Blogolj!

Blogstar kávéház

Gyökérzet

Globális kultúrharc.

Szőcs Géza, L. Simon László, Hoppál Péter, Fekete Péter és Prőhle Gergely beszélgetett a 2010 utáni Orbán-kormányok kultúrpolitikájáról a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a 24.hu tudósít.

„Prőhle nem osztotta az álláspontot, hogy a kultúránk vesztésre áll. Azt tapasztalja, hogy 'a rurális Magyarország legkisebb településéről is jönnek kezdeményezések, mutatva, milyen mélyre ér el a kulturális gyökérzet… nem gondolom, hogy egy könnyen legyűrhető, identitás nélküli tömeg lennénk'. Hoppál erre persze visszahozta a migránsozást/muszlimozást, hogy 'a globális kultúrharcban azért vesztésre állunk”, majd mikrofonba mondott egy erősen vitatható, ám sajnos reakció nélkül maradó megállapítás: A történelem során azt láttuk, hogy az alacsonyabb szintű kultúra mindig felfalta a magasabb rendűt.”

Orbán öt embere dugta össze ma délután a fejét | 24.hu

Mindenütt, de tényleg mindenütt felbukkannak flúgosok, még egy a 2010 utáni Orbán-kormányok kultúrpolitikáját veséző PIM-es rendezvényen is; az ilyen arcok egyrészt színesítik a diskurzust, öröm, másrészt jelzik, mi borulhatna ránk egy demokrácia utáni világban, rettegés. Az amúgy decens közönség soraiban ült egy férfi, aki a rendezvény csúcspontján azt találta bekiabálni, hogy: Be kell tiltani az avantgardot!

Ártatlanság

Mérgező eszmék.

Soros és elvbarátai mérgezik a társadalmat, ráadásul nem csak képletesen – így a Magyar Hírlap Online.

„Ha a migrációpárti civilek bevándorlást támogató tevékenysége bűncselekmény, akkor azt is büntetni kellene, hogy a drogliberalizációért, a fogyasztás dekriminalizációjáért harcoló szervezetek megtévesztik gyermekeinket, akik ezeknek a szakértőnek tűnő, laza felnőtteknek gyorsan elhiszik, hogy nincs mitől tartaniuk, és a szüleik csak azért ellenzik ártatlan szórakozásukat, mert megragadtak a múlt évszázadban.”

Mérgező eszmék

Álláspont. Soros és elvbarátai mérgezik a társadalmat. És nem csak képletesen A futballeredményeket leszámítva kevés hiteles, csúsztatás nélküli információ található az Index hírportálon, így A balatonfüredi tanulók tömeges kirúgása az orbáni drogpolitika csődje című cikk sem okozhatott meglepetést. Az eszmefuttatást Sárosi Péter, a Jogriporter Alapítvány igazgatója jegyzi.

Tömeg

A Jobbik fogyása.

Új helyzet kezd kirajzolódni: ami a szemünk láttára történik, az nem is pártszakadás, hanem egy az egyben kihúzzák Vona Gábor alól a Jobbikot a radikálisok – állítja az Origo.hu.

„Ezzel párhuzamosan a Toroczkai-féle Mi Hazánk Mozgalom Facebook-oldaláról az derült ki, hogy eddig több százan jelezték irányukba csatlakozási szándékukat. Korábban Ásotthalom polgármestere azt mondta, hogy tömegek, komplett alapszervezetek fogják otthagyni Sneideréket. A Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatában a politikus hozzátette, hogy az általa életre hívott mozgalom egy éven belül erősebb lesz, mint a Jobbik.”

Már bujkálnak a Jobbik vezetői: lassan elfogy alóluk a párt

Alighogy az Origo kemény munkával összesítette az áprilisi választás óta a Jobbikból kilépő politikusokat, magukat feloszlató alapszervezeteket, újabb kilépési hullám indult meg. Gyakorlatilag lehetelen követni a távozókat, megszűnő alapszervezeteket, mi mégis megpróbáltuk. Két regionális igazgató, önkormányzati képviselők és alapszervezetek sokasága mondott nemet a Jobbik balra tolódására.

Padkoptatók

Boszniai bevándorlókrízis.

A Hirado.hu arról ír, drámai állapotokat szül Boszniában a migráció, több ezer illegális bevándorló jut át a határokon, az országnak nincs pénze határőrökre.

„Az év eleje óta mintegy hétezer belépési kísérletet regisztráltak. Ez a szám pedig rohamosan nő. Jelenleg Velika Kladusában a legrosszabb a helyzet. (…) Az út mentén, a parkokban, a város szinte minden pontján lehet találkozni migránsokkal. Jelenleg több százan várakoznak a továbbindulásra. A környéken pedig akár több ezren is lehetnek. A helyiek szerint a migránsok közül egyre kevesebben akarnak táborokba menni, szerintük ugyanis ott rosszak a körülmények. A szabad ég alatt vagy padokon alszanak inkább, a rendőrség hiába küldi el őket, néhány nap múlva újra visszatérnek.”

Pénzhiány miatt nem tudják védeni a határokat Boszniában

A határőrök mellett már rendőrök is védik az ország keleti határszakaszát, ugyanis nincs pénze az országnak további száz határőrre - jelentette ki a boszniai belügyminiszter. Elismerte: így több ezer illegális bevándorló jut át a határokon. A horvátok is hasonló problémával küzdenek.

Útvesztő

A bomlás virágai.

A Blikk Online információi szerint újra elindította a válási procedúrát Hosszú Katinka és Shane Tusup, a háromszoros olimpiai bajnok úszónő és amerikai edző-férje immáron hivatalosan is szeretné végleg felbontani a házasságukat.

„A szakítás azonban nem csak az érzelmek terén nehéz, papíron sem könnyű külön utakon folytatni a szakítás után, főleg, hogy becslések szerint 1 milliárd forintos vagyonon kell osztozniuk. – Akár három évig is elhúzódhat egy ilyen bontóper. Ha az anyagiakról sikerül megegyezniük, akkor is eltarthat egy ideig, mire kimondják a válást. A felek nem kötelesek minden tárgyaláson részt venni, a bíró jelöli ki azokat az alkalmakat, amikor meg kell jelenniük, de a legtöbb esetben elég, ha a jogi képviselőjük van ott – nyilatkozta lapunknak dr. Szilágyi Roland ügyvéd.”

Újraindul Hosszú Katinkáék válópere, akár évekig is elhúzódhat

Úgy tudom, Katinka kérelmezte, hogy folytassák a felfüggesztett eljárást. Az ügyvédjével nemrégiben küldték be az iratokat a bíróságra, hogy ne szüneteljen tovább a válóper - mesélte lapunknak a házaspár egyik közeli ismerőse. Mint ismert, az egykori álompár házassága az elmúlt év végén romlott meg, ezt decemberben Hosszú Katinka a közösségi oldalán erősítette meg.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54551/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?