Blogolj!

Blogstar kávéház

Cölöpök

Középpontban a szuverenitás.

Fontosnak tartjuk az európai egységet, de a tagállamok meglévő döntési jogosítványait tiszteletben kell tartani – boncolgatja a Magyar Hírlap Online-nak adott interjúban az alaptörvény-módosítás kapcsán Trócsányi László igazságügyi miniszter.

„Európában a nemzeti szuverenitás, a hatáskörök megoszlásának tisztázása – ezt volt párizsi nagykövetként is mondom – a legjelentősebb kihívást jelenti, nem véletlenül tartanak nagy számban uniós csúcsokat éppen ezen témák megvitatására. Az európai integrációs folyamatok olyan területeket is érintenek, amelyek tekintetében mi a nemzeti hatásköröket meg kívánjuk tartani, ezért is tartom nélkülözhetetlennek, hogy bizonyos cölöpöket leverjünk. Fontosnak tartjuk az európai egységet, de a tagállamok meglévő döntési jogosítványait tiszteletben kell tartani. Az Alaptörvény értékeket véd és képvisel, ez a jelenlegi helyzetben kiemelten fontos.”

„Le kell vernünk bizonyos cölöpöket"

Fontosnak tartjuk az európai egységet, de a tagállamok meglévő döntési jogosítványait tiszteletben kell tartani - közölte a lapunknak adott interjúban az alaptörvény-módosítás kapcsán Trócsányi László. Az igazságügyi miniszter a közigazgatási felsőbíróság létrehozását érő támadásokra úgy reagált, bármely bíróságnak az a feladata, hogy legjobb tudása szerint, nem pedig valaki javára döntsön.

Újratervezés

Anti-magyar rúgás.

Soros György prágai rendezvényén támadta nyíltan Magyarországot Balázs Péter volt szocialista külügyminiszter – írja az Origo.hu.

„Magyarország egykori külügyminisztere az eurózónával kapcsolatban arról beszélt, hogy Magyarországon adott egy pro-euro lakosság, és egy anti-euro kormány. Hozzátette, hogy manapság amúgy is újra kell tervezni havonta az útvonalat, mert a tagállamok szakpolitikai változások fényében havonta változtatják az álláspontjukat. Nem szokatlan a Soros-párti álláspont Balázstól, hiszen amellett, hogy a Soros-egyetem oktatója, korábban figyelemelterelésnek nevezte a bevándorlási kvótáról szóló népszavazást, és az ezt övező társadalmi vitát.”

Soros György rendezvényén támadta nyíltan Magyarországot a volt szocialista

A politikus hazánk egykori külügyminisztere, jelenleg a Soros-egyetem oktatója. Lehetőséget és mikrofont kapott az amerikai millárdos rendezvényén, aminek láthatóan örült, hiszen óriásit rúgott Magyarországba a külföldi vendégek szeme láttára. Szomorú az ő története. A napokban rendezték meg többek között Soros György Nyílt Társadalom Alapítványának (Open Society Foundation) prágai kirendeltségének támogatásával a IV.

Jelzés

Visszafordított csempészhajók.

Megállíthatják-e a migrációt a Földközi-tengeri határok mentén az EU vezetői? – teszi fel a kérdést a Hirado.hu.

„A szakértő saját információi szerint német segélyszervezetek a tavalyi évben 22 millió eurót kaptak Soros György szervezeteitől, a földközi-tengeri munkájuk finanszírozására. Az NGO-k működése meghívólevélnek számít – véli Georg Spöttle. Úgy látja, hogy megoldást jelenthetne, ha a hajókat visszavontatnák az afrikai partokhoz, és köteleznék, hogy ott tegyék partra a migránsokat. Tíz-tizenöt ilyen hajó visszaküldése már egyértelmű jelzés lenne az embercsempészek számára is – tette hozzá. Felhívta a figyelmet, hogy ez ugyanakkor veszélyeket is rejt, hiszen emiatt még jobban áttevődne a migráció hangsúlya Görögország és a Balkán felé.”

Megállíthatják a migrációt a földközi-tengeri határok mentén

Az új olasz kormány komoly szigorításokat vezetett be az ország tengeri kikötői védelme érdekében. Ha a közelgő EU-csúcson döntés születik a közös fellépésről, akkor az észak-afrikai partokra szállíthatják vissza a tengeren útra kelő bevándorlókat. A dán felségjelzésű migránsokat mentő teherszállító ügye ellenére maradnak a bevándorlásügyi szigorítások Olaszországban - mondta az M1 római tudósítója a Ma reggel című műsorban.

Görcs

Oroszlán Szonja boldogsága.

A színésznő a Lokál Online-nak arról beszél, hogy a pillanatnak él, mint mondja, szerinte minden sors előre meg van írva, alakítani mégis könnyen lehet rajra.

„Mindig megvan a veszélye annak, hogy idősödő, a szöveget már megjegyezni képtelen színésznőként az ember nem tud mit kezdeni az életével. Nálam ez nem így lesz, ugyanis hobbim az állatokkal való foglalkozás, és azt tervezem, hogy két-három év múlva befejezem az állatrehabilitációs tanfolyamot, amivel, úgy gondolom, szabad időmben megfelelő elfoglaltságot is találok, ráadásul nagy boldogságot is érzek, amikor állatokkal lehetek – mesélte Szonja, aki nem látja tisztán az elkövetkező tíz évét, de mint mondja, nem görcsöl rá semmire.”

Oroszlán Szonja: Nem tervezek, a pillanatnak élek

Oroszlán Szonja a pillanatnak él, mint mondja, szerinte minden sors előre meg van írva, alakítani mégis könnyen lehet rajra. Ő pedig nem bánja, ha egyszer el kell hagynia a kitaposott ösvényt és nem színésznőként kell dolgoznia. Ingázik Amerika és Magyarország között, fél évet itt, fél évet a tengerentúlon tölt Oroszlán Szonja, aki állítja, ennél jobb nem is történhetett volna vele.

Palást

Peller Anna alakoskodása.

Bomba formában Peller Anna művosrvezető-színésznő, aki a Blikk Online cikke szerint áttért a vegetáriánus, majd a vegán életmódra, amelynek köszönhetően energikusabb, mint valaha.

„Az volt a vágyam, hogy ne kelljen többé palástolnom a testem. A derekamra pulcsit kötni, mert azzal talán jobban takarom magam, közben éppen szélesít. Érdekes, ezt a mai napig eljátszom, mert még mindig nehezen hiszem el, végre kezd jó alakom lenni – vallotta be a műsorvezető, aki egyedül van új étkezési szokásaival a családjában. Míg ő már sajtból, tejből is csak növényit fogyaszt, addig férje, Lukács Miklós és kislányuk, Annabella továbbra is húsevő.”

Bomba formában Peller Anna - Ezzel a módszerrel szépül a műsorvezető

Az RTL Klub Reggeli műsorvezetője rengeteget fogyott, ám a látványos átváltozását nem önsanyargatással vagy hetenként tucatnyi edzéssel érte el. A színésznő áttért a vegetáriánus, majd a vegán életmódra, amelynek köszönhetően energikusabb, mint valaha. Annak pedig külön örül, hogy a húsmentesség a gyermekkora óta tartó súlyproblémát is megoldotta.

Kontroll

Maradona tahósága.

A 24.hu szerint ordas nagy tahó volt Maradona, aki az argentinok győztes találatát követően két kézzel mutatott be a nigériaiaknak.

„Maradona isten volt a pályán, azóta azonban inkább ilyen jelenetekkel hívja fel magára a figyelmet. Szentpétervári stadionban is két-három ember vigyázta minden lépést, mert láthatóan nem nagyon tudja kontrollálni cselekedeteit. Szomorú.”

Maradona ordas nagy tahó volt | Foci-VB 2018

24.hu 2018. 06. 26. 22:23 Argentína egy 86. percben lőtt Rojo góllal 2-1-re legyőzte Nigériát (az elsőt Messi jegyezte), ezzel a kilenc pontos Horvátország mögött négy ponttal a második helyen jutott tovább a D csoportból ( Izland-Horvátország 1-2).

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54807/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?