Blogolj!

Trump most éppen tart Észak-Koreától

Pár nap alatt megint nagyot fordult a világ az amerikai elnökkel. Országos vészhelyzetet is hirdetett.

Észak-Korea változatlanul „rendkívüli fenyegetést” jelent az Egyesült Államokra – szögezte le Donald Trump amerikai elnök, miután meghosszabbította a 2008 óta érvényben lévő „országos vészhelyzetet”.

Az MTI felhívja a figyelmet az USA urának önellentmondására: Trump alig pár nappal korábban – a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel Szingapúrban tartott csúcstalálkozó után – még azt állította, hogy „Észak-Korea semmiféle nukleáris fenyegetést nem jelent”. A rendkívüli fenyegetésről szóló bejelentése előtti csütörtöki kormányülésen is még azt boncolgatta, hogy Észak-Koreában már megkezdődött az atomfegyver-mentesítés.

Pénteken viszont egészen másra ébredt, megint felfedezte az ázsiai állam nukleáris kihívásait, ennek megfelelően elnöki rendelettel egy évre meghosszabbította az Észak-Koreára vonatkozó úgynevezett „országos vészhelyzetet”, és egyúttal megújította a gazdasági szankciókat is.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a szingapúri csúcstalálkozón ugyan ígéretet tett országa teljes és ellenőrizhető atomfegyver-mentesítésére, de ennek konkrét feltételeit és lépéseit Washington és Phenjan még nem dolgozta ki.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54594/pics/lead_800x600.jpg
atomfegyver,atomprogram,Donald Trump,Észak-Korea,Kim Dzsongun,USA

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Iráni kibertámadás fenyegeti Európát?

2018.07.21. 16:20
Az NBC hírtelevízió szerint nemcsak az öreg kontinens aggódhat a perzsa próbálkozások miatt, de az Egyesült Államoknak is van mitől tartania.

Nem is lesz csúcs az amerikai–orosz csúcs?

2018.07.15. 19:15
Donald Trump lehűtötte a kedélyeket: nem tekint ugyanis nagy várakozással a Vlagyimir Putyinnal való helsinki tárgyalás elé.

Trump is félti Európát a migránsoktól

2018.07.15. 06:55
Határtalan az amerikai elnök önbizalma: 2020-ban újra indulni akar a választáson, és egyelőre nem lát esélyes kihívót.

A CIA-hoz vezetnek a Kennedy-gyilkosság szálai?

2018.06.08. 05:40
Nem más állítja ezt, mint ifjabb Robert Kennedy, akinek édesapját, Robert Kennedy igazságügy-minisztert éppen ötven évvel ezelőtt gyilkolták meg.

Trump felmondta az iráni atomszerződést

2018.05.08. 21:35
Az amerikai elnök kedden bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép az iráni atomszerződésből, és aláírta azt a memorandumot, amellyel visszaállította az Irán elleni büntető intézkedéseket.

Elpusztíthatatlan csodaautóval furikázik Kim Dzsongun

2018.04.29. 10:10
Az elmúlt napok Dél- és Észak-Korea béküléséről szóltak a nemzetközi sajtóban, a történelmi jelentőséggel bíró tárgyalásokról pedig több érdekes felvétel is készült.

Vége az észak-koreai atomkísérleteknek?

2018.04.21. 09:20
Kim Dzsong Un megígérte. Donald Trump üdvözölte. Lehet, hogy e tekintetben végre fellélegezhet a világ.

Trump légicsapásokat mért Szíriára – elszabadul a pokol?

2018.04.14. 06:00
Az amerikaiak a franciákkal és a britekkel közösen támadnak szíriai célpontokat. A dúmai vegyifegyver-támadást torolják meg. Oroszország szerint ennek súlyos …

Már Amerikában is katonasággal őriztetnék a határt

2018.04.03. 21:05
Donald Trump kijelentette, hogy amerikai csapatokat szándékozik küldeni a mexikói határszakaszra egészen addig, amíg egy fal fel nem épülne ott.

Európát fenyegetik az észak-koreai rakéták?

2018.03.18. 15:10
A német hírszerző szolgálat jelentései szerint reális a veszély.

Ezeket a cikkeket olvastad már?