró teraszára egy jó kávéra vagy limonádéra, ha éppen otthon vagyok. Most már évek óta a karácsonyi vásár is családi hagyomány, rajongok a hangulatáért.”

Babos Timi Budapesten érzi magát otthon

Budapest díszpolgára címmel tüntette ki Babos Tímea teniszezőt a Fővárosi Közgyűlés. A fővárosi díszpolgárokat bemutató sorozatunkban a 25 éves kiváló sportolót kérdeztük. - Úgy tudom, a család soproni, mégis büszke önre Budapest is. Köti valamilyen különleges emlék, élmény a fővároshoz?

Csekkolás

Formás idomok.

Zimány Linda – jó szokásához híven – ismét formás testével nyűgözte le Instagram-követőit – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„A 32 éves modell közösségi oldalán egy olyan fotót osztott meg, amelyen felső testét alig takarja egy barna top. Lindán egy jóganadrág is feszül, amelyben jól kivehetőek formás idomai. A modellről köztudott, hogy formában tartja magát, így nem meglepő, hogy ezt a fotót is edzés előtt készítette. 'Nyári formacsekkolás edzés előtt' – írta a bejegyzéshez Linda.”

Zimány Linda jógázós képétől lementünk hídba

A 32 éves modell közösségi oldalán egy olyan fotót osztott meg, amelyen felső testét alig takarja egy barna top. Lindán egy jóganadrág is feszül, amelyben jól kivehetőek formás idomai. A modellről köztudott, hogy formában tartja magát, így nem meglepő, hogy ezt a fotót is edzés előtt készítette.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/53659/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.15. 04:30
Orbán kasszakulcsa, kicsontozott tudományosság, ellenzéki padlófogás, a meleglobbi balegyenese, egyedülálló többnejűség és Kapocs Zsóka tündéri lábacskái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?