Blogolj!

Kunhalmi visszalépett - nem lesz MSZP elnök

Az indexnek adott nyilatkozatában jelentette be Kunhalmi Ágnes, hogy mégsem indul az MSZP elnöki posztjáért, csak a választmány vezetéséért méretteti meg magát vasárnapi tisztújításon. Kunhalmi szerint a célja világos, a baloldali egység megteremtése, de "a változtatás mindig sokkal több erőt és időt kíván". Külön kiemelte, hogy a másik két jelölt közül sem Tóth Bertalant, sem Mesterházy Attilát nem támogatja.

A MSZP-P katasztrófális, történelmi választási veresége után Molnár Gyula lemondott, ezért kell most dönteni a megüresedő pozícióról.

Kunhalmi Indexnek küldött nyilatkozatában további érdekességek is fellelhetőek, a pártot illető terveit szerinte nyilvánvalóvá tette az elnökjelölti kampányában:

következő évek egyik legfontosabb stratégiai célkitűzésnek, a hazai baloldal egységének újbóli megteremtését látom.

Szerinte amíg a baloldali szavazótábor szétesett, "addig soha nem fogjuk azt az érzetet kelteni - legyenek azok új, vagy hagyományos baloldali, erők - hogy képesek lennénk jobb iskolákat, kórházakat, vagy akár csak némi biztonságot, védelmet biztosítani az embereknek.

Ehhez pedig egy jelszót tudok elképzelni, mégpedig azt, hogy a baloldalon nincsenek többé ellenségek.

Kunhalmi azt írta: "én nem fogadom el a jelenleg fennálló rendet a hazai politikában. Azért jelentkeztem elnöknek, mert változás kell, de a változtatás mindig sokkal több erőt és időt kíván, mint valamilyen meglévő múltbeli idea újrahasznosítása, vagy épp valaminek a puszta tagadása."

Kunhalmi szerint "a hitem, és a koncepcióm világos a baloldali emberek előtt, és ennek hatékony képviseletét továbbra is biztosítani szeretném.

Ezért döntöttem úgy, hogy céljaimat nem feladva, most a következő két évre az MSZP minden szervezetét és megyéjét tömörítő Országos Választmány elnökének jelentkezem a vasárnapi tisztújításon.

Azt szeretném, hogy a következő két évet ne csak az MSZP-n belüli szembenállások határozzák meg, hanem erős, cselekvőképes, és mindenekelőtt együttműködő párt legyünk, amely az egész országnak képes lesz útitervet adni."

Vasárnap tehát kiderül, hogy Tóth Bertalan vagy Mesterházy Attila lesz az MSZP új elnöke, de annyi bizonyos, egyik sem Kunhalmi támogatásával.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54138/pics/lead_800x600.png
Kunhalmi Ágnes,Molnár Gyula,MSZP,Tóth Bertalan

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
librikus 2018-06-16 09:42:47
Balosék is mindinkább rájönnek: A nemzetközi fináncmaffia amely a világot globálisan kamatgyarmatosítani szándékozik egyetlen ellenzéke ma, a jobb oldal!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-06-14 12:55:21
Ki a fészkes fenét érdekli, hogy mit csinált Kunhalmi (részegen vihogó) Ágnes.
Már ott tartanak, hogy a valamikori MSZ(M)P tagokat sem érdekli az egész hercehurca, mert ők is tökéletesen tisztában vannak vele: a pártjuknak előbb-utóbb vége.
Pont úgy, mint a JOBBIK nevű halmaznak.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Csúcsokat ostromol a Fidesz-KDNP népszerűsége

2018.06.02. 11:25
A Nézőpont Intézet friss felmérése szerint az Orbán Viktor vezette pártszövetség tovább növelte előnyét, míg az ellenzéki pártok támogatottsága egyre csökken.

A biztos pártválasztók fele a Fidesz mellett

2018.04.03. 18:20
- állítja a baloldali Republikon Intézet. A korrigált mérésük szerint is a Fidesz több voksot szerezhet, mint a mögötte lévő két legerősebb pártközösség, a Jobbik és az MSZP-P együtt.

Május végéig jelentkezhetnek a Dél-Alföld legnagyobb csődbűntettének károsultjai

2018.03.29. 04:15
Már 690 millió forintot fizetett ki a szocialistákhoz kötődő gazdasági bűncselekmény, a Szeviép-ügy károsultjainak a …

Programok a nemzeti ünnepen

2018.03.15. 06:35
Számos ingyenes programra várják Budapesten az ünneplőket, a családokat csütörtökön, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulóján.

Kéz a kézben a Párbeszéd és az MSZP

2018.02.10. 13:00
Elfogadta az MSZP kongresszusa szombaton a szocialisták és a Párbeszéd megállapodását a 2018-as országgyűlési választásra, amelynek értelmében a két párt közösen indít képviselőjelölteket, közös listán …

Menekül a tette elől – otthagyja az MSZP-t az Orbán lelövéséről posztoló politikus

2018.02.03. 11:45
A szocialisták nem határolódtak el Simon Józseftől, nem kezdeményezték a kizárását. Szombaton bejelentette, lemond …

A választók nem kíváncsiak a baloldalra?

2018.01.16. 10:15
Farkas Örs odavágott a balliberális helyezkedőknek: szerinte az ellenzéki térfélen mindenki már a 2018 utáni csörtékre készül.

Baloldali induló Hódmezővásárhelyen – kizárhatja az MSZP

2018.01.15. 20:25
Három a jelölt az alföldi városban: Hegedűs Zoltán és Márki-Zay Péter mellett ringbe száll a polgármesterségért Hernádi Gyula főorvos, korábbi MSZP képviselő is. …

Rástartoltak a választásokra a hazai pártok

2018.01.13. 17:05
Az ellenzék és a kormánypárt is készül a választásokra. A Fidesz a régóta várt szegedi jelöltjét nevezte meg, Vona Gábor szakállat növesztett, az Együtt pedig Szigetvárit fogadta el …

Kövér László: Gyomorforgató a balliberális értelmiség és a Jobbik összefekvése

2017.12.14. 07:05
A Jobbikból hiányzik a minimális pénzügyi szakértelem, az MSZP a 2010-es jelöltvásárral olyan mederbe lépett, hogy épeszű …

Ezeket a cikkeket olvastad már?