Blogolj!

Blogstar kávéház

Forgács

Darabokban a Jobbik.

Toroczkai László, a párt korábbi alelnöke adománygyűjtésbe kezdett az interneten, hogy megalakítsa új platformját, és Dúró Dóra mandátuma körül is áll a bál – foglalja össze a Hirado.hu.

„A napokban újabb alapszervezeti tag mondott le tisztségéről: a párt nagykátai elnöke szerint ugyanis a párt teljesen szétforgácsolódott. Nem sokkal korábban a Jobbik korábbi, Veszprém megyei elnöke adott hangot csalódottságának. Orbán Imre azt mondta: több társához hasonlóan a kilépést fontolgatja. A párt székesfehérvári tagjai pedig már ott is hagyták a Jobbikot, mert úgy vélték: a Jobbik folyamatosan szembemegy saját korábbi elveivel.”

Egyre valószínűbb a Jobbik pártszakadása

Toroczkai László, a párt korábbi alelnöke adománygyűjtésbe kezdett az interneten, hogy megalakítsa új platformját. A politikus az után döntött úgy, hogy csoportosulást hoz létre a Jobbikon belül, hogy kis különbséggel ugyan, de alulmaradt a párt elnökválasztásán. Azóta eljárás indult ellene, a mellette kiálló Dúró Dórát pedig felszólították mandátuma visszaadására.

Tárgyalgatás

Végveszélyben a magyarság.

Hónapokig tiltakozott Budapest az ukrán oktatási reform nemzetiségi anyanyelvi oktatást kivéreztető cikkelye ellen, végül a jelek szerint az amerikaiak elárulták a kárpátaljai magyarságot – összegez a Magyar Hírlap Online.

„Washington számára első szempont a biztonságpolitika. Fedinec szerint ez, a nemzetközi támogatásunk hiánya és az amerikai helyszín már sejtette a végkimenetelt. Valószínűleg más eszközökkel sem tudott volna változást elérni Budapest, meg sem próbálni pedig a legrosszabb döntés lett volna – vélekedett a szakértő. Fedinec hozzátette: az engedmények feltehetőleg csak további öt év 'tárgyalgatást' jelentenek az ukrán nyelv hatékony oktatásáról, közben a magyar közösség fogy, miközben Kijev katonák és családjuk betelepítésével tovább csökkenti a magyarság számarányát a térségben. Az ukránok tehát kihasználják a helyzetet a nemzetállam-építésre, ameddig csak lehet – summázta.”

Az lett, amit Kijev akart

Hónapokig tiltakozott Budapest az ukrán oktatási reform nemzetiségi anyanyelvi oktatást kivéreztető cikkelye ellen, végül a jelek szerint az amerikaiak úgy döntöttek, hogy a biztonságpolitikai érdekeik fontosabbak az elveiknél. Tavaly szeptemberben még csak szimbolikus lépésnek tűnt, amikor a kijevi amerikai nagykövetség gratulált az új oktatási törvényhez.

Optimalizálás

Ki az irodából.

A 24.hu arról ír, egy nemzetközi felmérés szerint a dolgozók 70 százaléka legalább egy napot az irodáján kívül dolgozik, és több mint a dolgozók fele (53 százalék) a munkahét felét így tölti.

„A cégek sokat profitálhatnak a rugalmas munkavégzésre alkalmas irodákból: a válaszadók 91 százaléka állította, hogy ezek a munkaterek nagyban növelik a produktivitást. 'A technológiai újítások lehetővé teszik, hogy bárhol és bármikor dolgozhassunk. A cégek számára most az a kihívás, hogy miként optimalizálják folyamataikat ebben az új környezetben' – mondta Ian Hallett, az IWG Group vezérigazgatója.”

Elfelejthetjük a 8 órás munkanapot? | 24.hu

Távozik a Starbuckstól Howard Schultz ügyvezető elnök, aki egy seattle-i kávézóból a világ vezető kávéházláncát építette ki. Visszavonulásának fő oka az lehet, hogy indulását tervezi a 2020-as amerikai elnökválasztáson.

Kockázat

Viharos partraszállás.

Dwight D. Eisenhower tábornok, az angolszász szövetséges haderő főparancsnoka Ramsay tengernagy, az inváziós flotta parancsnokának tanácsát figyelmen kívül hagyva adott utasítást a normandiai partraszállás, az Overlord hadművelet megkezdésére – derül ki az Origo.hu írásából.

„A franciaországi invázió kezdőnapjának meghatározásában ugyanis fontos szerepet játszott a Hold fázisa, illetve ezzel összefüggésben a tengerjárás, mivel a partraszállásnak teliholdkor, a vakár idején, azaz a legalacsonyabb apályszint napján kellett megtörténnie. A négyhetes további várakozás azzal a kockázattal járt, hogy a németek időközben rájönnek az invázió valódi, eddig sikerrel titokban tartott normandiai helyszínére, ami lehetővé tenné számukra a megfelelő erőkoncentráció kialakítását a kritikus partszakaszon. A viharos idő viszont alaposan megnehezítette a partraszálló művelet végrehajtását, felvetve annak rémét is, hogy a németek a tengerbe szorítják az inváziós erőket.”

A valódi Ryan közlegények legvéresebb napja

Hetvennégy éve, 1944. június hatodikán a hajnali órákban hatalmas armada bukdácsolt a La Manche csatorna piszkosszürke hullámain a francia partok felé. Az időjárás pocsék volt, erős szél fújt, szemerkélt az eső, és az inváziós haderő katonáit tengeribetegség gyötörte. A csatornától távol, a szövetséges főhadiszálláson feszült hangulat uralkodott. Dwight D.

Güri

Baba helyett karrier.

Köllő Babett modell nemrég még arról mesélt, hogy a kislánya mellett szeretne még egy gyereket vállalni, ma már azonban másképp gondolja – számol be róla a Lokál Online.

„Most ugyanis úgy vagyok vele, hogy inkább a karrier, mint egy baba. Tudom, hogy ez más számára furán hangzik, de a karrierem, amiért egészen eddig güriztem, végre kezd kiteljesedni és beérni a gyümölcse. Ebben a helyzetben pedig keserédes gondolat volt számomra, hogy babát várhatok. Egy nő, egy anya tudja, hogy amikor megfogan egy baba, az első pillanattól kezdve emberfeletti öröm járja át. Engem néhány percre pánik fogott el, hogy amit kemény munkával felépítettem, azt esetleg megint hátra kell hagyjam – magyarázta Babett.”

Köllő Babett: Inkább a karrier, mint egy baba

Köllő Babett nemrég még arról mesélt, hogy a kislánya mellett szeretne még egy gyereket vállalni, ma már azonban másképp gondolja. A Feleségek luxuskivitelben szőke dívája úgy döntött, jelenleg fontosabb, hogy a karrierje sínen legyen. Köllő Babett néhány hónappal ezelőtt még arról mesélt, hogy mindennél jobban vágyna arra, hogy kislánya, Milla mellett még egy gyerkőc hangja töltse be otthonukat.

Szerelem

Az otthon melege.

Közel 50 nap után ismét magához ölelhette Csobot Adélt Istenes Bence, aki az elmúlt másfél hónapban a Fülöp-szigeteken forgatta a Survivor műsorát – így a Blikk Online.

„Úúúristen de jó újra együtt – írta a családi fotó alá, amin a várandós Adél épp hintáztatja kisfiúkat, Natant. Az elmúlt időszakban több romantikus bejegyzéssel is kedveskedtek egymásnak a szerelmesek, akik végre újra élvezhetik egymás társaságát, Istenes pedig az otthon melegét.”

Hatalmas boldogság: újra együtt Istenes Bence és Csobot Adél - fotó

Az RTL Klub műsorvezetője Instagram-oldalán osztotta meg boldogságát követőivel: „Úúúristen de jó újra együtt" - írta a családi fotó alá, amin a várandós Adél épp hintáztatja kisfiúkat, Natant. Az elmúlt időszakban több romantikus bejegyzéssel is kedveskedtek egymásnak a szerelmesek, akik végre újra élvezhetik egymás társaságát, Istenes pedig az otthon melegét.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/53709/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.15. 04:30
Orbán kasszakulcsa, kicsontozott tudományosság, ellenzéki padlófogás, a meleglobbi balegyenese, egyedülálló többnejűség és Kapocs Zsóka tündéri lábacskái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?