Blogolj!

Blogstar kávéház

Ring

Fideszes enyhülés.

A Népszava Online szerint békülne az Európai Néppárttal a Fidesz, amire abból következtet, hogy Novák Katalin alelnök személyes találkozót kezdeményezett a holland kereszténydemokrata párt (CDA) elnökével.

„Információink szerint az EPP vezető személyiségei azt szeretnék, ha a néppárthoz tartozó európai biztosok, valamint állam- és kormányfők is beszállnának a ringbe, és kétoldalú találkozókon győzködnék a magyar miniszterelnököt, hogy álljon be a sorba. (…) Gulyás Gergely kancelláriaminiszter keddi brüsszeli bemutatkozó látogatásán találkozott Joseph Daullal, a pártcsalád elnökével. A korábban feltétlen Orbán-rajongónak számító Daulról egy jól tájékozott forrásunk azt mondta, hogy most már 'nagyon ki van akadva' a magyar kormányfő Brüsszelt bíráló kampányaira.”

Már békülne a néppárttal a Fidesz

Novák Katalin, a Fidesz alelnöke személyes találkozót kezdeményezett az Európai Néppárthoz (EPP) tartozó holland kereszténydemokrata párt (CDA) elnökével - értesült a Népszava. A tervek szerint az eszmecserére a következő hetekben kerülhet sor Brüsszelben, valószínűleg az EPP székházában. A kezdeményezés azért figyelemre méltó, mert a magyar kormánypárt június elején közölte, hogy felfüggeszt minden kapcsolatot a holland testvér szervezettel.

Vérfrissítés

Szekularizált Európa.

A szélsőséges szekularizmus teret nyert az EU-ban, a teljes semlegességgel próbálják a közös hangot megtalálni – mond bírálatot a Mandiner.hu-nak adott interjúban Hölvényi György európai parlamenti képviselő.

„Sajnos az egyházak is szép lassan elfogadták, hogy Európában ennyire terjed ez a tendencia. Annak ellenére, hogy az alapító atyák kereszténydemokraták voltak, az EU-ban tapasztalható szekularizmus sajnos elérte az ő hagyományaikat továbbvivő Néppártot is. Igaz, a kelet-közép európai országok csatlakozása hozott némi vérfrissítést.”

Tanulhatnak az úri keresztények a közel-keletiektől - Hölvényi György a Mandinernek | Mandiner

A tragédiák ellenére mindent átjár az ősi spiritualizmus Szíriában - mondja Hölvényi György európai parlamenti képviselő a Mandinernek. A KDNP üldözött keresztények ügyével foglalkozó politikusa tavasszal járt Szíriában Böjte Csaba és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes társaságában a segítségnyújtás szervezése céljából. A képviselővel a szekuláris Európai Unióról, a közép-kelet európai segítségnyújtás hitelességéről, és a szíriai keresztények töretlen hitéről is beszélgettünk Strasbourgban.

Kohézió

Szubjektív feltételek.

Optimista elemzők szerint most erősek az európai piacok, boldogulnak, a kevésbé optimista szakértők azonban számos kockázatra hívják fel a figyelmet – ez is kiderül a Hirado.hu összeállításából.

„Többet fizetne be Magyarország a közös kasszába, cserébe kevesebbet kapna vissza egy tervezet szerint, ez a többi közép-európai országnál is hasonló, ezért is hatalmas a tervezet elutasítottsága – hangzott el a műsorban. (…) Németh Dávid szerint objektív feltételeket kell támasztani az uniós kifizetésekkel kapcsolatban, nem pedig szubjektívakat – utalt a közelmúlt uniós megállapításaira Magyarországgal kapcsolatban. Szerinte az uniós intézményeknek nem szubjektív alapon kell eldönteniük, hogy ki felel meg, ki nem felel meg a kohéziós pénzek kifizetésének, csak objektív feltételeknek tud megfelelni egy ország.”

Kérdőjelek az uniós pénzpiacokon

Minden idők legnagyobb európai pénzpumpája ér véget decemberben, miután az EKB bejelentette, hogy felszámolja eszközvásárlási programját: ennek eredményeképp 2,5 billió eurót (800 billió forint) öntöttek ki az uniós pénzpiacok életben tartására. Optimista elemzők szerint most erősek az európai piacok, boldogulnak, a kevésbé optimista elemzők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy a piacok sok kockázatot tartogathatnak.

Kulcskérdés

Végérvényes veszteség.

Vannak égető vagy kínos kérdések, amit az ember nem mer barátainak, családtagjainak szegezni, ilyenkor jön jól a Google – a Zoom.hu megválaszolja a legfurcsábbakat és a legbizarrabbakat.

„Hol vannak a kulcsaim? Ha ezt a Google-tól kérdezed, végérvényesen elveszett vagy és szánlak érte.”

Megválaszoljuk a Google-nek feltett legfurcsább kérdéseket

Megválaszoljuk a Google-nek feltett legfurcsább kérdéseket Vannak égető vagy kínos kérdések, amit az ember nem mer barátainak, családtagjainak szegezni, ilyenkor jön jól a Google. A keresőmotorral másodpercenként 40.000 keresést indítanak másodpercenként, a Mobiles.co.uk egyik munkatársa pedig végzett egy kutatást, hogy ezek között mik a legbizarrabb kérdések.

Éretlenek

Tanulatlan celebek.

Az Origo.hu magyar sztárokat mutat be, akik még mindig nem szerezték meg az érettségit – Majkától Görög Zitán át Tóth Andi énekesnőig.

„Az énekesnő 19 éves, érettségiznie kellett volna, de inkább a zenét, a karriert választotta a tanulás helyett. A napokban elárulta a FEM3-on, hogy zavarja a papír hiánya, és a szülei is gyakran emlegetik neki, hogy le kellene érettségiznie. Továbbtanulásról, egyetemről egyáltalán nem akar hallani, de mindenképp szeretne érettségit szerezni – többször megpróbált már visszaülni az iskolapadba, de nem ment neki, most vannak fontosabb dolgok is az életében.”

Magyar sztárok, akik még mindig nem szerezték meg az érettségit

Jó ideje sikeresek, jól keresnek, és megtalálták az útjukat, de az érettségit vagy halogatják, vagy már teljesen le is mondtak róla. Majka szakmát tanult, Tóth Andi inkább a zenével és a dalírással foglalkozik, Görög Zita pedig fiatalon a munkát választotta a tanulás helyett.

Randevú

Erdélyi szerelem.

Kapcsolatuk kezdetéről nosztalgiázik Rékasi Károly és Pikali Gerda közös darabjuk kapcsán – számol be róla a Blikk Online.

„Ketten utaztunk Gerdával Erdélybe, mert nem bírom a buszos túrát. Így kénytelenek voltunk külön kocsival menni. Egyáltalán nem bántuk, hiszen végigbeszéltük az egész utat, és fantasztikus érzés volt feleleveníteni a kezdeteket, azt, amikor mindketten elkezdtük próbálni ezt a darabot, akkor kezdődött a kapcsolatunk – mosolyodott el Rékasi. (…) Ahogy suhantunk az erdélyi hegyek felé, előjöttek az emlékek, az első találkozások, majd a randevúk.”

Vissza a múltba: így élik újra szerelmük hajnalát Rékasi Károlyék

A József Attila Színház művészpárja nemrégiben egy erdélyi turné keretén belül állt pódiumra a Fekete szárú cseresznye című alkotásban, éppen abban, amelynek a 2012-es olvasópróbáján egymásra találtak. Így munka közben óhatatlanul is előtörtek belőlük a szép emlékek. - Ketten utaztunk Gerdával Erdélybe, mert nem bírom a buszos túrát.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54453/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?