Blogolj!

Kizárta Toroczkai Lászlót a Jobbik

Egy olyan etikai vizsgálat végén, ahol eleve borítékolható volt az ítélet. Dúró Dóra bejelentette kilépését. Most már tényleg küszöbön a pártszakadás!

Több sajtóorgánum egyöntetűen arról számolt be pénteken délben, hogy kizárták a Jobbikból Toroczkai Lászlót. Információk szerint a párt etikai bizottsága csütörtök este döntött a Jobbik egykori alelnöke ügyében, a hivatalos döntést egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A Jobbik sajtóosztálya annyit közölt, hogy először az érintettet szeretnék tájékoztatni, nem sokkal később azonban egy Jobbik-közeli hírportál közzétette az etikai bizottság határozatát a kizárásról.

A testület egyebek mellett megállapította, hogy Toroczkai László „súlyos fegyelmi vétséget követett el és megsértette a Jobbik alapszabályának több pontját is, közte azt, amely kimondja: a Jobbik minden tagjának kötelessége, hogy tartózkodjon az olyan magatartástól, amely sérti a Jobbik szabályzatait, testületeinek határozatait, programját, érdekeit, illetve jó hírét”. Állítása szerint a platformalapításával „valójában nem egy új, eddig nem létező, párton belüli szervezeti egység létrehozása, hanem a Jobbik megosztása és bomlasztása volt a célja Toroczkai Lászlónak”.

A jeles grémium elvileg meghallgatta volna a párt májusi elnökválasztásán hajszállal alulmaradt Toroczkait, ő azonban nem ment el a csütörtöki ülésre – mondván: nem kér a színjátékból.

Toroczkai László már korábban nyilvánosságra hozta: Mi Magunk néven új mozgalmat szervez, mely Ásotthalmon bont zászlót június 23-án. 

"Az a legnagyobb félelmem – és e tekintetben nem bánkódom, hogy nem vagyok már benne az elnökségben –, hogy azokká válunk, akik ellen húsz évvel ezelőtt elkezdtük a küzdelmet. Szerintem ez a lélek igazi halála" - fogalmazott a Blogstarnak adott interjújában a Jobbik belső válságáról, kiemelvén, egyértelműen a balliberális táborba sodródnak.

Toroczkai kizárásának hivatalossá válását követően Dúró Dóra - akit már korábban kitett soraiból a Sneider Tamás elnökölte párt országgyűlési frakciója - bejelentette: kilép a Jobbikból.

Véget ér egy korszak, lezárul egy hosszú időszak: sok bajtársammal együtt kilépek a Jobbikból, mert nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma – fogalmaz a képviselő a Facebookon, jelezve, hogy a párt alapító nyilatkozatához hűen „úgy érezzük, erkölcsileg most már a kilépés a helyes döntés”.

Szintén a közösségi oldalon jelentette be távozását Szőcs Norbert, a párt Baranya megyei elnöke, aki a „vállalhatatlan etikai döntésetekre”, és a Dúró Dóra elleni „aljas támadásra” hivatkozva lemond a Baranya megyei elnökségről és a bólyi szervezet vezetéséről is, jelezve, hogy az utóbbi feloszlatja magát.

A Facebookon jelentette be kilépését Fazekas Gabriella is, aki 2010-ben a párt terézvárosi polgármester-jelöltje volt. Dobi Zsolt, a párt Csongrád megyei sajtófőnöke szintén a Facebookon közölte, hogy kilép a Jobbikból. Wass Albertet idézte: „Számomra nem vigasztalás, hogy millióknak fáj ugyanaz, ami nekem. Magamnak fáj, ami bennem fáj.”

Dúró férje, Novák Előd korábbi alelnök csütörtökön úgy fogalmazott, ha a párt kizárja Toroczkait, elkerülhetetlen lesz a Jobbik szakadása, és annak, aki meg akarja őrizni tisztességét, és ragaszkodik a korábbi elvekhez, "erkölcsi kötelessége" lesz távozni.

Toroczkai szerint a pillangóból lett hernyó

"A Jobbik ezernyi lyukon keresztül szivárog már régóta. A szivárogtatás is nagy baj, de még nagyobb a tagság átverése, hazaárulókkal való titkos együttműködések, belülről irányított lejárató kampányok a nem eléggé bólogató jobbikosok ellen, a pénzen vett lojalitás, a zsarolások, az antidemokratikus működés, az a mocskos munka, amellyel az alulról építkező őszinte mozgalomból egy elvtelen, hazug bizniszpártot csináltak. Ez egy fordított átalakulás volt, a Jobbik esetében a pillangóból lett hernyó. Minket azért kellett kiszorítani, végül kizárni, mert ezt akadályoztuk, s gátjai lehettünk volna az egész átalakulást levezénylő, Sneider Tamás elnökségét is kitaláló Vona Gábor visszatérésének. Vona Gábor ugyanis nem tudja elengedni a hatalom gyűrűjét, nem tud a miniszoknyás kíséret nélkül élni. Az ítélet koncepciós, de jogerős. Nem vagyok jobbikos többé. Az a bajtársi közösség azonban megmarad, amely lassan két évtizede formálódik, sőt tovább fog növekedni, újabb és újabb csatlakozókkal, de már nem a Jobbikon belül, és még csak nem is a Jobbik körül. Június 23-án a közösség fogja megmutatni az irányt" - írta a kizárásra reagálva Facebook-oldalán Toroczkai László.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/53800/pics/lead_800x600.jpg
Jobbik,Toroczkai László
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-10 17:24:06
Ide vezetett a "cukiság" őrület.
Itt a vége a JOBBIKNAK.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Boros Bánk Levente: Az ellenzék drámája, hogy sok az eszkimó, és kevés a fóka

2019.02.24. 10:05
Márki-Zay tökéletes paraszt Soros sakktábláján! A párt nélküli politikusok gyülekezeteként tekint az elemző a vásárhelyi …

Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz-KDNP

2019.02.05. 14:50
A kormánypártok népszerűsége stabil, kiemelkedően magas, az év legnagyobb vesztese a Jobbik – mérte a Nézőpont Intézet.

Újra erőszakos rendbontók balhéztak a Kossuth téren

2018.12.13. 21:05
Többórányi vonulás után a Kossuth térről a Kossuth térre érkezett vissza pár ezer tüntető. Csütörtök estre is kitört a balhé: füstgránáttal és petárdákkal dobálták a …

Hasít a Fidesz – hárommillió szavazó a kormánypárt mellett

2018.12.04. 09:15
Két százalékkal növekedett a kormánypártok szavazóinak aránya októberről novemberre, a Jobbik tábora pedig ugyanennyivel csökkent – ezt mérte a Nézőpont Intézet.

Lemond mandátumáról Szávay István

2018.12.03. 12:40
Nem kívánja hátráltatni a Jobbik munkáját, ezért lemond a parlamenti képviselői posztjáról - erről maga Szávay István számolt be a Facebook-oldalán. 

Méltatlanság miatt karcsúsodik a Jobbik Csongrád megyében

2018.11.27. 05:25
A szétesőben lévő párt elveszített egy mandátumot a Csongrád Megyei Közgyűlésben, mivel összeférhetetlenségen kapták makói képviselőjét.

Haláltusa – az MSZP útján jár a Jobbik

2018.10.09. 08:45
A politikai lemorzsolódás miatt a párt egy pillanat alatt elveszítheti szavazóit – véli az elemző.

Kizárták Volnert – darabokban a Jobbik

2018.10.06. 06:35
Nem csak az alelnök távozik a frakcióból, két további társa is követi. Volner János ezzel együtt továbbra is előrehozott tisztújítást szeretne elérni a Jobbikban.

Volner János kurva és biodíszlet sem akar lenni

2018.10.05. 12:00
A Jobbik alelnökének egyáltalán nem tetszik az irány, amerre pártja halad. Volnernek nem a néppártosodással van baja, hanem a Jobbik vezetésével, az LMP-vel és az egyre mélyülő Jobbik-LMP …

Újabb fővárosi önfeloszlatás a Jobbikban

2018.09.21. 19:45
Miután a Jobbik sem mondott nemet a magyarellenes Sargentini-jelentésre, betelt a pohár: feloszlatta magát a párt zuglói szervezete (a 20 fős tagság 16 jelenlévő tagjából 15-en támogatták a döntést …

Ezeket a cikkeket olvastad már?