Blogolj!

Blogstar kávéház

Klub

Kompromisszum helyett tolerancia.

Mi határokat védünk, kerítést építünk, a döntéseinket pedig kötelessége az Európai Uniónak tiszteletben tartani – Varga Judit uniós kapcsolatokért felelős államtitkár Nyugat-Európa kettős mércéjét is bemutatja a Mandiner.hu-nak adott interjúban.

„A miniszterelnök hétvégi beszédében, Kohl kancellár temetésének egy éves évfordulója alkalmával elmondta, hogy nem kompromisszumra van szükség az európai migrációs politikában, hanem toleranciára. Ez nagyon fontos különbség. Hiszen senki nem követelte azt meg, sehol nem volt felírva az unió bejáratára, amikor beléptünk, hogy saját kulturális identitásunkat fel kellene adnunk, amikor ehhez a 'klubhoz' csatlakozunk. Magyarország úgy képzeli a jövőjét, hogy nem kér a bevándorló tömegekből.”

Magyarország felismerte a történelmi változást - Varga Judit uniós államtitkár a Mandinernek | Mandiner

„Mi határokat védünk, kerítést építünk", a döntéseinket pedig „kötelessége az Európai Uniónak tiszteletben tartani" - mondja Varga Judit a Mandinernek. Az uniós kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a kettős mérce továbbra is érvényesül Nyugat-Európában. Az államtitkárt a Sargentini-jelentésről, az uniós költségvetésről és a migrációs vitákról is kérdeztük.

Büntetés

Macron fenyegetése.

Az Origo.hu szerint újabb zavaros tervvel állt elő: most Európán belüli, speciális hotspot-okat akar, viszont börtönszerűen bezárná oda a migránsokat.

„A francia–spanyol megbeszélés után Macron elnök azt mondta, hogy pénzügyi büntetésekkel sújtaná azokat az országokat, amelyek nem hajlandók beengedni migránsokat, vagyis elutasítják a betelepítési kvótákat. Nyilvánvalóan a közép-európai országokra (így Magyarországra is) és Olaszországra utalt.”

Fenyegeti a migránsok beengedését elutasító országokat Macron

Brüsszeli pénzeket venne el Magyarországtól is. És egy újabb, zavaros ötlet: börtönszerű migránstáborok Európában?

Szaporodás

Primitív merényletek.

Duplájára nőtt az iszlamista terrortámadások száma az unióban – írja a Hirado.hu.

„Az Europol jelentése szerint bár az iszlamista terrorcselekmények száma nőtt, de lényegesen romlott a minőségük. A szakértő szerint az okokat két irányból kell keresni. Az egyik az, hogy a titkosszolgálatok teszik a dolgukat és egyre több akciót akadályoznak meg. A másik pedig az, hogy azok a támadások szaporodtak meg az elmúlt év során, amelyek primitív eszközökkel kerültek végrehajtásra, ilyen például a gázolásos vagy a késelős merényletek elkövetése, amelyeket sokkal nehezebb megakadályozni.”

Duplájára nőtt az iszlamista terrortámadások száma az unióban

Az elmúlt napokban ismét központi téma volt a migráció. Itthon az országgyűlés elfogadta a Stop Soros törvénycsomagot, de szó volt több, bevándorlókhoz köthető bűncselekményről is. Az Europol legfrissebb jelentése szerint jelentősen emelkedett az iszlamista terrortámadások száma az EU-ban - derült ki az M1 esti műsorából.

Csókhatás

Barátságból szerelem.

Egy régi ismerőse, a táncművész Anita képében jött el a szerelem Homonnay Zsolt színész-énekeshez a válása után – így a Blikk Online.

„Az első csók mindkettőjükre óriási hatással volt, Zsoltban ekkor tudatosult, hogy ez a dolog kettejük közt komolyra fordulhat. A sok együtt töltött idő után bemutatták egymásnak gyerekeiket, akik egész gyorsan egymásra találtak. Ezek után már semmi akadálya nem volt az összeköltözésnek.”

Új szerelméről mesélt Hommonay Zsolt

A 47 éves színész-énekes 3 éve alkot egy párt a táncművész Anitával, akivel eddig nem nagyon mutatkozott közösségi oldalain, de most a Best magazinnak arról mesélt, hogyan jutottak el a gondolatig, hogy közös családot alapítsanak. Zsolt és Anita már 15 éve ismerik egymást, ám míg tartott korábbi házasságuk, természetesen nem közeledtek egymás felé.

Látlelet

Őszülő haj és tinicsorda.

A Zoom.hu két napot lőtt be az idei Fishing on Orfű fesztiválon, ami kitűnő húzásnak bizonyult.

„Van egy olyan buli, ahol apu és anyu nyugodtan elmehet kiereszteni a gőzt, senkit nem nézi ki az őszülő haj miatt a többezres tinicsorda. Maga a program is úgy van összeállítva, hogy a 20-30 éve nyomuló pop-rock sztárokra nyugodtan lehet nosztalgiázni a nagyszínpad előtt, a most befutni szándékozóknak, pedig ott az eggyel vagy pár számmal kisebb deszka, lehet bizonyítani. Mondjuk, nem nagyon változott az évek során a headlinerek névsora, de ez is egy látlelete a magyar popiparnak, illetve az igényeknek.”

Fishing on Orfű, a vénnek is való vidék

Fishing on Orfű, a vénnek is való vidék Két napot lőttünk be az idei Fishing on Orfű fesztiválon, ami kitűnő húzásnak bizonyult. Egyrészt a fene se bír már végiginni 4 napot, másrészt két különböző időjárást sikerült kifogni, a csütörtöki napon rohadtunk meg a hőségben, míg péntek este már 8-kor látszott a leheletünk a márciusra hajazó hőmérsékletben.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54631/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?