Blogolj!

Bombát találtak Budapesten az Ötvenhatosok terén, csütörtökön több házat kiürítenek

Bombát találtak építkezés közben szerdán Budapesten az Ötvenhatosok terén, csütörtök reggel az elszállítás idejére több házat, irodát kiürítenek a Dózsa György útnál, valamint több utcát lezárnak - közölte a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Fotó: MTI - Máthé Zoltán

Markovics Zita tájékoztatása szerint egy 120 milliméter átmérőjű, feltételezhetően szovjet repeszromboló aknagránátot találtak, amely kilőtt állapotban van.

A robbanószerkezet elszállítását csütörtökön kezdik meg, a rendőrség reggel 9 órakor kezdi meg a környék kiürítését és az utcák lezárását.

Az elszállítás idejére 12 társasházat, egy irodaházat és részlegesen egy idősotthont kell kiüríteni. Emiatt lezárják a Dózsa György utat az Ajtósi Dürer sor és a Városligeti fasor között, a gyalogosforgalmat pedig a Murányi utca és a Városligeti fasor között fogják korlátozni.

A bomba elszállítása a kiürítés után, várhatóan 10 órakor kezdődik, ezért a tűzszerészek azt kérik, hogy a közlekedők 10 órától lehetőség szerint kerüljék el a környéket.

Címkék: bomba
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54491/pics/lead_800x600.jpg
bomba

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Csütörtök délelőttől lesznek forgalomkorlátozások a Dunában talált bomba miatt

2018.07.04. 19:40
A Dunában talált bomba kiemelése miatt várhatóan csütörtök délelőtt 10 órától lesznek forgalomkorlátozások a fővárosban.

Csütörtökön emelik ki a dunai bombát

2018.07.03. 18:00
Kedden komoly nehézségek árán bukkantak rá a robbanótestre, szerdán további egyeztetések következnek a biztonságos eltávolítás érdekében. Egyelőre nem tudni, milyen lezárásokra kell készülni.

Nem találják a bombát Budapesten, ami miatt lezárnák a fél belvárost

2018.07.02. 22:10
Kedd reggel nyolc órától léptek volna érvénybe a biztonsági intézkedések és útlezárások, hogy kiemeljék az Erzsébet híd budai hídfőjének …

Bombát találtak a potsdami karácsonyi vásáron

2017.12.01. 17:50
Az AFP hírügynökség közölte, hogy robbanószerkezetet találtak a potsdami karácsonyi vásáron. A hírt a német rendőrség is megerősítette.

Ezeket a cikkeket olvastad már?