Blogolj!

Blogstar kávéház

Kasszakulcs

Orbán elégtétele.

Váratlanul, szakmai egyeztetések nélkül magához vonta az innovációs tárca az összes állami intézmény kutatási forrását, az egyik legnagyobb vesztes az MTA – foglalja össze a Népszava Online.

„Az MTA pénzügyi kicsontozása az egy évvel ezelőtt felröppent elképzelések szerint az intézethálózat leválasztásának első lépése. A most elvont összeg nagyjából az intézetek kutatói bértömegének felel meg, a kasszakulcs révén a kormánynak a személyzeti és a kutatáspolitikára is közvetlen befolyása lesz. A célja kormányzati megnyilatkozások alapján egy kutatási bázis nélküli tudományos testület, a folyamat iránya pedig éppen ellentétes azzal, amit a kormány a Magyar Művészeti Akadémiával csinál (ahol a forrásokat és az intézményeket is az Orbán-kabinet gründolta MMA-nál koncentrálják): a távlati cél a Széchenyi István által alapított MTA kiüresítése.”

Orbán máris elégtételt vesz az Akadémián

Váratlanul, szakmai egyeztetések nélkül magához vonta az innovációs tárca az összes állami intézmény kutatási forrását. Az egyik legnagyobb vesztes az MTA. - A rosseb egye meg, elért minket is a centralizáció! De miért épp mi maradtunk volna ki ebből!?

Művészet

Szivárványos Zsolti.

Válságban van a választási bukta óta az ellenzék: a Jobbik szétszakadt, az MSZP-ben is hatalmas könyöklések mennek, az LMP saját frakciótagját sem vette be a pártba, miközben Rokker Zsolti körül sem csitulnak az indulatok – összegez a Lokál Online.

„Erdei Sándor néven nemcsak a teljes ellenzék – a Jobbiktól az LMP-n át az MSZP-ig és a DK-ig – által támogatott Rokker Zsolti, hanem még egy Erdei Sándor is önkormányzati képviselőjelölt Miskolcon. Az 'igazi' Erdei erre úgy döntött, hogy felveszi művésznevéből a Zsolt nevet. Érdekesség, hogy korábban kikérte magának, hogy Rokker Zsoltiként azonosítsák. Úgy tűnik, meggondolta magát.”

Padlót fogott az ellenzék

Válságban van a választási bukta óta az ellenzék: a Jobbik szétszakadt, az MSZP-ben is hatalmas könyöklések mennek, az LMP saját frakciótagját sem vette be a pártba, miközben Rokker Zsolti körül sem csitulnak az indulatok. MSZP: harc az elnökségért Alig egy hete még öten pályáztak az MSZP elnöki posztjára.

Tanulság

Bepancsolt a meleglobbi.

Magyarországon az egynemű párok nem fogadhatnak örökbe gyermeket, de kiskapu van bőven, például a béranyaság: persze nem mindenki engedheti meg magának, de nem árt figyelni a jelenségre – figyelmeztet a Magyar Idők Online.

„Vélelmezhetően nem a harmadszor újraválasztott kurzus elvei szerint zajlanak a folyamatok, és nem is a Fideszt harmadszor kétharmadhoz juttató választók akarata szerint. A tanulság egyelőre az, hogy az internacionalista meleglobbi megint jól bepancsolt egyet a nemzetállamnak. Az internacionalista meleglobbit ugyanis sosem érdekelte egy ország demokratikus választása és az emberek véleménye.”

Nem lehetne, de azért egy magyar homoszexuális párnak sikerült | Magyar Idők

Magyarországon az egynemű párok nem fogadhatnak örökbe gyermeket, de kiskapu van bőven. Egy előző heteroszexuális kapcsolatból származó gyermeket nevelhet leszbikus, de meleg pár is. Tavaly adtak hírt a homoszexuális közösségek arról, hogy egyre több homo pár vállal gyereket. Éseztígyhogy? - tehetnénk fel a klasszikus kérdést. Nyilván a kétharmados Fidesz-kormány sem ilyen népesedési programot tervez.

Gyermekházasság

Pedofil poligámia.

A német fővárosban élő szír származású migránsok egyharmadának több neje van, ezek egy része kiskorú, a fura jogszabályok miatt a poligámiában élő férfiak egyedülálló szülőnek számítanak, ezért több segélyt kapnak – így az Origo.hu.

„12-13 éves kislányokat 'vesznek el' másod-, harmadfeleségként középkorú férfiak. Mivel a házasságaikat nem Németországban (vagy nem német hatóság, hanem egy imám előtt) kötötték, jogilag egyedülálló szülőknek számítanak, akik szociális kedvezményeket kapnak, a kormány által kiutalt lakásokban, családi házakban laknak.”

A berlini migránsok harmadának több felesége van

A német fővárosban élő szír származású migránsok egyharmadának több neje van, ezek egy része kiskorú. A fura jogszabályok miatt a poligámiában élő férfiak egyedülálló szülőnek számítanak, ezért több segélyt kapnak. Franciaországban, ahol az egyik legnagyobb az iszlám világból érkezett bevándorlók száma, 1993 óta törvény tiltja a poligámiát, azaz a többnejűséget - írja a Figyelő.

Celebgyerek

Kapocs Zsóka jege.

Éveken át küzdött Kapócs Zsóka, hogy gyermeke születhessen, majd lombikprogram segítségével nagy nehézségek árán teherbe esett – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„Mint korábban megírtuk, Zsóka nem szeretne celebgyereket csinálni a kis Boriszból, így közösségi oldalán sem oszt meg róla képeket. Az édesanya a baba születésekor is csak a kis kezecskéjéről tett fel egy fotót, nemrégiben viszont megtört a jég, hiszen a fejét is megmutatta hátulról. Néhány órája egy újabb, aranyos képet osztott meg, most a kicsi lábairól.”

Megtört a jég: kisfiával fotózták Kapócs Zsókát - fotó

Éveken át küzdött Kapócs Zsóka, hogy gyermeke születhessen, majd lombikprogram segítségével nagy nehézségek árán teherbe esett. Mint korábban megírtuk, Zsóka nem szeretne celebgyereket csinálni a kis Boriszból, így közösségi oldalán sem oszt meg róla képeket. Az édesanya a baba születésekor is csak a kis kezecskéjéről tett fel egy fotót, nemrégiben viszont megtört a jég, hiszen a fejét is megmutatta hátulról.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54183/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?