Blogolj!

Blogstar kávéház

Szívügy

Színházi nemzetnevelés.

Kubik Anna Kossuth-díjas színésznő az Origo.hu-nak adott nagyinterjúban egykori ügynökökről, a tanító és trágárkodó színházról, szerelmek elvesztéséről, túlélésről, hitről és arról is mesél, hogy mostanában mi teszi igazán büszkévé.

„Nemzeti nagy öregjeitől tanultam: a mi szakmánknak van némi – a legjobb értelemben vett – nevelő funkciója is. Például a hazaszeretetet, az emberséget, a jó modort, az erkölcsi kérdéseket illetően. Nyaranta fehérvári és határon túli gimnazista fiataloknak vezetek verstábort Székelyföldön, s ott úgy tapasztalom, az ifjabb generációk is fogékonyak minderre. Miközben a mai színház sok más irányba is tart, ami nekem már nem szívügyem. Nem titkolom, rettenetesen utálom a trágárságot, a formális, semmiről se szóló, közönségesen köldöknézegető előadásokat, az agyonkorszerűsített, napi politikával átszőtt, üzengetős, földhözragadt színházat.”

Kubik Anna szerelmeiről, ügynökökről, a múlt rendszer megroppantásáról

A Kossuth-díjas színésznő a régi Nemzeti Színházban kezdte pályafutását, ahol főszerepek sorát játszotta. Köztük Árvai Réka figuráját az 1986-ban bemutatott Advent a Hargitán című Sütő András-darabban, amelynek minden előadása egyben rendszerellenes tüntetéssel ért fel. Kubik Anna az Origónak mesél egykori ügynökökről, a tanító és trágárkodó színházról, szerelmek elvesztéséről, túlélésről, hitről és arról, hogy mostanában mi teszi igazán büszkévé.

Félreértés

Brüsszeli támadás.

Ha nem hiszel a nemzetben, akkor nem vagy liberális, és nem létezik rossz és jó nacionalizmus – erről beszélt George Friedman magyar származású amerikai gondolkodó a Brain Bar konferencián a Mandiner.hu tudósítása szerint.

„A liberális demokrácia brüsszeli támadása azért fakad a világ félreértéséből, mert a nacionalizmus maga a liberális demokrácia. Ha megértjük, hogy az EU nemzetek csoportja, akkor az unió problémáit is képesek lehetünk megoldani. Semmi probléma nincs, ha valamely nemzet tagjai úgy döntenek, hogy kilépnek a közösségből. Bürokratáknak vagy uralkodóknak e döntéseket nem lehet alávetni – folytatta.”

George Friedman: Ha nem hiszel a nemzetben, akkor nem vagy liberális | Makronóm.mandiner

Nem létezik rossz és jó nacionalizmus - mondta George Friedman magyar származású amerikai gondolkodó a Brain Bar konferencián. Olyan sem létezik, hogy globális polgár, mert az élet kötelesség, áldozatvállalási képesség és lojalitás nélkül értelmetlen. „Nem lehetsz mindenhez és mindenkihez lojális, mert akkor megkérdőjeleződik a lojalitásod" - vélte a stratéga. Tudósításunk.

Öntudat

Természetes válaszlépés.

Történelmi és társadalmi okai lehetnek, hogy Ausztria példátlanul szigorúan, mecsetek bezárásával és vallási vezetők kiutasításával lépett föl a helyi muszlimok ellen – elemez a Hirado.hu cikkében Maróth Miklós orientalista.

„Maróth Miklós szerint az európai muszlimoknak nem csupán a lélekszáma nő, de az öntudata és az arroganciája is, ezért – mint fogalmazott – a válaszlépés természetesnek tekinthető. Hozzátette: Ausztria a muszlimok elleni intézkedésekkel olyan közösséget korlátoz, amely eddig az őshonos keresztény kisebbségekkel azonos jogokat élvezett bevándorlóként.”

Több okra vezethető vissza a muszlimok elleni osztrák fellépés

Történelmi és társadalmi okai lehetnek, hogy Ausztria példátlanul szigorúan, mecsetek bezárásával és vallási vezetők kiutasításával lépett föl a helyi muszlimok ellen - mondta Maróth Miklós orientalista az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában. A lehetséges okok közül kiemelte, hogy Törökország vissza akarja építeni Európában azt a befolyást, amit annak idején az oszmán birodalom épített ki, így többek között mecseteket építtet és vallási vezetőket küld a kontinens államaiba.

Téveszme

Ökológiai optimizmus.

A világ nem áll a teljes összeomlás szélén, és korántsem olyan sötétek a kilátások, csak el kéne végre fogadnunk, hogy a természet mindig is változott – vázolja a 24.hu nagyinterjújában Chris D. Thomas ökológus, az Inheritors of Earth (A Föld örökösei) című sikerkönnv szerzője.

„Az új, sikeres folyamatokra is fenyegetésként tekintünk, mert eltér a múltbeli, idealizált alapállapottól. Innentől kezdve nemcsak a veszteségek, de a sikeres új fajok is hanyatlásnak fognak tűnni a számunkra. Ez azonban téveszme. Az ökoszisztémáink most is olyan fajokból állnak, amelyek képesek voltak alkalmazkodni az elmúlt évmilliók éghajlati átalakulásához – amik között szintén voltak gyors és drasztikus átalakulások. A mai európai erdők összetételét például az határozta meg, melyik fák és növények élték túl a legutóbbi jégkorszakot. Ahogy Darwin megmondta: a túlélők túlélnek. A sikeres fajokat segíteni pedig legalább olyan legitim cél, mint az a törekvés, ha a kudarcokat akarjuk minden áron elkerülni.”

Sorra halnak ki a fajok a Földön, mégis optimistának kéne lennünk | 24.hu

Hát, ez attól függ, mit értünk „rosszfiú" alatt. Az emberi faj ugyan elég kifejlett, de tulajdonképpen még mindig egyfajta majom. Innen nézve, mindaz, amit teszünk a bolygóval a természet részét képezi. Néhány millió évvel ezelőtt senki sem tudta volna elképzelni a mai fejlettséget és mindazokat a technológiai kütyüket, amikkel körbevesszük magunkat.

Szétesés

Leekens rendszertelensége.

Négy meccs, egy pont, mérhetetlen mennyiségű közhely, félrebeszélés és havi két felcsúti látogatás – a Zoom.hu szerint ez futballkapitányunk ténykedésének mérlege, tehát deje lenne új szakvezető után nézni; javasolnak is néhányat.

„Az irányítás erősen túlzó kifejezésnek tűnik, mert a magyar válogatott játékában az elmúlt négy meccsen még a hazai focihoz szokott szemnek is döbbenetesen kevés elképzelés volt. Nem tudtunk rájönni, hogy a kapitány kikkel, pontosan milyen rendszerben szeretne játszani; ő azt mondja, ez a kísérletezés időszaka még. A válogatott Dárdai alatt összerántott csapatvédekezése szétesett, öt gólt kaptunk a világelithez nem tartozó csapatoktól, amelyek ellen szereztünk egy pontot.”

Itt az idő megkeresni Georges Leekens utódját - ők a jelöltjeink

Itt az idő megkeresni Georges Leekens utódját - ők a jelöltjeink Négy meccs, egy pont, mérhetetlen mennyiségű közhely, félrebeszélés és havi két felcsúti látogatás - ez futballkapitányunk ténykedésének mérlege. Ideje lenne új szakvezető után nézni és ezt Orbán Viktor is tudhatja.

Villantás

Kerekded idomok.

Újabb szexi fotóval örvendeztette meg rajongóit Palvin Barbara közösségi oldalán – szúrta ki a Blikk Online.

„Mindössze egy pár hosszúszárú, magassarkú csizma takarja el Palvin Barbi kebleit legfrissebb Instagram-fotóján. A 24 éves magyar modell egyáltalán nem tűnik szégyellősnek, rajongóinak pedig – a kommentek és a lájkok száma alapján – nagyon tetszik, ahogyan Barbi merészen pózol, csizmával takarva magát, s picit villant is.”

Hűha: megvillantotta kerekded idomait Palvin Barbi - fotó

Mindössze egy pár hosszúszárú, magassarkú csizma takarja el Palvin Barbi kebleit legfrissebb Instagram-fotóján. A 24 éves magyar modell egyáltalán nem tűnik szégyellősnek, rajongóinak pedig - a kommentek és a lájkok száma alapján - nagyon tetszik, ahogyan Barbi merészen pózol, csizmával takarva magát, s picit villant is:

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/53906/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?