Blogolj!

Blogstar kávéház

Pintér M. Lajos

Érdeksérelem

Csatlakozási fáradtság.

A Magyar Hírlap Online arról ír, liberális lapban méltatta a milliárdos Soros György és fia az általuk pénzelt macedón baloldal politikáját, majd az unió fő problémájának nevezték hazánkat és Lengyelországot.

„A cikkben hangsúlyozták, a Balkán integrációja nagyon fontos az Európai Unió számára. Figyelmeztettek, hogy a térségben már régóta nem csak az Egyesült Államok és Európa rendelkezik befolyással. Mint írták, 'Oroszország egyértelműsítette, hogy beavatkozik, ha érdekei sérülnek', különösen, ha az érdekszférájukba tartozó régiós országok NATO-tagsága merül fel. Emellett Recep Tayyip Erdogan török elnök is 'érezhetővé teszi a jelenlétét' a balkáni államokban, Kína pedig az egyik legnagyobb befektető a térségben. Ezekkel a törekvésekkel szemben Sorosék szerint fel kell lépni, az EU azonban 'csatlakozási fáradtságtól' szenved.”

Soros örül: nem hiába költekezett

A macedón-görög névvita rendezésével kapcsolatban is sikerült Soroséknak alkalmat találniuk a magyar és a lengyel kormány bírálatára. A spekuláns szerint a 2004 után csatlakozott tagállamok tartják vissza az EU-t (Fotó: Reuters - Thomas Peter) Közös véleménycikkben reagált George Soros és fia, Alexander arra, hogy a múlt héten megállapodást írt alá a görög és a macedón kormány a több évtizedes névvita rendezéséről.

Nagykoalíció

Balfa forduló Jobbik.

A radikálisok kiszorításával egy időben megjelentek az első apróbb, de fontos jelei annak, hogy a Jobbik együttműködést készít elő a baloldallal, az Origo.hu gyűji össze ezeket.

„Ilyen lehet a miskolci időközi önkormányzati választás, ahol mindkét párt Rokker Zsoltit, a nagyreményű humoristát támogatja. Jakab emellett azt is mondta, fontos az együttműködés, szerinte minimumcélok kellenek. Ennek kapcsán kiemelte, ha a Párbeszéd jó ügyet terjeszt a Ház elé, megszavazzák. Tordai pedig egy esetleges kormányváltás esetén el tud képzelni egy olyan nagykoalíciós kormányzást, amelyben a Jobbik is benne van.”

Így készíti elő a Jobbik az együttműködést a baloldallal

A radikálisok kiszorításával egy időben megjelentek az első apróbb, de fontos jelei annak, hogy a Jobbik együttműködést készít elő a baloldallal. Összegyűjtöttük őket! Már a választási kampányban komoly dilemmát okozott a Jobbik vezérkarában, hogyan viszonyuljanak azokhoz a balliberális erőkhöz, amelyek ellenében annak idején létrejött a párt.

Üzenet

Népszerűség versus szövetségkötés.

Továbbra is szervezeti és vezetési válságban van az MSZP, amit választmányi elnökként Kunhalmi Ágnes próbál megtörni – így a Hirado.hu.

„A politikus szerint választmányi elnökké választása egyértelmű üzenet annak a pártelitnek, amely nem állt mögötte az elmúlt években. Kunhalmi Ágnes egyébként a pártvezetői posztra is pályázott. Az utolsó pillanatban azonban visszalépett, ugyanis úgy vélte: a győzelemhez nem elég a népszerűség, több múlik a vezetőkkel kötött szövetségeken. Az M1-en Kunhalmi úgy fogalmazott: új pozícióját arra fogja használni, hogy véget vessen a személyeskedésnek.”

Kunhalmi véget vetne a személyeskedésnek az MSZP-n belül

Az MSZP új elnöke pénzéhesnek nevezte a Liberálisokat megválasztása utáni első beszédében. A párt erre úgy reagált, hogy nem lehet sikeres Tóth Bertalan, ha rágalmazza korábbi szövetségeseit. A Nézőpont Intézet elemzője szerint a szocialisták a tisztújító kongresszusuk után sem tudják megválaszolni, merre tartanak. Továbbra is szervezeti és vezetési válságban van a párt.

Forgalom

Drágul a magán.

Kilőtt a magánorvosi vizsgálatok ára, már egy első konzultáció is tízezrekbe kerül – állítja a 444.hu.

„Egyre több a modern diagnosztikai központ, és a lakásrendelőkből át is terelődik oda a forgalom. De nem csak onnan, hanem az állami szakrendelésekből is, mert egyre több beteg inkább fizet, mintsem hogy hónapokat várjon a sorára az állami egészségügyi rendszerben. A képzett orvosokért viszont a magánrendelők is küzdenek, a külföldi elszívóhatás itt is érvényesül.”

Kilőtt a magánorvosi vizsgálatok ára, már egy első konzultáció is tízezrekbe kerül - 444

Két év alatt csaknem 30 százalékkal drágultak a szakorvosi vizsgálatok a magánrendelőkben - hangzott el az RTL Híradóban. Az Union Biztosító felmérése szerint tavaly átlagosan 37 ezer forintot fizettek ki nők nőgyógyászati vizsgálatokért. Egy egyszerű első konzultáció már 20-25 ezer forintba is belekerülhet. Hogy miért?

Fémfeleség

Titkos becenév.

Köztudott, hogy a brit királyi családon belül mindenkinek megvan a maga beceneve, amelyek mögött általában valami titkos jelentés is rejlik, a Blikk Online Meghan Markle-ét is elárulja.

„Az új családtag, Meghan becenevét az apósa adta neki, a név pedig hatalmas bókot takar (...). Károly herceg 'Volfrámnak” nevezi Meghant, amely név mögött az áll, hogy a herceg mennyire csodálja és tiszteli újdonsült hercegnét. Merthogy Meghan éppen olyan kemény és hajlíthatatlan, mint a fém, azaz Harry pedig nem is találhatott volna hozzá jobban illő feleséget.”

Kiderült, ez Meghan Markle titkos beceneve a királyi családban

Köztudott, hogy a királyi családon belül mindenkinek megvan a maga beceneve, amelyek mögött általában valami titkos jelentés is rejlik. II. Erzsébet beceneve például Lilibet, amelynek eredete - úgy sejtik - a királynő gyerekkoráig vezethető vissza. Az új családtag, Meghan becenevét az apósa adta neki, a név pedig hatalmas bókot takar - írja a Mirror.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54400/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

ÓRIÁSI KÁBÍTÓRSZER FOGÁS FERIHEGYEN!

2018.07.23. 09:40
Tizennégy kilogramm heroint foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Budapest Liszt Ferenc Repülőtéren.

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Emberek futottak az életükért – lövöldözés Torontóban!

2018.07.23. 06:40
Ellentmondásos hírek láttak napvilágot, de abban mindegyik egyetért, hogy sok a sérült, a támadót lelőtték.

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Hatalmas torlódás alakult ki az M7-esen Budapest irányába

2018.07.22. 17:15
Egy korábbi közlekedési baleset miatt mintegy hat kilométeres kocsisor állt össze az M7-es autópályán Polgárdinál a főváros felé vezető irányba.

Pokoli pusztítást végez Földünkön az éghajlatváltozás

2018.07.22. 08:45
És ebben nekünk, embereknek is vastagon benne van a kezünk. A folyamat visszafordíthatatlan, a következő évtizedekben több tízezrek halálát fogják a megváltozott …

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

(18+) Ismét egy idióta! Ketten meghaltak, mert videózott vezetés közben!

2018.07.21. 19:45
Egy 14 és egy 18 éves fiú halt meg egy balesetben, amelyet megelőzően az autót vezető fiatal videózgatta magát.

Iráni kibertámadás fenyegeti Európát?

2018.07.21. 16:20
Az NBC hírtelevízió szerint nemcsak az öreg kontinens aggódhat a perzsa próbálkozások miatt, de az Egyesült Államoknak is van mitől tartania.

Nem ismerjük el alapvető jognak a migrációt!

2018.07.21. 06:40
Az ENSZ globális migrációs dokumentumának szövege minden várakozásnál rosszabb lett, az összes olyan elemet tartalmazza, mely bevándorlóországgá tehetné Magyarországot – véli Bakondi György.

Ezeket a cikkeket olvastad már?