Blogolj!

Szédületes macihajsza tartja lázban Kelet-Magyarországot

Sehogy sem sikerül túljárni annak a mackónak az eszén, akit május 23-án láttak először Somoskőújfalunál Magyarországon. Azóta az egész keleti régiót bejárta, de sehogy sem tudják befogni. Maci vs. magyarok 1-0.

Fotó: EgerHírek

Minden bizonnyal Szlovákiából vándorolt át két hete Magyarországra az a medve, akit egészen mostanáig nem sikerült elkapnia az illetékes hatóságoknak. A hároméves hím nagyjából 1-2 mázsa körüli súllyal bír, a szakemberek megfigyelései alapján pedig nagyon jámboran viselkedik, elsősorban gyümölccsel táplálkozik, emberrel szemben pedig eddig nem tanúsított agressziót.

Az állatot azért szeretnék végre utolérni és altatólövedékkel elfogni, hogy ellássák egy jeladóval és a számára megfelelő, településektől távoli nemzeti parkba szállítsák. A medvét először a Nógrád megyei Somoskőújfalunál látták május 23-án egy vasúti sín mellett, majd hat nappal később már a Heves megyei Füzesabony utcáit fedezte fel, egy ház kapujánál még két lábra is ágaskodott, hogy belessen a birtokra. Azóta járt már Pétervásárán, Bárnában, Karancsberényben, Abonyban és Tiszaalpáron is, szerda hajnalban pedig a szintén Pest megyei Kocséron látták, ahol ismét kísérletet tettek elaltatására, ám az akció újfent sikertelennek bizonyult.

A maci alaposan feladja a leckét a hatóságoknak és kis túlzással már mindenki őt üldözi, a szerda délután kiadott hivatalos sajtóközlemény szerint a Duna-Ipoly-, a Kiskunsági- és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a térségi polgárőrségek és a helyi vadásztársaságok is azt kutatják merre tart a négylábú. A hatóságok vicc nélkül minden eszközt bevetnek, hogy be tudják cserkészni, a Készenléti Rendőrség kollégái hőkamerával felszerelt helikopterrel, a természetvédelmi őrök pedig drónnal keresik a fokozottan védett állatot.

A legfrissebb információk szerint a mackó déli, dél-keleti irányba tart és minden jel arra utal, hogy már Csongrád megyében rejtőzködik valahol, az illetékes természetvédelmi hatóság emberei, a budapesti állatkert és a szegedi vadaspark munkatársai is a medve nyomát kutatják. A maci pedig konkrétan palira vesz mindenkit, mert őt magát teljes nagyságában még nem látták, a nyomait pedig bottal ütik csupán.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/53697/pics/lead_800x600.jpeg
állatkert,Bükki Nemzeti Park,medve,üldözés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Távozik Persányi Miklós az Állatkert éléről

2020.02.21. 11:40
Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója egészségi okokból március 1-jével lemondott magasabb vezetői megbízásáról. Megbízott főigazgatóként a jelenlegi operatív …

Önként jelentkeztek a rendőrségen a németországi állatkerti tűz okozói

2020.01.02. 17:20
Egy anya és két lánya okozta a krefeldi állatkertben a tüzet, ami kétezer négyzetméteren tombolt, és több mint harminc állat is pusztult.

Halálos medvetámadás Erdélyben

2019.03.23. 08:00
Az állat egy 35 éves férfit támadott meg, aki belehalt sérüléseibe.

Visszafutott Sajókeresztúrra a Nemzet Medvéje?

2018.06.16. 15:05
Mackót láttak szombaton a Borsod megyei Sajókeresztúron. Egyelőre nem tudni, a Nemzet Medvéje tért-e vissza a Felvidékről, miután péntek éjszaka letépte láncait, azaz megszabadult nyomkövető …

Vége a macikalandnak – Sándorfalván csípték el a Nemzet Medvéjét

2018.06.09. 05:50
A Szegedi Vadaspark igazgatója lőtte meg altatólövedékkel.

A Bükkben épül Közép-Európa legmodernebb csillagászati központja

2018.01.13. 10:10
Csaknem egymilliárd forintos állami támogatásból különleges csillagászati látogatóközpont épül a Bükki Nemzeti Parkban, Répáshután.

A kereszténység a legüldözöttebb vallás

2017.10.11. 10:30
Minden öt olyan ember közül, akit a vallása miatt üldöznek a világon, négy keresztény, vagyis kimondhatjuk, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás - jelentette ki az Emberi Erőforrások …

Kovács Ferenc: Egymás mellett egymást kell erősíteni

2017.07.07. 10:00
Nyíregyháza – a keleti vég. Sokakban nem túl színes és fényes a kép él a szabolcsi megyeszékhellyel kapcsolatban. A múltban valóban voltak problémák – és nyilván mindegyik nem …

Ezeket a cikkeket olvastad már?