Blogolj!

Közeleg a jégkrémválság

A hűsítő édesség a legjobb gyógyír a tikkasztó kánikula kezelésére, de könnyen lehet, hogy a jövőben nem jutunk hozzá olyan könnyen, ahogy azt gondolnánk.

Fotó: Daily Mail

A felmelegedés hatására megugró kereslet miatt Európa-szerte jégkrémhiányra kell számítani - mondta Intődy Gábor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének titkára.

A szakember elmondta, a globális felmelegedés miatt egyes minőségi alapanyagok beszerzése egyre nehezebbé válik a cégek számára, s hiába gondolnánk, hogy a gyártók örülnek a hatalmas melegnek, igen csak nehéz helyzetbe kerülnek alapanyagok híján.

Mindez azt jelenti, hogy gyorsabban fog kiürülni a boltok polcainak jégkrém-készlete, ráadásul itthon a munkaerőhiány is tetézi a problémát. Magyarországon az utóbbi időszakban nem nagyon változott a jégkrémek ára, viszont ha a már említett alapanyagok beszerzésének költsége emelkedik, a termékek is drágulni fognak.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/53924/pics/lead_800x600.jpg
jégkrém,munkaerőhiány

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Cseresnyés Péter: Foglalkoztatásban az EU-átlag fölött vagyunk

2018.03.06. 15:05
Látványosan csökkent a munkanélküliség Magyarországon 2010 óta, miközben a foglalkoztatás a különböző kormányzati intézkedések következtében fokozatosan nő …

Csoltó Gábor: Lezárjuk a viharos múltat a BKIK-nál

2017.10.17. 08:00
A közelmúlt viharai után mára a nyugodt szakmai munka, és a szakmaiság jellemzi a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) munkáját. Az önkéntes tagság alacsony aránya (1-2%) miatt …

Ezeket a cikkeket olvastad már?