Blogolj!

Kunhalmi visszalépett - nem lesz MSZP elnök

Az indexnek adott nyilatkozatában jelentette be Kunhalmi Ágnes, hogy mégsem indul az MSZP elnöki posztjáért, csak a választmány vezetéséért méretteti meg magát vasárnapi tisztújításon. Kunhalmi szerint a célja világos, a baloldali egység megteremtése, de "a változtatás mindig sokkal több erőt és időt kíván". Külön kiemelte, hogy a másik két jelölt közül sem Tóth Bertalant, sem Mesterházy Attilát nem támogatja.

A MSZP-P katasztrófális, történelmi választási veresége után Molnár Gyula lemondott, ezért kell most dönteni a megüresedő pozícióról.

Kunhalmi Indexnek küldött nyilatkozatában további érdekességek is fellelhetőek, a pártot illető terveit szerinte nyilvánvalóvá tette az elnökjelölti kampányában:

következő évek egyik legfontosabb stratégiai célkitűzésnek, a hazai baloldal egységének újbóli megteremtését látom.

Szerinte amíg a baloldali szavazótábor szétesett, "addig soha nem fogjuk azt az érzetet kelteni - legyenek azok új, vagy hagyományos baloldali, erők - hogy képesek lennénk jobb iskolákat, kórházakat, vagy akár csak némi biztonságot, védelmet biztosítani az embereknek.

Ehhez pedig egy jelszót tudok elképzelni, mégpedig azt, hogy a baloldalon nincsenek többé ellenségek.

Kunhalmi azt írta: "én nem fogadom el a jelenleg fennálló rendet a hazai politikában. Azért jelentkeztem elnöknek, mert változás kell, de a változtatás mindig sokkal több erőt és időt kíván, mint valamilyen meglévő múltbeli idea újrahasznosítása, vagy épp valaminek a puszta tagadása."

Kunhalmi szerint "a hitem, és a koncepcióm világos a baloldali emberek előtt, és ennek hatékony képviseletét továbbra is biztosítani szeretném.

Ezért döntöttem úgy, hogy céljaimat nem feladva, most a következő két évre az MSZP minden szervezetét és megyéjét tömörítő Országos Választmány elnökének jelentkezem a vasárnapi tisztújításon.

Azt szeretném, hogy a következő két évet ne csak az MSZP-n belüli szembenállások határozzák meg, hanem erős, cselekvőképes, és mindenekelőtt együttműködő párt legyünk, amely az egész országnak képes lesz útitervet adni."

Vasárnap tehát kiderül, hogy Tóth Bertalan vagy Mesterházy Attila lesz az MSZP új elnöke, de annyi bizonyos, egyik sem Kunhalmi támogatásával.

3
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54138/pics/lead_800x600.png
Kunhalmi Ágnes,Molnár Gyula,MSZP,Tóth Bertalan
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr. 2018-11-30 10:54:29
A Magyarországon lakó, dőzsölő nagyon buta, tuskó kommenista Csiccsolína az Mszmp.- s ribi nem sok vizet zavarhat ... bárhol is ....hacsak nem a kocsmákban , a pia következtében nem válik erőszakossá, agrasszívvé, hülyévé.....mint úgy általában..........
Válaszolok
librikus 2018-06-16 09:42:47
Balosék is mindinkább rájönnek: A nemzetközi fináncmaffia amely a világot globálisan kamatgyarmatosítani szándékozik egyetlen ellenzéke ma, a jobb oldal!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-06-14 12:55:21
Ki a fészkes fenét érdekli, hogy mit csinált Kunhalmi (részegen vihogó) Ágnes.
Már ott tartanak, hogy a valamikori MSZ(M)P tagokat sem érdekli az egész hercehurca, mert ők is tökéletesen tisztában vannak vele: a pártjuknak előbb-utóbb vége.
Pont úgy, mint a JOBBIK nevű halmaznak.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

MSZP: Mesterházy megúszta, maradhat

2019.03.05. 12:10
A szocialisták ugyanis megszüntették a volt pártelnökükkel szembeni eljárást.

Korrupcióinfó: szabálytalan lakásértékesítés miatt jelentik fel Márki-Zayt

2019.02.28. 16:05
A Fidesz szerint a polgármester szocialista bizalmasának lánya áron alul, a közgyűlést megkerülve vásárolt meg egy főtéri ingatlant a …

Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz-KDNP

2019.02.05. 14:50
A kormánypártok népszerűsége stabil, kiemelkedően magas, az év legnagyobb vesztese a Jobbik – mérte a Nézőpont Intézet.

Botka menekül a Szeviép-ügy kivizsgálása elől

2018.12.21. 14:55
A kormánypártok szerint a szegedi szocialista városvezetésnek takargatnivalója van a Szeviép-ügyben, ezért nem járult hozzá a vizsgálóbizottság felállításához.

Újra erőszakos rendbontók balhéztak a Kossuth téren

2018.12.13. 21:05
Többórányi vonulás után a Kossuth térről a Kossuth térre érkezett vissza pár ezer tüntető. Csütörtök estre is kitört a balhé: füstgránáttal és petárdákkal dobálták a …

Hasít a Fidesz – hárommillió szavazó a kormánypárt mellett

2018.12.04. 09:15
Két százalékkal növekedett a kormánypártok szavazóinak aránya októberről novemberre, a Jobbik tábora pedig ugyanennyivel csökkent – ezt mérte a Nézőpont Intézet.

Szabó Bálint: Botkát bilincsben viszik el a Szeviép-ügy miatt

2018.11.27. 11:55
A károsultakat képviselő jogász feljelentést tett Botka László és Ujhelyi István ellen a Szeviép-ügyben.

Haláltusa – az MSZP útján jár a Jobbik

2018.10.09. 08:45
A politikai lemorzsolódás miatt a párt egy pillanat alatt elveszítheti szavazóit – véli az elemző.

Felfüggesztett börtönt kaptak Botka László emberei

2018.10.02. 11:15
A szegedi MSZP-s alpolgármestert a polgármesteri kabinetfőnököt és a címzetes főjegyzőt is börtönbüntetéssel sújtotta az ingyenes parkolóbérletek ügyében indult perben, első fokon a …

Ujhelyi és Niedermüller is belerúgott Magyarországba

2018.09.11. 17:10
Nem hazudtolta meg magát a Sargentini-jelentés vitájában az MSZP és a DK brüsszelita képviselőpárosa.

Ezeket a cikkeket olvastad már?