Blogolj!

Blogstar kávéház

Felállás

Hasító kormánypártok.

Ebben az évben sem fenyegette senki a Fidesz és a KDNP vezető helyét a támogatottsági versenyben, ami az áprilisi választás óta még biztosabb – elemez a Magyar Hírlap Online.

„A választások után pedig semmit nem változott a felállás, a Fidesz-KDNP támogatottsága tovább nőtt. Májusban a ZRI Závecz Research ötven, a Nézőpont ötvennégy, a Medián pedig ötvenkilenc százalékot mért a kormánypártok esetében. Ahogy a ZRI kutatásában megállapította, a győztes Fidesz–KDNP-nek a teljes népességen belül több szavazója van, mint az utána következő négy parlamenti pártnak együtt. Eközben az ellenzék széteső pártjai nem tudtak semmilyen érdemi erősödést felmutatni.”

Tizenkét éve a legnépszerűbb a Fidesz-KDNP

Ebben az évben sem fenyegette senki a kormánypárt vezető helyét a támogatottsági versenyben, ami az áprilisi választás óta még biztosabb. A 2006 áprilisában baloldali győzelemmel zárult országgyűlési választások után két hónappal vette át a vezetést az MSZP-től a pártok támogatottsági versenyében a Fidesz, és ezt a pozíciót immár tizenkét éve, azaz 144 hónapja tartja.

Csúcspont

Valódi kérdések.

Ha a kormánypárt politikusai külföldi médiumokkal szóba állnak, a végeredmény mindig ugyanaz: minden, ami ellentétes a Fidesz véleményével, támadás a párt és az ország ellen – mutat rá a 24.hu.

„A beszélgetés egyik csúcspontja az volt, amikor a BBC riporternője a magyar külügyminiszteren a törvény azon képtelenségét kérte számon, miszerint a menedékkérők illegálisan érkeznek egy országba, ám joguk van ahhoz, hogy segítséget kapjanak kérelmük beadásához és nyilvánvalóan csak ennek elbírálásakor derül ki, hogy valóban illegálisan érkeztek-e. Szijjártónak itt lett volna a lehetősége rávilágítani, hogy mi a törvény valódi értelme és gyakorlati haszna, de inkább lerendezte mindezt annyival, hogy egy ország nem köteles eltűrni a határai megsértését. És hogy mi lett a BBC, amiért nem értett egyet a magyar kormánnyal? Kiegyensúlyozatlan és egyoldalú.”

Amikor a Fidesz valódi kérdésekbe fut bele | 24.hu

A minap széles körben terjedt az a felvétel, amin Szijjártó Péter a BBC kamerái előtt komoly szóváltásba keveredett a brit közmédia riporternőjével. A videót valószínűleg teljesen másképp értékelték a brit és a magyar nézők, hiszen előbbiek számára annyi látszott, hogy egy újságíró kérdéseket tesz fel egy másik ország politikusának aktuálpolitikai ügyekben, a magyaroknak viszont mindenképp újszerű a helyzet annyiból, hogy itthon a kormányközeli sajtóorgánumokon kívül újságírók általában csak a parlament folyosóján próbálkozhatnak hasonló kérdésekkel.

Zavar

Aprózódó Jobbik.

A Jobbik háza táján továbbra sem csitulnak a kedélyek, átláthatatlan helyzet alakult ki – így a Hirado.hu.

„Nehezíti a tisztánlátást az, hogy a Jobbik körül egy, a baloldalhoz hasonló, átláthatatlan helyzet alakult ki – jelentette ki Farkas Örs, aki szerint a Radnai László és a Toroczkai László közötti szópárbaj régóta tart. Az elemző úgy véli, vagy lesz egy szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom és egy lassan baloldali Jobbik, vagy annyira elhúzódnak a kilépések, átlépések, hogy azok mindkét szervezet életét évekre meghatározzák.”

Átláthatatlan helyzet alakult ki a Jobbik körül

Súlyos szabálytalanságokat állapított meg az OLAF Göncz Kinga volt MSZP-s politikus alapítványánál, cégeinél. A Jobbik háza táján továbbra sem csitulnak a kedélyek: Radnai László volt kommunikációs vezető szerint a pártból távozott Toroczkai László hamisan vádolja őt - Farkas Örs politikai elemző vette górcső alá az ügyeket az M1 szerda reggeli műsorában.

Agymosás

Gyermeki terrorizmus.

Az Iszlám Állam öngyilkos merényletek végrehajtására akar gyerekeket küldeni Európába – számol be róla az Origo.hu.

„Geffroyt az átadása után többször is kikérdezték a francia hatóságok. A férfi a gyanú alapján az Iszlám Állam propagandatevékenységét koordinálta. Saját bevallása alapján gyerekeket is képeztek ki abból a célból, hogy majd kamaszkorukban menekültnek kiadva magukat Európába küldjék őket öngyilkos jellegű terrortámadások végrehajtásának a parancsával. A gyerekeket teljes agymosásnak vetették alá, dzsihadista filmeket és lefejezős videókat is nézettek velük.”

Merényletek végrehajtására küldenek gyerekeket Európába

Az Iszlám Állam egyik elfogott francia állampolgárságú tagja bevallotta, hogy a hírhedt dzsihadista szervezet terveket készített arra, hogy olyan magukat menekültnek kiadó gyerekeket küldjön Európába, akiket terrortámadások végrehajtására képeztek ki. Jonathan Geffroyt a Szíriai Szabad Hadsereg még 2017 elején fogta el, majd török közvetítéssel kiadták őt Franciaországnak - írja a Le Monde című francia lap.

Hangsúly

Családias légkör.

Dobó Kata élete első filmjét forgatja rendezőként, ez az időszak kicsit megterhelő a színésznőnek és párjának, Zsidró Tamásnak, próbára teszi a kapcsolatukat az időhiány – állítja a Lokál Online.

„Mindketten nagyon igyekszünk odafigyelni a másikra, azt gondolom, mindennek ez a titka. Tudom, hogy Tamásnak jólesik, ha főzök, ha meleg étellel várom és családiasabb légkört teremtek. Neki fontos a gondoskodás. Miatta, a fiai és a lányom, Szofi miatt kezdtem el rendszeresen főzni, de ez számomra nem megterhelő. Nem vagyok nagyevő, de Tamás és a fiúk miatt nagyobb hangsúlyt kaptak a közös étkezések – mesélte Kata.”

Dobó Kata és Zsidró Tamás: Próbára teszi kapcsolatukat az időhiány

Dobó Kata élete első filmjét forgatja rendezőként. Ez az időszak kicsit megterhelő a színésznőnek és párjának, Zsidró Tamásnak, de ők mindent megtesznek, hogy a sok munka mellett minél több időt tölthessenek egymással. Teljesült Dobó Kata legnagyobb álma: saját filmet forgat, a Kölcsönlakás című romantikus vígjátékot, amelyben nem színészként tevékenykedik, hanem ő a rendezője.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54860/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?