Blogolj!

Blogstar kávéház

Kasszakulcs

Orbán elégtétele.

Váratlanul, szakmai egyeztetések nélkül magához vonta az innovációs tárca az összes állami intézmény kutatási forrását, az egyik legnagyobb vesztes az MTA – foglalja össze a Népszava Online.

„Az MTA pénzügyi kicsontozása az egy évvel ezelőtt felröppent elképzelések szerint az intézethálózat leválasztásának első lépése. A most elvont összeg nagyjából az intézetek kutatói bértömegének felel meg, a kasszakulcs révén a kormánynak a személyzeti és a kutatáspolitikára is közvetlen befolyása lesz. A célja kormányzati megnyilatkozások alapján egy kutatási bázis nélküli tudományos testület, a folyamat iránya pedig éppen ellentétes azzal, amit a kormány a Magyar Művészeti Akadémiával csinál (ahol a forrásokat és az intézményeket is az Orbán-kabinet gründolta MMA-nál koncentrálják): a távlati cél a Széchenyi István által alapított MTA kiüresítése.”

Orbán máris elégtételt vesz az Akadémián

Váratlanul, szakmai egyeztetések nélkül magához vonta az innovációs tárca az összes állami intézmény kutatási forrását. Az egyik legnagyobb vesztes az MTA. - A rosseb egye meg, elért minket is a centralizáció! De miért épp mi maradtunk volna ki ebből!?

Művészet

Szivárványos Zsolti.

Válságban van a választási bukta óta az ellenzék: a Jobbik szétszakadt, az MSZP-ben is hatalmas könyöklések mennek, az LMP saját frakciótagját sem vette be a pártba, miközben Rokker Zsolti körül sem csitulnak az indulatok – összegez a Lokál Online.

„Erdei Sándor néven nemcsak a teljes ellenzék – a Jobbiktól az LMP-n át az MSZP-ig és a DK-ig – által támogatott Rokker Zsolti, hanem még egy Erdei Sándor is önkormányzati képviselőjelölt Miskolcon. Az 'igazi' Erdei erre úgy döntött, hogy felveszi művésznevéből a Zsolt nevet. Érdekesség, hogy korábban kikérte magának, hogy Rokker Zsoltiként azonosítsák. Úgy tűnik, meggondolta magát.”

Padlót fogott az ellenzék

Válságban van a választási bukta óta az ellenzék: a Jobbik szétszakadt, az MSZP-ben is hatalmas könyöklések mennek, az LMP saját frakciótagját sem vette be a pártba, miközben Rokker Zsolti körül sem csitulnak az indulatok. MSZP: harc az elnökségért Alig egy hete még öten pályáztak az MSZP elnöki posztjára.

Tanulság

Bepancsolt a meleglobbi.

Magyarországon az egynemű párok nem fogadhatnak örökbe gyermeket, de kiskapu van bőven, például a béranyaság: persze nem mindenki engedheti meg magának, de nem árt figyelni a jelenségre – figyelmeztet a Magyar Idők Online.

„Vélelmezhetően nem a harmadszor újraválasztott kurzus elvei szerint zajlanak a folyamatok, és nem is a Fideszt harmadszor kétharmadhoz juttató választók akarata szerint. A tanulság egyelőre az, hogy az internacionalista meleglobbi megint jól bepancsolt egyet a nemzetállamnak. Az internacionalista meleglobbit ugyanis sosem érdekelte egy ország demokratikus választása és az emberek véleménye.”

Nem lehetne, de azért egy magyar homoszexuális párnak sikerült | Magyar Idők

Magyarországon az egynemű párok nem fogadhatnak örökbe gyermeket, de kiskapu van bőven. Egy előző heteroszexuális kapcsolatból származó gyermeket nevelhet leszbikus, de meleg pár is. Tavaly adtak hírt a homoszexuális közösségek arról, hogy egyre több homo pár vállal gyereket. Éseztígyhogy? - tehetnénk fel a klasszikus kérdést. Nyilván a kétharmados Fidesz-kormány sem ilyen népesedési programot tervez.

Gyermekházasság

Pedofil poligámia.

A német fővárosban élő szír származású migránsok egyharmadának több neje van, ezek egy része kiskorú, a fura jogszabályok miatt a poligámiában élő férfiak egyedülálló szülőnek számítanak, ezért több segélyt kapnak – így az Origo.hu.

„12-13 éves kislányokat 'vesznek el' másod-, harmadfeleségként középkorú férfiak. Mivel a házasságaikat nem Németországban (vagy nem német hatóság, hanem egy imám előtt) kötötték, jogilag egyedülálló szülőknek számítanak, akik szociális kedvezményeket kapnak, a kormány által kiutalt lakásokban, családi házakban laknak.”

A berlini migránsok harmadának több felesége van

A német fővárosban élő szír származású migránsok egyharmadának több neje van, ezek egy része kiskorú. A fura jogszabályok miatt a poligámiában élő férfiak egyedülálló szülőnek számítanak, ezért több segélyt kapnak. Franciaországban, ahol az egyik legnagyobb az iszlám világból érkezett bevándorlók száma, 1993 óta törvény tiltja a poligámiát, azaz a többnejűséget - írja a Figyelő.

Celebgyerek

Kapocs Zsóka jege.

Éveken át küzdött Kapócs Zsóka, hogy gyermeke születhessen, majd lombikprogram segítségével nagy nehézségek árán teherbe esett – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„Mint korábban megírtuk, Zsóka nem szeretne celebgyereket csinálni a kis Boriszból, így közösségi oldalán sem oszt meg róla képeket. Az édesanya a baba születésekor is csak a kis kezecskéjéről tett fel egy fotót, nemrégiben viszont megtört a jég, hiszen a fejét is megmutatta hátulról. Néhány órája egy újabb, aranyos képet osztott meg, most a kicsi lábairól.”

Megtört a jég: kisfiával fotózták Kapócs Zsókát - fotó

Éveken át küzdött Kapócs Zsóka, hogy gyermeke születhessen, majd lombikprogram segítségével nagy nehézségek árán teherbe esett. Mint korábban megírtuk, Zsóka nem szeretne celebgyereket csinálni a kis Boriszból, így közösségi oldalán sem oszt meg róla képeket. Az édesanya a baba születésekor is csak a kis kezecskéjéről tett fel egy fotót, nemrégiben viszont megtört a jég, hiszen a fejét is megmutatta hátulról.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54183/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Végigsöpört a vihar az országon

2018.06.13. 08:55
Mindenki megtapasztalhatta, hogy milyen pusztító vihar söpört végig az országon éjjel, ám a legrosszabbul a Dél-Alföldön lévő települések jártak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?