Blogolj!

Blogstar kávéház

Klub

Kompromisszum helyett tolerancia.

Mi határokat védünk, kerítést építünk, a döntéseinket pedig kötelessége az Európai Uniónak tiszteletben tartani – Varga Judit uniós kapcsolatokért felelős államtitkár Nyugat-Európa kettős mércéjét is bemutatja a Mandiner.hu-nak adott interjúban.

„A miniszterelnök hétvégi beszédében, Kohl kancellár temetésének egy éves évfordulója alkalmával elmondta, hogy nem kompromisszumra van szükség az európai migrációs politikában, hanem toleranciára. Ez nagyon fontos különbség. Hiszen senki nem követelte azt meg, sehol nem volt felírva az unió bejáratára, amikor beléptünk, hogy saját kulturális identitásunkat fel kellene adnunk, amikor ehhez a 'klubhoz' csatlakozunk. Magyarország úgy képzeli a jövőjét, hogy nem kér a bevándorló tömegekből.”

Magyarország felismerte a történelmi változást - Varga Judit uniós államtitkár a Mandinernek | Mandiner

„Mi határokat védünk, kerítést építünk", a döntéseinket pedig „kötelessége az Európai Uniónak tiszteletben tartani" - mondja Varga Judit a Mandinernek. Az uniós kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a kettős mérce továbbra is érvényesül Nyugat-Európában. Az államtitkárt a Sargentini-jelentésről, az uniós költségvetésről és a migrációs vitákról is kérdeztük.

Büntetés

Macron fenyegetése.

Az Origo.hu szerint újabb zavaros tervvel állt elő: most Európán belüli, speciális hotspot-okat akar, viszont börtönszerűen bezárná oda a migránsokat.

„A francia–spanyol megbeszélés után Macron elnök azt mondta, hogy pénzügyi büntetésekkel sújtaná azokat az országokat, amelyek nem hajlandók beengedni migránsokat, vagyis elutasítják a betelepítési kvótákat. Nyilvánvalóan a közép-európai országokra (így Magyarországra is) és Olaszországra utalt.”

Fenyegeti a migránsok beengedését elutasító országokat Macron

Brüsszeli pénzeket venne el Magyarországtól is. És egy újabb, zavaros ötlet: börtönszerű migránstáborok Európában?

Szaporodás

Primitív merényletek.

Duplájára nőtt az iszlamista terrortámadások száma az unióban – írja a Hirado.hu.

„Az Europol jelentése szerint bár az iszlamista terrorcselekmények száma nőtt, de lényegesen romlott a minőségük. A szakértő szerint az okokat két irányból kell keresni. Az egyik az, hogy a titkosszolgálatok teszik a dolgukat és egyre több akciót akadályoznak meg. A másik pedig az, hogy azok a támadások szaporodtak meg az elmúlt év során, amelyek primitív eszközökkel kerültek végrehajtásra, ilyen például a gázolásos vagy a késelős merényletek elkövetése, amelyeket sokkal nehezebb megakadályozni.”

Duplájára nőtt az iszlamista terrortámadások száma az unióban

Az elmúlt napokban ismét központi téma volt a migráció. Itthon az országgyűlés elfogadta a Stop Soros törvénycsomagot, de szó volt több, bevándorlókhoz köthető bűncselekményről is. Az Europol legfrissebb jelentése szerint jelentősen emelkedett az iszlamista terrortámadások száma az EU-ban - derült ki az M1 esti műsorából.

Csókhatás

Barátságból szerelem.

Egy régi ismerőse, a táncművész Anita képében jött el a szerelem Homonnay Zsolt színész-énekeshez a válása után – így a Blikk Online.

„Az első csók mindkettőjükre óriási hatással volt, Zsoltban ekkor tudatosult, hogy ez a dolog kettejük közt komolyra fordulhat. A sok együtt töltött idő után bemutatták egymásnak gyerekeiket, akik egész gyorsan egymásra találtak. Ezek után már semmi akadálya nem volt az összeköltözésnek.”

Új szerelméről mesélt Hommonay Zsolt

A 47 éves színész-énekes 3 éve alkot egy párt a táncművész Anitával, akivel eddig nem nagyon mutatkozott közösségi oldalain, de most a Best magazinnak arról mesélt, hogyan jutottak el a gondolatig, hogy közös családot alapítsanak. Zsolt és Anita már 15 éve ismerik egymást, ám míg tartott korábbi házasságuk, természetesen nem közeledtek egymás felé.

Látlelet

Őszülő haj és tinicsorda.

A Zoom.hu két napot lőtt be az idei Fishing on Orfű fesztiválon, ami kitűnő húzásnak bizonyult.

„Van egy olyan buli, ahol apu és anyu nyugodtan elmehet kiereszteni a gőzt, senkit nem nézi ki az őszülő haj miatt a többezres tinicsorda. Maga a program is úgy van összeállítva, hogy a 20-30 éve nyomuló pop-rock sztárokra nyugodtan lehet nosztalgiázni a nagyszínpad előtt, a most befutni szándékozóknak, pedig ott az eggyel vagy pár számmal kisebb deszka, lehet bizonyítani. Mondjuk, nem nagyon változott az évek során a headlinerek névsora, de ez is egy látlelete a magyar popiparnak, illetve az igényeknek.”

Fishing on Orfű, a vénnek is való vidék

Fishing on Orfű, a vénnek is való vidék Két napot lőttünk be az idei Fishing on Orfű fesztiválon, ami kitűnő húzásnak bizonyult. Egyrészt a fene se bír már végiginni 4 napot, másrészt két különböző időjárást sikerült kifogni, a csütörtöki napon rohadtunk meg a hőségben, míg péntek este már 8-kor látszott a leheletünk a márciusra hajazó hőmérsékletben.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54631/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?