Blogolj!

Sikeresen mutatkozott be az új kreatív központ

Minden oldalról pozitív visszajelzéseket kapott a nyílt napot követően a Millenáris Startup Campus, az első beköltözőkkel hamarosan szerződést is köthetnek.

A régió legnagyobb kreatív- és startup-központja, a Millenáris Startup Campus (MSC) július 9-én kezdi meg tesztüzemét, de már június 27-én bemutatkozott – rögtön két rendezvénnyel.

Délelőtt egy gazdasági és politikai program volt az előadóterem első rendezvénye: a Digitális Jólét Program (DJP) által kezdeményezett 5G Koalíció (5GK) plenáris ülésén az 5GK elnökévé választották dr. Palkovics László innovációs és technológiai minisztert – a tárcavezető elismerően beszélt a Millenárison végrehajtott felújításról és megerősítette Császár Dánielnek a Miniszterelnökség helyettes-államtitkárnak, hogy az MSC-projekt támogatandó. A megújított elnökség további tagjai: Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, Jakab Roland, az Ericsson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója, Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja, Major Gábor, az IVSZ főtitkára és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Az ülést követően az innovációs és technológiai miniszter az MSC ötletgazdája és a fejlesztési projekt szakmai irányítója, egyben a Millenáris Nkft. tulajdonosi joggyakorlója, dr. Császár Dániel helyettes államtitkár kíséretében bejárta a megújult létesítményt. A miniszter elégedettségének adott hangot, támogatásáról biztosította a kezdeményezést, valamint további szakmai egyeztetésről állapodott meg a helyettes államtitkárral a Millenárison létrehozott innovációs központ kapcsán. Kiemelendő, hogy a jelentős volumenű beruházást a kormányhatározatban előirányzott összeg harmadából, 1,7 milliárd forintból valósította meg a Miniszterelnökség.

Délután az előzetesen regisztrált száz szakmai érdeklődő, valamint a média képviselői járhatták be a közel 100 munkaállomásos közösségi irodateret, amelyhez 17 tárgyaló, 7 privát iroda, két szemináriumi terem, egy 1500 fős konferenciaterem és egy százfős előadóterem is csatlakozik. A sajtóvisszhang pozitív: az MSC-ről riportot közölt a Forbes és a Szeretlekmagyarország.hu is. Ami pedig még ennél is fontosabb: az első napon már nyolc startup jelezte beköltözési szándékát, a bérelhető irodákra két és félszeres a túljelentkezés, és a potenciális nagyvállalati partnerekkel is előrehaladott tárgyalásokat folytat a projekt kiemelt szakmai partnere, az IVSZ.

Az MSC július 9-én a startupoktól megszokott „béta-üzemmódban” nyitja meg kapuit. Az első beköltözőket – akik kedvezményes áron vehetik igénybe a központ szolgáltatásait – szakmai szempontok alapján választják majd ki, és tőlük a beruházás finomhangolását lehetővé tevő konstruktív visszajelzéseket is várnak majd.

(Fotók: Rácz László /N3 Kommunikáció)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55004/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

ÓRIÁSI KÁBÍTÓRSZER FOGÁS FERIHEGYEN!

2018.07.23. 09:40
Tizennégy kilogramm heroint foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Budapest Liszt Ferenc Repülőtéren.

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Emberek futottak az életükért – lövöldözés Torontóban!

2018.07.23. 06:40
Ellentmondásos hírek láttak napvilágot, de abban mindegyik egyetért, hogy sok a sérült, a támadót lelőtték.

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Hatalmas torlódás alakult ki az M7-esen Budapest irányába

2018.07.22. 17:15
Egy korábbi közlekedési baleset miatt mintegy hat kilométeres kocsisor állt össze az M7-es autópályán Polgárdinál a főváros felé vezető irányba.

Pokoli pusztítást végez Földünkön az éghajlatváltozás

2018.07.22. 08:45
És ebben nekünk, embereknek is vastagon benne van a kezünk. A folyamat visszafordíthatatlan, a következő évtizedekben több tízezrek halálát fogják a megváltozott …

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

(18+) Ismét egy idióta! Ketten meghaltak, mert videózott vezetés közben!

2018.07.21. 19:45
Egy 14 és egy 18 éves fiú halt meg egy balesetben, amelyet megelőzően az autót vezető fiatal videózgatta magát.

Iráni kibertámadás fenyegeti Európát?

2018.07.21. 16:20
Az NBC hírtelevízió szerint nemcsak az öreg kontinens aggódhat a perzsa próbálkozások miatt, de az Egyesült Államoknak is van mitől tartania.

Nem ismerjük el alapvető jognak a migrációt!

2018.07.21. 06:40
Az ENSZ globális migrációs dokumentumának szövege minden várakozásnál rosszabb lett, az összes olyan elemet tartalmazza, mely bevándorlóországgá tehetné Magyarországot – véli Bakondi György.

Ezeket a cikkeket olvastad már?