Blogolj!

Blogstar kávéház

Tanítvány

Az árulás jutalma.

Hetven éve alakult meg a kommunista élcsapat, Rákosi Mátyás állampárt: a Magyar Dolgozók Pártja lett a Rákosi Mátyás nevével fémjelzett kíméletlen kommunista diktatúra és elnyomás politikai központja – tekint vissza az Origo.hu.

„Ettől kezdve azonban a párton belül már mindent 'Sztálin legjobb magyar tanítványa', Rákosi Mátyás diktált. Marosán is megkapta a júdáspénzét, akit az MDP budapesti bizottságának első titkári pozíciójába helyeztek az árulás jutalmaként. A Szociáldemokrata Párt kommunisták által kierőszakolt fúziójával az MDP-nek ténylegesen egyetlen szóba jöhető riválisa sem maradt a belpolitikai küzdőtéren.”

Hetven éve alakult meg a kommunista élcsapat, Rákosi Mátyás állampártja

Hetven éve, 1948. június 12-én, miután a Szociáldemokrata Párt jobb szárnyának utolsó tagjait is eltávolították a nagy múltú munkáspárt soraiból, Szakasits Árpád és a kriptokommunista Marosán György levezényelte az SZDP beolvadását a Magyar Kommunista Pártba. Az így létrejött Magyar Dolgozók Pártja lett a Rákosi Mátyás nevével fémjelzett kíméletlen kommunista diktatúra és elnyomás politikai központja.

Gyökértelenség

Félreértelmezett sokszínűség.

A mai nyugati ember szégyelli a kultúráját és fél a kihívásoktól – vázolja a Mandiner.hu-nak adott interjúban Frank Furedi brit szociológus.

„A sokszínűség igazából nem érték. Ha értéket csinálunk belőle, az oda vezet, hogy elkezdjük azt gondolni: rossz, ha nincs megfelelő sokszínűség, rossz, ha mondjuk egy városban csak magyarok vagy csak fehérek élnek. Rossz, ha csak heteroszexuális emberek a barátaim, miért nincsenek homoszexuális barátaim is, és így tovább. Ha így gondolkodunk, nem mondhatjuk azt: az én gondolataim, az én országom, az én vallásom fontosabbak nekem, mint a másik kultúrája, országa, vallása. Emiatt nagyon sokan már azt sem tudják, hogy kicsodák valójában, nem ismerik önmagukat, a gyökereiket.”

Gyáva lett a nyugati ember - Frank Furedi a Mandinernek | Mandiner.nemzedék

A mai nyugati ember szégyelli a kultúráját és fél a kihívásoktól - mondja Frank Furedi brit szociológus. A magyar származású tudós szerint noha sokan járnak egyetemre, kevés a valódi értelmiségi. A professzort az egyetemi oktatásról, a fiatalok neveléséről, a PISA-tesztről és a relativizmus veszélyeiről kérdeztük. Interjúnk.

Látszatbiztonság

Modern deviációk.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom utcai ellenállásra szólított fel az idei Budapest Pride és a modern deviációk ellen, a Pride szervezői szerint felháborító, hogy meg akarják őket félemlíteni – derül ki a HGV Online cikkéből.

„A beletörődés a bujkálásba, a megalkuvás az elrejtőzéssel talán biztonságosnak tűnik, de ez a biztonság csak látszat, sőt, még a szabadságunkat is elveszítjük vele. A Budapest Pride felvonuláson pont azért emelünk szót, hogy egyszerre élhessünk szabadon és biztonságban, hogy nemet mondjunk a megfélemlítésre és az erőszakra, amit rengetegen naponta átélünk.”

„A szélsőjobbos tüntetőket kell kordonnal biztosítani, nem a Pride felvonulást"

A szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ellenállásra szólított fel az idei Budapest Pride ellen.

Útkeresés

Európa ébredése.

Változóban van a mértékadó uniós országok politikája – erről Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő beszél a Hirado.hu cikkében.

„Ma már Angela Merkel is azt mondja, hogy hiba volt korlátozás nélkül beengedni azokat a menekülteket, akik nem jogosultak a menekültstátuszra – közölte Gyarmati István (...). Amikor váratlanul rázúdul egy ilyen probléma egy országra, ott útkeresés folyik, hogy megtalálják a megfelelő módszereket annak kezelésére. Úgy tűnik, Európa afelé halad, hogy kialakuljon egy közös uniós politika az illegális bevándorlással kapcsolatban – mondta Gyarmati.”

Gyarmati: Változóban van a mértékadó uniós országok politikája

Magyarország bizonyos értelemben véve nekünk dolgozik az unió külső határának védelmével - mondta a német kancellár az ARD német országos köztelevízióban. Angela Merkel kijelentése meglepő, a magyar migrációs politikáról az elmúlt években nem sok pozitívum hangzott el a hivatalos német közbeszédben.

Csípés

Darázsveszélyes déligyümölcsök.

Veszélyre figyelmeztet a szakértő: ismeretlen darázsfaj fészkelte be magát Magyarországra – írja a Blikk Online.

„A szakembert Budára riasztották, ahol a tulajdonost meg is csípte a nálunk korábban nem látott faj egyik egyede. Biztos, hogy nem őshonos fajról van szó, vélhetően déligyümölcsökkel érkeztek az országba, majd elszaporodtak.”

Veszélyre figyelmeztet a szakértő: ismeretlen darázsfaj fészkelte be magát Magyarországra

Boros Tibor méhrajbefogó öt éve kezdte a rovarok irtását, ijedt családokat mentett meg, de ilyen fészekkel még ő sem találkozott. - Tulajdonképpen ugyanolyan fészekkel volt dolgom, mint a német vagy francia darazsak esetében: papírfészekben dolgoztak a rovarok, csakhogy a nagy labdafészek alatt egy cső alakú forma vezetett ki.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54037/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.15. 04:30
Orbán kasszakulcsa, kicsontozott tudományosság, ellenzéki padlófogás, a meleglobbi balegyenese, egyedülálló többnejűség és Kapocs Zsóka tündéri lábacskái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?