Blogolj!

Kunhalmi visszalépett - nem lesz MSZP elnök

Az indexnek adott nyilatkozatában jelentette be Kunhalmi Ágnes, hogy mégsem indul az MSZP elnöki posztjáért, csak a választmány vezetéséért méretteti meg magát vasárnapi tisztújításon. Kunhalmi szerint a célja világos, a baloldali egység megteremtése, de "a változtatás mindig sokkal több erőt és időt kíván". Külön kiemelte, hogy a másik két jelölt közül sem Tóth Bertalant, sem Mesterházy Attilát nem támogatja.

A MSZP-P katasztrófális, történelmi választási veresége után Molnár Gyula lemondott, ezért kell most dönteni a megüresedő pozícióról.

Kunhalmi Indexnek küldött nyilatkozatában további érdekességek is fellelhetőek, a pártot illető terveit szerinte nyilvánvalóvá tette az elnökjelölti kampányában:

következő évek egyik legfontosabb stratégiai célkitűzésnek, a hazai baloldal egységének újbóli megteremtését látom.

Szerinte amíg a baloldali szavazótábor szétesett, "addig soha nem fogjuk azt az érzetet kelteni - legyenek azok új, vagy hagyományos baloldali, erők - hogy képesek lennénk jobb iskolákat, kórházakat, vagy akár csak némi biztonságot, védelmet biztosítani az embereknek.

Ehhez pedig egy jelszót tudok elképzelni, mégpedig azt, hogy a baloldalon nincsenek többé ellenségek.

Kunhalmi azt írta: "én nem fogadom el a jelenleg fennálló rendet a hazai politikában. Azért jelentkeztem elnöknek, mert változás kell, de a változtatás mindig sokkal több erőt és időt kíván, mint valamilyen meglévő múltbeli idea újrahasznosítása, vagy épp valaminek a puszta tagadása."

Kunhalmi szerint "a hitem, és a koncepcióm világos a baloldali emberek előtt, és ennek hatékony képviseletét továbbra is biztosítani szeretném.

Ezért döntöttem úgy, hogy céljaimat nem feladva, most a következő két évre az MSZP minden szervezetét és megyéjét tömörítő Országos Választmány elnökének jelentkezem a vasárnapi tisztújításon.

Azt szeretném, hogy a következő két évet ne csak az MSZP-n belüli szembenállások határozzák meg, hanem erős, cselekvőképes, és mindenekelőtt együttműködő párt legyünk, amely az egész országnak képes lesz útitervet adni."

Vasárnap tehát kiderül, hogy Tóth Bertalan vagy Mesterházy Attila lesz az MSZP új elnöke, de annyi bizonyos, egyik sem Kunhalmi támogatásával.

3
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54138/pics/lead_800x600.png
Kunhalmi Ágnes,Molnár Gyula,MSZP,Tóth Bertalan
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr. 2018-11-30 10:54:29
A Magyarországon lakó, dőzsölő nagyon buta, tuskó kommenista Csiccsolína az Mszmp.- s ribi nem sok vizet zavarhat ... bárhol is ....hacsak nem a kocsmákban , a pia következtében nem válik erőszakossá, agrasszívvé, hülyévé.....mint úgy általában..........
Válaszolok
librikus 2018-06-16 09:42:47
Balosék is mindinkább rájönnek: A nemzetközi fináncmaffia amely a világot globálisan kamatgyarmatosítani szándékozik egyetlen ellenzéke ma, a jobb oldal!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-06-14 12:55:21
Ki a fészkes fenét érdekli, hogy mit csinált Kunhalmi (részegen vihogó) Ágnes.
Már ott tartanak, hogy a valamikori MSZ(M)P tagokat sem érdekli az egész hercehurca, mert ők is tökéletesen tisztában vannak vele: a pártjuknak előbb-utóbb vége.
Pont úgy, mint a JOBBIK nevű halmaznak.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

A kamuvideósok tovább támadják Magyarország védekezését

2020.07.02. 18:55
Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos alulmúlhatatlan „álompárosa” volt a soros a koronavírus-járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezés szocialista …

Belső vizsgálat indul az MSZP-ben az álmentős videó miatt

2020.06.10. 09:05
Lesz vizsgálat és felelősségrevonás a pártban a botrány miatt - mondta Szakács László, az MSZP elnökhelyettese az ATV Start című műsorában. Elmondta az MSZP-ben egy …

Nem hazudtolta meg magát Ujhelyi

2020.06.06. 22:10
Hiába van hétvége, a szocialisták pofázógépe nem pihen, most is jó sok marhaságot hordott össze.

Fidesz: az EU nem adott forrást a koronavírus elleni védekezésre

2020.03.27. 18:50
A kormánypárt szerint nincs új a nap alatt: hazudik az MSZP.

Felháborító, hogy luxuskörülmények között élnek a Szeviép-vezérek!

2020.03.10. 04:40
A Botka László vezette balliberális szegedi önkormányzat „házi kedvenc cége” mintegy 500 vállalkozót nem fizetett ki – emlékeztetett a Fidesz a …

A kommunizmus áldozataira emlékezünk

2020.02.25. 15:15
1947-ben ezen a napon vitték el a szovjet csapatok Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a Szovjetunióba, ahol nyolc évet töltött fogságban. A politikus letartóztatása és fogvatartása az első …

Ittasan vezetett a szocialista politikus, az ellenzék szerint csak "kis baki" történt

2020.01.29. 08:25
Horváth Tamás a helyi gimnázium báljáról tartott hazafelé, mikor a rendőrök megállították. Az …

Letöltendő börtönbüntetésre ítélték Hunvald Györgyöt

2020.01.13. 14:15
Első fokon egy év szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a mintegy másfél évtizede Erzsébetváros szocialista polgármestereként elkövetett több …

Elítélték Botka László munkatársait a VIP-parkolóperben

2020.01.10. 14:15
Milliós büntetéseket kell fizetnie Botka László kabinetfőnökének, valamint a volt jegyzőnek és alpolgármesternek is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?