Blogolj!

Blogstar kávéház

Önzés

Brüsszeli passzátszél.

Három évet kellett rá várni, de mostanra ki lehet mondani: a migrációs válság fenekestül felforgatta az európai politikát, az elit sok esélyt kapott a választóktól, mostanra azonban végképp elfogyni látszik a türelem – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Van azért egy hely, ahol makacsul ellenállnak az új szeleknek, ez pedig Brüsszel. Az uniós elefántcsonttoronyból nézve ugyanis a bécsi, müncheni, római és budapesti döntések nem a józan ész diktálta, szükségszerű intézkedések, hanem őket az eltiprandó, gonosz, nacionalista, populista tagállami önzés vezeti. Az Európai Bizottság és a migránsválság előtt megválasztott Európai Parlament a mai napig, szembeköpve a választók akaratát és a valóságot, napirenden tartja a kötelező, állandó és automatikus kvótát.”

Új szelek fújnak

Az elit sok esélyt kapott a választóktól, mostanra azonban végképp elfogyni látszik a türelem. A migránsválság kezelésében megbukott politikusok számára a jövő évi európai parlamenti választás óriási pofonnak ígérkezik, az európai döntéshozók pedig igyekeznének megelőzni, hogy - Orbán Viktor szóhasználatával élve - mindenhol a kemény fiúk taroljanak.

Kenyérkáosz

Drágul a mindennapi.

Kevés étkezési búza terem, emelkedik a liszt ára, így a kenyérért is többet kell majd fizetni, ráadásul egyre fogynak a magyar sütőipari cégek – mutatja be a Népszava Online.

„A szürkegazdaságban nem tudni mennyi kenyér fogy. Ez azért is nagyon aggályos, mert marad a szürke-, illetve a feketegazdaság magas aránya a sütőiparban – hívta fel a figyelmet a lapunknak neve elhallgatását kérő ágazati szakember. Márpedig az utóbbi évtizedben jelentős számban jelentek meg a volt Jugoszlávia egykori tagállamaiból olyan sütőiparosok, akik gyakran mellé nyúlnak az online kasszának – fogalmazott a szakember. Mára a 950 pékségből mintegy 650-700 lehet ilyen balkáni vállalkozók tulajdonában. Ez nem ennyi tulajdonost jelent, mert egyes csoportok láncszerűen fognak össze több üzletet.”

Drágul a kenyér - Kétszámjegyes emelést vár az ágazat

Kevés étkezési búza terem, emelkedik a liszt ára, így a kenyérért is többet kell majd fizetni. Egyre fogynak a magyar sütőipari cégek. Két számjegyű áremelésre lenne szüksége a sütőiparnak, hogy kikecmeregjen a veszteséges, illetve alacsony, 0-2 százalékos profitot hozó működés csapdájából - állítják ágazati szakemberek. Óhatatlanul a kenyér árának emelése is felvetődik az őszi ártárgyalásokon.

Káoszelmélet

A Jobbik-szakadás hullámai.

A Hirado.hu azt elemzi, mi következik a radikális jobboldalon azt követően, hogy Toroczkai Lászlóék mozgalmat, majd pártot alapítanak a Jobbikból kilépőkkel.

„A Jobbik korábbi táborát a totális káosz jellemzi – jegyezte meg Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa. Elmondása szerint ugyanis vannak, akik Vona Gábor egykori pártelnök nézeteit sem vallják, de Toroczkai László új mozgalmát sem támogatják. Szerinte a Jobbik támogatottságának csökkenése tovább fog folytatódni, Toroczkai László és társai pedig egyre népszerűbbek lehetnek. Deák Dániel úgy véli, ha Toroczkai László és új pártja fel tud építeni egy olyan programot és politikát, amely vonzó lesz azok számára, akik a korábbi Jobbikot támogatták, akár egy második kilépési hullám is elindulhat a pártban.”

Tovább csökkenhet a Jobbik támogatottsága

Megtörtént, amire régen számítani lehetett, kettészakadt a Jobbik. Az utóbbi napok kilépési hulláma, amelyben nem csak egyszerű párttagok, de önkormányzati képviselők, polgármesterek is részt vettek, előrevetítette a Jobbik teljes kettéhasadását. A párt szakad, de a világnézetünk marad - ezzel kezdte Novák Előd Ásotthalmon, ahol sokszázan jöttek össze, hogy ott legyenek egy új párt megalakulásánál, mert a párttá alakulást is bejelentette Toroczkai László, a mozgalom alapítója.

Dekoltázs

Claudia és a country.

A Lokál Online cikkéből kiderül, Liptai Claudia és Pataki Ádám hagyományos fogásokkal, nyitótánccal, limbóhintóval és rohamosztagossal mulatta át az esküvői éjszakát.

„A vacsora után a Pataki házaspár átöltözött. Claudia egy mélyen dekoltált piros ruhában, míg Ádám kockás ingben és kalapban tért vissza, hogy bemutassák nyitótáncukat, méghozzá countryzenére. Ezután megérkezett az esküvői torta, amit a Star Warsból ismert birodalmi rohamosztagos tolt be. Köztudott, hogy mindketten rajonganak a kultikus filmért, a ceremónián is erre vonultak be, így az sem volt meglepő, hogy a négyemeletes esküvői dobostorta tetején Leia hercegnő és Han Solo jelképezte az ifjú párt.”

Liptai Claudia: Megünnepeltük, hogy boldogok vagyunk

Liptai Claudia és Pataki Ádám esküvőjéről a Best magazin közölt újabb exkluzív részleteket, amiből kiderül, hogy az ifjú pár hagyományos fogásokkal, nyitótánccal, limbóhintóval és rohamosztagossal mulatta át az éjszakát. Liptai Claudia és Pataki Ádám megható ceremóniája után egy fergeteges hangulatú buli vette kezdetét a sárospusztai kúrián.

Eufória

Demcsák Zsuzsa szálkásítása.

Bombaformában tér vissza a TV2 képernyőjére, fitt és fiatalos Demcsák Zsuzsa – írja a Blikk Online.

„Manapság sokat kocogok, pedig sosem szerettem futni, mert borzasztóan egyhangú. Ám, amikor elkezdtem, éreztem, hogy szinte ötszáz méterenként fejlődöm, a végén pedig olyan eufóriát éreztem, amit korábban még szinte sosem. Nem szeretem, de hihetetlen módon szálkásít – vélekedett Demcsák. – Emellett pedig heti négy napon járok konditerembe. Délelőtt futás, este edzés, tehát egy héten tulajdonképpen nyolcszor tréningezem.”

Bombaformában tér vissza a TV2 képernyőjére: szálkásra gyúrta magát Demcsák Zsuzsa

A műsorvezető közösségi oldalain megosztott képei alapján remekül érzi magát. Nemsokára visszatér a TV2-n, a Blikknek pedig elmondta, jó érzés, hogy újra dolgozhat. Elárulta a titkát: nem eszik csokoládét, s hetente nyolcszor edz, akár egy élsportoló - csúcsformában akar visszatérni a képernyőre. Ennek köszönhetően egy korábbi, súlyos problémája is megszűnt, eltűnt a kínzó gerincfájdalma.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54670/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?