Blogolj!

Blogstar kávéház

Pintér M. Lajos

Érdeksérelem

Csatlakozási fáradtság.

A Magyar Hírlap Online arról ír, liberális lapban méltatta a milliárdos Soros György és fia az általuk pénzelt macedón baloldal politikáját, majd az unió fő problémájának nevezték hazánkat és Lengyelországot.

„A cikkben hangsúlyozták, a Balkán integrációja nagyon fontos az Európai Unió számára. Figyelmeztettek, hogy a térségben már régóta nem csak az Egyesült Államok és Európa rendelkezik befolyással. Mint írták, 'Oroszország egyértelműsítette, hogy beavatkozik, ha érdekei sérülnek', különösen, ha az érdekszférájukba tartozó régiós országok NATO-tagsága merül fel. Emellett Recep Tayyip Erdogan török elnök is 'érezhetővé teszi a jelenlétét' a balkáni államokban, Kína pedig az egyik legnagyobb befektető a térségben. Ezekkel a törekvésekkel szemben Sorosék szerint fel kell lépni, az EU azonban 'csatlakozási fáradtságtól' szenved.”

Soros örül: nem hiába költekezett

A macedón-görög névvita rendezésével kapcsolatban is sikerült Soroséknak alkalmat találniuk a magyar és a lengyel kormány bírálatára. A spekuláns szerint a 2004 után csatlakozott tagállamok tartják vissza az EU-t (Fotó: Reuters - Thomas Peter) Közös véleménycikkben reagált George Soros és fia, Alexander arra, hogy a múlt héten megállapodást írt alá a görög és a macedón kormány a több évtizedes névvita rendezéséről.

Nagykoalíció

Balfa forduló Jobbik.

A radikálisok kiszorításával egy időben megjelentek az első apróbb, de fontos jelei annak, hogy a Jobbik együttműködést készít elő a baloldallal, az Origo.hu gyűji össze ezeket.

„Ilyen lehet a miskolci időközi önkormányzati választás, ahol mindkét párt Rokker Zsoltit, a nagyreményű humoristát támogatja. Jakab emellett azt is mondta, fontos az együttműködés, szerinte minimumcélok kellenek. Ennek kapcsán kiemelte, ha a Párbeszéd jó ügyet terjeszt a Ház elé, megszavazzák. Tordai pedig egy esetleges kormányváltás esetén el tud képzelni egy olyan nagykoalíciós kormányzást, amelyben a Jobbik is benne van.”

Így készíti elő a Jobbik az együttműködést a baloldallal

A radikálisok kiszorításával egy időben megjelentek az első apróbb, de fontos jelei annak, hogy a Jobbik együttműködést készít elő a baloldallal. Összegyűjtöttük őket! Már a választási kampányban komoly dilemmát okozott a Jobbik vezérkarában, hogyan viszonyuljanak azokhoz a balliberális erőkhöz, amelyek ellenében annak idején létrejött a párt.

Üzenet

Népszerűség versus szövetségkötés.

Továbbra is szervezeti és vezetési válságban van az MSZP, amit választmányi elnökként Kunhalmi Ágnes próbál megtörni – így a Hirado.hu.

„A politikus szerint választmányi elnökké választása egyértelmű üzenet annak a pártelitnek, amely nem állt mögötte az elmúlt években. Kunhalmi Ágnes egyébként a pártvezetői posztra is pályázott. Az utolsó pillanatban azonban visszalépett, ugyanis úgy vélte: a győzelemhez nem elég a népszerűség, több múlik a vezetőkkel kötött szövetségeken. Az M1-en Kunhalmi úgy fogalmazott: új pozícióját arra fogja használni, hogy véget vessen a személyeskedésnek.”

Kunhalmi véget vetne a személyeskedésnek az MSZP-n belül

Az MSZP új elnöke pénzéhesnek nevezte a Liberálisokat megválasztása utáni első beszédében. A párt erre úgy reagált, hogy nem lehet sikeres Tóth Bertalan, ha rágalmazza korábbi szövetségeseit. A Nézőpont Intézet elemzője szerint a szocialisták a tisztújító kongresszusuk után sem tudják megválaszolni, merre tartanak. Továbbra is szervezeti és vezetési válságban van a párt.

Forgalom

Drágul a magán.

Kilőtt a magánorvosi vizsgálatok ára, már egy első konzultáció is tízezrekbe kerül – állítja a 444.hu.

„Egyre több a modern diagnosztikai központ, és a lakásrendelőkből át is terelődik oda a forgalom. De nem csak onnan, hanem az állami szakrendelésekből is, mert egyre több beteg inkább fizet, mintsem hogy hónapokat várjon a sorára az állami egészségügyi rendszerben. A képzett orvosokért viszont a magánrendelők is küzdenek, a külföldi elszívóhatás itt is érvényesül.”

Kilőtt a magánorvosi vizsgálatok ára, már egy első konzultáció is tízezrekbe kerül - 444

Két év alatt csaknem 30 százalékkal drágultak a szakorvosi vizsgálatok a magánrendelőkben - hangzott el az RTL Híradóban. Az Union Biztosító felmérése szerint tavaly átlagosan 37 ezer forintot fizettek ki nők nőgyógyászati vizsgálatokért. Egy egyszerű első konzultáció már 20-25 ezer forintba is belekerülhet. Hogy miért?

Fémfeleség

Titkos becenév.

Köztudott, hogy a brit királyi családon belül mindenkinek megvan a maga beceneve, amelyek mögött általában valami titkos jelentés is rejlik, a Blikk Online Meghan Markle-ét is elárulja.

„Az új családtag, Meghan becenevét az apósa adta neki, a név pedig hatalmas bókot takar (...). Károly herceg 'Volfrámnak” nevezi Meghant, amely név mögött az áll, hogy a herceg mennyire csodálja és tiszteli újdonsült hercegnét. Merthogy Meghan éppen olyan kemény és hajlíthatatlan, mint a fém, azaz Harry pedig nem is találhatott volna hozzá jobban illő feleséget.”

Kiderült, ez Meghan Markle titkos beceneve a királyi családban

Köztudott, hogy a királyi családon belül mindenkinek megvan a maga beceneve, amelyek mögött általában valami titkos jelentés is rejlik. II. Erzsébet beceneve például Lilibet, amelynek eredete - úgy sejtik - a királynő gyerekkoráig vezethető vissza. Az új családtag, Meghan becenevét az apósa adta neki, a név pedig hatalmas bókot takar - írja a Mirror.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54400/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Még nincs vége? Csaknem száz bombát találtak Srí Lanka fővárosában

2019.04.22. 16:05
Könnyen lehet, hogy a terroristák további merényletekre is készültek vagy készülnek.

Hét öngyilkos merénylő robbanthatott Srí Lankán

2019.04.22. 09:50
A robbantássorozatnak legalább 290 halálos áldozata és ötszáz sebesültje van, köztük külföldi állampolgárok.

Orbán: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harc mellett

2019.04.22. 05:45
A magyar miniszterelnök a kereszténységet ért súlyos Srí Lanka-i merényletre reagált.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Saját pártja is Theresa May ellen fordult

2019.04.21. 19:35
A kormányzó brit Konzervatív Párt képviselőinek jelentős része is az új Brexit Pártra szavazna a sajátja helyett a májusi európai parlamenti választásokon - derül ki egy friss felmérésből.

Több mint 200 halálos áldozata van a Srí Lanka-i robbantássorozatnak

2019.04.21. 18:30
Az indiai ANI hírügynökség számolt be elsőként arról, hogy legalább hat robbanás rázta meg Srí Lankát húsvét vasárnap reggel. Később a főváros …

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

2019.04.21. 16:30
A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több …

Mindenkit meglocsolnak hétfőn az égiek

2019.04.21. 14:25
A gyönyörű vasárnapi időjárást hétfőn hatalmas eső váltja fel, nemcsak a lányok lesznek meglocsolva, hanem azok is, akik nem tartanak maguknál esernyőt, vagy esőkabátot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?