Blogolj!

Blogstar kávéház

Tanítvány

Az árulás jutalma.

Hetven éve alakult meg a kommunista élcsapat, Rákosi Mátyás állampárt: a Magyar Dolgozók Pártja lett a Rákosi Mátyás nevével fémjelzett kíméletlen kommunista diktatúra és elnyomás politikai központja – tekint vissza az Origo.hu.

„Ettől kezdve azonban a párton belül már mindent 'Sztálin legjobb magyar tanítványa', Rákosi Mátyás diktált. Marosán is megkapta a júdáspénzét, akit az MDP budapesti bizottságának első titkári pozíciójába helyeztek az árulás jutalmaként. A Szociáldemokrata Párt kommunisták által kierőszakolt fúziójával az MDP-nek ténylegesen egyetlen szóba jöhető riválisa sem maradt a belpolitikai küzdőtéren.”

Hetven éve alakult meg a kommunista élcsapat, Rákosi Mátyás állampártja

Hetven éve, 1948. június 12-én, miután a Szociáldemokrata Párt jobb szárnyának utolsó tagjait is eltávolították a nagy múltú munkáspárt soraiból, Szakasits Árpád és a kriptokommunista Marosán György levezényelte az SZDP beolvadását a Magyar Kommunista Pártba. Az így létrejött Magyar Dolgozók Pártja lett a Rákosi Mátyás nevével fémjelzett kíméletlen kommunista diktatúra és elnyomás politikai központja.

Gyökértelenség

Félreértelmezett sokszínűség.

A mai nyugati ember szégyelli a kultúráját és fél a kihívásoktól – vázolja a Mandiner.hu-nak adott interjúban Frank Furedi brit szociológus.

„A sokszínűség igazából nem érték. Ha értéket csinálunk belőle, az oda vezet, hogy elkezdjük azt gondolni: rossz, ha nincs megfelelő sokszínűség, rossz, ha mondjuk egy városban csak magyarok vagy csak fehérek élnek. Rossz, ha csak heteroszexuális emberek a barátaim, miért nincsenek homoszexuális barátaim is, és így tovább. Ha így gondolkodunk, nem mondhatjuk azt: az én gondolataim, az én országom, az én vallásom fontosabbak nekem, mint a másik kultúrája, országa, vallása. Emiatt nagyon sokan már azt sem tudják, hogy kicsodák valójában, nem ismerik önmagukat, a gyökereiket.”

Gyáva lett a nyugati ember - Frank Furedi a Mandinernek | Mandiner.nemzedék

A mai nyugati ember szégyelli a kultúráját és fél a kihívásoktól - mondja Frank Furedi brit szociológus. A magyar származású tudós szerint noha sokan járnak egyetemre, kevés a valódi értelmiségi. A professzort az egyetemi oktatásról, a fiatalok neveléséről, a PISA-tesztről és a relativizmus veszélyeiről kérdeztük. Interjúnk.

Látszatbiztonság

Modern deviációk.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom utcai ellenállásra szólított fel az idei Budapest Pride és a modern deviációk ellen, a Pride szervezői szerint felháborító, hogy meg akarják őket félemlíteni – derül ki a HGV Online cikkéből.

„A beletörődés a bujkálásba, a megalkuvás az elrejtőzéssel talán biztonságosnak tűnik, de ez a biztonság csak látszat, sőt, még a szabadságunkat is elveszítjük vele. A Budapest Pride felvonuláson pont azért emelünk szót, hogy egyszerre élhessünk szabadon és biztonságban, hogy nemet mondjunk a megfélemlítésre és az erőszakra, amit rengetegen naponta átélünk.”

„A szélsőjobbos tüntetőket kell kordonnal biztosítani, nem a Pride felvonulást"

A szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ellenállásra szólított fel az idei Budapest Pride ellen.

Útkeresés

Európa ébredése.

Változóban van a mértékadó uniós országok politikája – erről Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő beszél a Hirado.hu cikkében.

„Ma már Angela Merkel is azt mondja, hogy hiba volt korlátozás nélkül beengedni azokat a menekülteket, akik nem jogosultak a menekültstátuszra – közölte Gyarmati István (...). Amikor váratlanul rázúdul egy ilyen probléma egy országra, ott útkeresés folyik, hogy megtalálják a megfelelő módszereket annak kezelésére. Úgy tűnik, Európa afelé halad, hogy kialakuljon egy közös uniós politika az illegális bevándorlással kapcsolatban – mondta Gyarmati.”

Gyarmati: Változóban van a mértékadó uniós országok politikája

Magyarország bizonyos értelemben véve nekünk dolgozik az unió külső határának védelmével - mondta a német kancellár az ARD német országos köztelevízióban. Angela Merkel kijelentése meglepő, a magyar migrációs politikáról az elmúlt években nem sok pozitívum hangzott el a hivatalos német közbeszédben.

Csípés

Darázsveszélyes déligyümölcsök.

Veszélyre figyelmeztet a szakértő: ismeretlen darázsfaj fészkelte be magát Magyarországra – írja a Blikk Online.

„A szakembert Budára riasztották, ahol a tulajdonost meg is csípte a nálunk korábban nem látott faj egyik egyede. Biztos, hogy nem őshonos fajról van szó, vélhetően déligyümölcsökkel érkeztek az országba, majd elszaporodtak.”

Veszélyre figyelmeztet a szakértő: ismeretlen darázsfaj fészkelte be magát Magyarországra

Boros Tibor méhrajbefogó öt éve kezdte a rovarok irtását, ijedt családokat mentett meg, de ilyen fészekkel még ő sem találkozott. - Tulajdonképpen ugyanolyan fészekkel volt dolgom, mint a német vagy francia darazsak esetében: papírfészekben dolgoztak a rovarok, csakhogy a nagy labdafészek alatt egy cső alakú forma vezetett ki.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54037/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?