Blogolj!

Blogstar kávéház

Ring

Fideszes enyhülés.

A Népszava Online szerint békülne az Európai Néppárttal a Fidesz, amire abból következtet, hogy Novák Katalin alelnök személyes találkozót kezdeményezett a holland kereszténydemokrata párt (CDA) elnökével.

„Információink szerint az EPP vezető személyiségei azt szeretnék, ha a néppárthoz tartozó európai biztosok, valamint állam- és kormányfők is beszállnának a ringbe, és kétoldalú találkozókon győzködnék a magyar miniszterelnököt, hogy álljon be a sorba. (…) Gulyás Gergely kancelláriaminiszter keddi brüsszeli bemutatkozó látogatásán találkozott Joseph Daullal, a pártcsalád elnökével. A korábban feltétlen Orbán-rajongónak számító Daulról egy jól tájékozott forrásunk azt mondta, hogy most már 'nagyon ki van akadva' a magyar kormányfő Brüsszelt bíráló kampányaira.”

Már békülne a néppárttal a Fidesz

Novák Katalin, a Fidesz alelnöke személyes találkozót kezdeményezett az Európai Néppárthoz (EPP) tartozó holland kereszténydemokrata párt (CDA) elnökével - értesült a Népszava. A tervek szerint az eszmecserére a következő hetekben kerülhet sor Brüsszelben, valószínűleg az EPP székházában. A kezdeményezés azért figyelemre méltó, mert a magyar kormánypárt június elején közölte, hogy felfüggeszt minden kapcsolatot a holland testvér szervezettel.

Vérfrissítés

Szekularizált Európa.

A szélsőséges szekularizmus teret nyert az EU-ban, a teljes semlegességgel próbálják a közös hangot megtalálni – mond bírálatot a Mandiner.hu-nak adott interjúban Hölvényi György európai parlamenti képviselő.

„Sajnos az egyházak is szép lassan elfogadták, hogy Európában ennyire terjed ez a tendencia. Annak ellenére, hogy az alapító atyák kereszténydemokraták voltak, az EU-ban tapasztalható szekularizmus sajnos elérte az ő hagyományaikat továbbvivő Néppártot is. Igaz, a kelet-közép európai országok csatlakozása hozott némi vérfrissítést.”

Tanulhatnak az úri keresztények a közel-keletiektől - Hölvényi György a Mandinernek | Mandiner

A tragédiák ellenére mindent átjár az ősi spiritualizmus Szíriában - mondja Hölvényi György európai parlamenti képviselő a Mandinernek. A KDNP üldözött keresztények ügyével foglalkozó politikusa tavasszal járt Szíriában Böjte Csaba és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes társaságában a segítségnyújtás szervezése céljából. A képviselővel a szekuláris Európai Unióról, a közép-kelet európai segítségnyújtás hitelességéről, és a szíriai keresztények töretlen hitéről is beszélgettünk Strasbourgban.

Kohézió

Szubjektív feltételek.

Optimista elemzők szerint most erősek az európai piacok, boldogulnak, a kevésbé optimista szakértők azonban számos kockázatra hívják fel a figyelmet – ez is kiderül a Hirado.hu összeállításából.

„Többet fizetne be Magyarország a közös kasszába, cserébe kevesebbet kapna vissza egy tervezet szerint, ez a többi közép-európai országnál is hasonló, ezért is hatalmas a tervezet elutasítottsága – hangzott el a műsorban. (…) Németh Dávid szerint objektív feltételeket kell támasztani az uniós kifizetésekkel kapcsolatban, nem pedig szubjektívakat – utalt a közelmúlt uniós megállapításaira Magyarországgal kapcsolatban. Szerinte az uniós intézményeknek nem szubjektív alapon kell eldönteniük, hogy ki felel meg, ki nem felel meg a kohéziós pénzek kifizetésének, csak objektív feltételeknek tud megfelelni egy ország.”

Kérdőjelek az uniós pénzpiacokon

Minden idők legnagyobb európai pénzpumpája ér véget decemberben, miután az EKB bejelentette, hogy felszámolja eszközvásárlási programját: ennek eredményeképp 2,5 billió eurót (800 billió forint) öntöttek ki az uniós pénzpiacok életben tartására. Optimista elemzők szerint most erősek az európai piacok, boldogulnak, a kevésbé optimista elemzők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy a piacok sok kockázatot tartogathatnak.

Kulcskérdés

Végérvényes veszteség.

Vannak égető vagy kínos kérdések, amit az ember nem mer barátainak, családtagjainak szegezni, ilyenkor jön jól a Google – a Zoom.hu megválaszolja a legfurcsábbakat és a legbizarrabbakat.

„Hol vannak a kulcsaim? Ha ezt a Google-tól kérdezed, végérvényesen elveszett vagy és szánlak érte.”

Megválaszoljuk a Google-nek feltett legfurcsább kérdéseket

Megválaszoljuk a Google-nek feltett legfurcsább kérdéseket Vannak égető vagy kínos kérdések, amit az ember nem mer barátainak, családtagjainak szegezni, ilyenkor jön jól a Google. A keresőmotorral másodpercenként 40.000 keresést indítanak másodpercenként, a Mobiles.co.uk egyik munkatársa pedig végzett egy kutatást, hogy ezek között mik a legbizarrabb kérdések.

Éretlenek

Tanulatlan celebek.

Az Origo.hu magyar sztárokat mutat be, akik még mindig nem szerezték meg az érettségit – Majkától Görög Zitán át Tóth Andi énekesnőig.

„Az énekesnő 19 éves, érettségiznie kellett volna, de inkább a zenét, a karriert választotta a tanulás helyett. A napokban elárulta a FEM3-on, hogy zavarja a papír hiánya, és a szülei is gyakran emlegetik neki, hogy le kellene érettségiznie. Továbbtanulásról, egyetemről egyáltalán nem akar hallani, de mindenképp szeretne érettségit szerezni – többször megpróbált már visszaülni az iskolapadba, de nem ment neki, most vannak fontosabb dolgok is az életében.”

Magyar sztárok, akik még mindig nem szerezték meg az érettségit

Jó ideje sikeresek, jól keresnek, és megtalálták az útjukat, de az érettségit vagy halogatják, vagy már teljesen le is mondtak róla. Majka szakmát tanult, Tóth Andi inkább a zenével és a dalírással foglalkozik, Görög Zita pedig fiatalon a munkát választotta a tanulás helyett.

Randevú

Erdélyi szerelem.

Kapcsolatuk kezdetéről nosztalgiázik Rékasi Károly és Pikali Gerda közös darabjuk kapcsán – számol be róla a Blikk Online.

„Ketten utaztunk Gerdával Erdélybe, mert nem bírom a buszos túrát. Így kénytelenek voltunk külön kocsival menni. Egyáltalán nem bántuk, hiszen végigbeszéltük az egész utat, és fantasztikus érzés volt feleleveníteni a kezdeteket, azt, amikor mindketten elkezdtük próbálni ezt a darabot, akkor kezdődött a kapcsolatunk – mosolyodott el Rékasi. (…) Ahogy suhantunk az erdélyi hegyek felé, előjöttek az emlékek, az első találkozások, majd a randevúk.”

Vissza a múltba: így élik újra szerelmük hajnalát Rékasi Károlyék

A József Attila Színház művészpárja nemrégiben egy erdélyi turné keretén belül állt pódiumra a Fekete szárú cseresznye című alkotásban, éppen abban, amelynek a 2012-es olvasópróbáján egymásra találtak. Így munka közben óhatatlanul is előtörtek belőlük a szép emlékek. - Ketten utaztunk Gerdával Erdélybe, mert nem bírom a buszos túrát.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54453/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?