Blogolj!

Blogstar kávéház

Gumibot

A gyülekezés egyensúlya.

A jogszabályi változtatások csupán az eddigi anomáliákat rendezik, továbbra is kimondja a törvény, hogy mindenkinek joga van békésen, másokkal közösen tüntetést szervezni – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Deák Dániel elemző kijelentette, a magyar hatóságok az elmúlt években a nyugat-európai országok számára is példaértékű módon bonyolították le, illetve biztosították az utcai demonstrációkat. Míg hazánkban akár a több tízezres kormányellenes tiltakozások is mindenféle rendőri túlkapás nélkül zajlanak, addig például Franciaországban rendszeresen gumibotokkal és vízágyúkkal verik szét a megmozdulásokat. Rámutatott egyúttal arra: fontos alapelv, hogy a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével. Ennek érvényesítése érdekében szükséges volt korrigálni a gyülekezési jogról szóló rendelkezéseket, ugyanakkor a mostani változtatások egyáltalán nem csorbítják az állampolgárok jogait, csupán megteremtik a különböző alapjogok közötti egyensúlyt.”

Új gyülekezési szabályok, ellenzéki hisztériakeltés

Németország egyes tartományaiban sem vasárnap, sem ünnepnapokon nem rendezhetnek utcai tiltakozásokat, mások nyugalmának védelme érdekében. Mégsem beszélhetünk arról, hogy ott ne lenne demokrácia, vagy súlyosan korlátoznák az emberi jogokat - mutatott rá Deák Dániel az új gyülekezési törvény miatti tiltakozás kapcsán.

Kamudoktor

A világháló veszélyei.

A szülők több mint fele a közösségi médiából és internetes oldalakról tájékozódik, ha gyermeke egészségéről van szó, a gyermekgyógyászok szerint ez roppant veszélyes – írja a Hirado.hu.

„Szakemberek szerint csupán a közösségi oldalakon olvasott véleményekre veszélyes támaszkodni, hiszen, amelyik gyógymód az egyik gyermeknél hatásosnak bizonyult, még hasonló panaszok esetén sem biztos, hogy egy másiknál használható. Probléma az is, hogy a szülők általában a saját álláspontjukhoz hasonló véleményt keresnek a világhálón.”

Az interneten lévő tévinformációkra hívták fel a figyelmet gyermekgyógyászok

A szülők több mint fele a közösségi médiából és internetes oldalakról tájékozódik, ha gyermeke egészségéről van szó - ez derül ki egy friss felmérésből. A gyermekgyógyászatban dolgozó szakemberek arra hívták fel a figyelmet, hogy csupán a világhálóról tájékozódni, - szakember megkérdezése nélkül - olykor veszélyes is lehet.

Spagetti

Ön és a fekete lyuk.

Vajon mi történne, ha valaki beleesne egy fekete lyukba: ezt a sci-fi szerű fantasztikus kérdést feszegeti a BBC Earth magazinja alapján az Origo.hu.

„Ha a fekete lyuk mérete kisebb lenne, mint az ön testmérete, komoly problémája akadhatna, mivel a gravitációs erő sokkal erősebb lenne a lábánál, mint a fejénél, így ön úgy kinyúlna, mint egy spagetti. Ha viszont a fekete lyuk elég nagy, ön akár milliárd évekig is szépen eléldegélhetne, mielőtt elhunyna a szingularitásban. De hogy lehetne normális életet élni, ha önt akarata ellenére a fekete lyuk a szakadás felé szívja a téridő-kontinuumban, és ön képtelen visszamenni?”

Most megtudhatja, mi történne, ha elnyelné egy fekete lyuk

Vajon mi történne, ha valaki beleesne egy fekete lyukba? Ezt a sci-fi szerű fantasztikus kérdést feszegette a BBC Earth magazinja egy nagy sikert aratott cikkében. A legtöbben nyilván azt gondolják, hogy ha valaki hipotetikusan beleesne egy fekete lyukba akkor azonnal megsemmisülne, atomjaira, sőt elemi részecskéire szakadna szét, semmivé széthullva.

Kapcsolat

Facebookos elmebajok.

Ijesztő célokra használhatja fel a jövőben személyes adatainkat a Zuckerberg-univerzum, legalábbis a levédett szabadalmai alapján – mutatja be a 24.hu

„Az egyik kérvény egy olyan fejlesztésről szól, ami meg tudná tippelni, hogy adott felhasználó kapcsolatban él-e annak ellenére, ha adatlapján nem állított be magának semmilyen kapcsolati státuszt. Az algoritmus többek közt az alábbi faktorokat venné figyelembe: hányszor tekintjük meg egy másik felhasználó adatlapját (arról a hetekben írtunk, hogy ezt is gondosan naplózza az oldal), vannak-e feltöltve olyan profilképek, amiken egy másik személlyel vagyunk láthatók, milyen arányban találhatók ellenkező neműek az ismerőseink közt.”

Kész elmebaj, amit a Facebook tervez velünk | 24.hu

Talán a Facebook idei adatkezelési botránya döbbentette rá először az embereket, hogy milyen változatos célokra használhatók az emberekről gyűjtött személyes adatok. Ha már most ijesztőnek ítéljük meg a helyzetet, eláruljuk: a jövőben ez még rosszabb lehet. Legalábbis erről árulkodnak azok a szabadalmak, amiket eddig levédett a közösségi oldal.

Hancúr

Madár menetei.

Imádja a családját Erdei Zsolt, aki bár a ringben kemény pofonokat kapott, a legnagyobb kihívásnak mégis három gyermeke nevelését tartja – derül ki a Blikk Online interjújából.

„Igazság szerint ahol három gyermek hancúrozik, ott már elférne egy negyedik is, de ez nem ilyen egyszerű. A páromat, Rékát nagyon megviselte, hogy mindkét közös gyerekünk idő előtt jött világra, ezért sokat küzdöttünk az első hónapokban. Ő már nem szeretné kitenni magát még egy ilyen helyzetnek, amit megértek és tiszteletben tartok.”

Erdei Zsolt: Az apaság keményebb a boksznál

A Madár becenevű egykori profi ökölvívó ma már a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnökeként dolgozik és mellette lelkiismeretes családapa is. A Vasárnapi Blikknek arról is mesélt, bár a ringben kemény pofonokat kapott, a legnagyobb kihívás mégis három gyermekének nevelése. Mondhatjuk, hogy élete nehéz szakaszán van túl?

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/54982/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?