Blogolj!

Blogstar kávéház

Felhozatal

Szocialista sorvadás.

Tóth Bertalan megválasztásával az eljelentéktelenedés útjára lépett az MSZP, melynek talán sosem lett volna akkora szüksége egy karizmatikus vezetőre, mint most – állítja az Origo.hu.

„Ilyen személyi felhozatallal az amúgy is rossz brandnek számító MSZP tovább sorvadhat, és egyre inkább beleolvadhat a baloldali szövetségi rendszerbe – mint egyre jelentéktelenebb szereplő. Nem nehéz észrevenni, hogy komoly kihívások várnak a szocialistákra, hiszen a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció, és a Lehet Más a Politikai is helyet követel a baloldal vezérpártjának szerepére.”

Tóth Bertalan megválasztásával az eljelentéktelenedés útjára lépett az MSZP

Döntöttek az MSZP kongresszusán a küldöttek: Tóth Bertalan személyében egy kevésbé karakteres, viszont a pártelitben nagyobb támogatottságot élvező politikus mellett tették le a voksukat, a karakteresebb, ugyanakkor többször is leszereplő Mesterházy Attila ellen. Pedig a szocialistáknak talán sosem volt akkora szüksége egy karizmatikus vezetőre, mint most. Nem így alakult.

Szakítópróba

A Jobbik hasadása.

Kiszelly Zoltán politológus a Magyar Hírlap Online-nak arról beszél, története legkomolyabb kihívása előtt áll a párt.

„A Jobbikban kialakult helyzetről azt mondta: a párt szakítópróba előtt áll, mindkét fél minél több tagot próbál magához vonzani Toroczkai László hét végi zászlóbontásáig. Azért ez az eddigi legnagyobb szakítópróba, mert Toroczkai mögött már most jelentős erők állnak, elég ha Novák Elődre vagy Dúró Dórára gondolunk – tette hozzá.”

Szakítópróba előtt áll a kettéhasadt Jobbik

Az MSZP új elnökének történelmi mélypontról kell elmozdítania pártját, míg a Jobbik szakítópróba előtt áll - mondta Kiszelly Zoltán politológus. Meglepetésként értékelte lapunknak az MSZP-elnökválasztás eredményét Kiszelly Zoltán politológus, miután a közvélemény-kutatásokkal ellentétben a kevésbé esélyes jelöltet választotta vezetőjévé a párt.

Hit

Hamis azonosság.

Egyes becslések szerint a bevándorlók kétharmada hamis néven vagy több személyazonossággal él Németországban – írja a Hirado.hu.

„A németországi tiltakozásoknak rendszeres résztvevője egy német férfi, lánya miatt. A 36 éves nő ugyanis egy észak-afrikai bevándorlóval szeretett volna házasságot kötni, amikor kiderült, hogy a vőlegény nem az, akinek hitték. Az ifjú pár összeköltözött, egy kislányuk is született. A férj nem dolgozott, menedékkérelmét elutasították, ezért az asszonytól követelt pénzt. A nő egy idő után szakított élettársával, a férfi ekkor erőszakossá vált. A nőnek eltört az arccsontja, agyrázkódást kapott – mesélte édesapja. Hozzátette: a férfit háromszor is elítélték tiltott fegyvertartásért, mégsem tudták kitoloncolni Németországból.”

A bevándorlók kétharmada hamis személyazonossággal él Németországban

Nyilatkozott az M1-nek egy fiatal német nőnek az apja, aki egy afrikai bevándorlóval élt együtt évekig, majd mikor össze akartak házasodni kiderült: a férfi nem is az, akinek mondja magát. Egyes becslések szerint a bevándorlók kétharmada hamis néven vagy több személyazonossággal él Németországban.

Kihívó

Őfelsége mosolya.

Úgy tűnik, a protokollbakik ellenére II. Erzsébet odavan Meghan Markle-ért, aki május közepén házasodott be a brit királyi családba – derül ki a Lokál Online írásából.

„A hercegné őfelsége előtt lépett ki egy ajtón, és egy alkalommal az autóba is előbb szállt be, mint II. Erzsébet, elfoglalva a királynő megszokott helyét. Protokollszakértők szerint Meghan körömlakkja sem volt megfelelő, törtfehér színe ugyanis túlságosan kihívó. Mindennek ellenére a királynő láthatóan jól érezte magát Meghannel, akinek sikerült akkora mosolyt csalnia II. Erzsébet arcára, amilyet a királynő nemigen enged meg magának nyilvános eseményeken.”

Erzsébet királynő odavan Meghanért

Meghan Markle május közepén házasodott be a brit királyi családba, és máris abban a kegyben részesült, hogy kettesben tölthetett egy napot a királynővel. Úgy tűnik, a protokollbakik ellenére II. Erzsébet odavan Meghanért. A sussexi hercegné, Meghan és II. Erzsébet királynő első kettesben töltött hivatalos útjukon az észak-angliai Cheshire-be látogattak vonattal.

Napfénycsillám

A Balaton illata.

A Blikk Online Rátonyi Krisztával közöl interjút, a Duna Televízió műsorvezetője hatodszor kezdi a nyarat a magyar tenger partján.

„Nagyjából négyezer történet jut azonnal eszembe, mivel a fél életemet itt töltöttem. A legkedvesebb azonban talán az az érzés, amikor nyáron először érkezik meg az ember a partra, érzi azt a jellegzetes illatot, fúj a szél, csillog a napfény a vízen. Valahogy mintha a világ összes érzése ott lenne abban a pillanatban.”

Mi történt Rátonyi Krisztával?

Idén is önnel indul a Balatoni Nyár, mire számíthatnak a nézők az első héten? - Szerintem a nézők velem együtt minden évben nagyon várják, hogy elkezdődjön a műsor. Idén is rengeteg balatoni témával várjuk az érdeklődőket, rögtön az elején például megpróbáljuk megfejteni a híres balatoni lángos titkát, amire én is kíváncsi vagyok.

Mélypont

Felcsúti fityisz.

A fiatalszabály okán az egyesületek nagyobb kedvvel dobták mély vízbe az ifjú focistákat, mivel jelentős támogatásban részesültek a 20 és 19 év alatti labdarúgók NB I-es játékpercei után, ám akad klub, mely magasról tett erre – így a 24.hu.

„Az évad átlaga fordulónként 573 perc volt, de ehhez természetesen nem egyenlő arányban járultak hozzá a klubok. A negatív mélypont a Pintér Attila által dirigált Puskás Akadémia, amely az egész szezont tekintve mindössze Sallai Roland 26 percét (!) tudják felmutatni: a válogatott támadó még augusztusban, Ciprusra szerződése előtt lépett pályára az élvonalban.”

Felcsúton magasról tettek az MLSZ-re | 24.hu

Még az is elképzelhető, hogy Pintér Attilának azért kellett mennie, mert nem játszatta a klub saját nevelésű fiataljait.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54345/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Ezeket a cikkeket olvastad már?