Blogolj!

Blogstar kávéház

Pontatlanság

Migrációs mocsár.

Bár számos kérdésben megegyeztek az uniós tagországok vezetői a migráció kezelését érintő kérdésekben brüsszeli csúcstalálkozójukon, a neheze még csak most jön az uniós migráció kezelésében – állítja a Hirado.hu.

„A tudósító szerint részben megoldódhat a migráció problémája az uniós csúcs után, azonban a döntések újabb problémákat is generálhatnak. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a csúcs után úgy fogalmazott: korai lenne sikerről beszélni, hiszen még sok a munka. Jelenleg a legegyszerűbb feladatot végzeték el, a megvalósítás lesz az igazán nehéz feladat – fogalmazott. Baraczka Eszter elmondta: az EU a feladatok csak egy részét tudja saját hatáskörén belül megoldani, de meg kell felelnie a nemzetközi és az uniós jognak is, hiszen a legapróbb pontatlanságból is bírósági ügyek sora keletkezhet.”

A neheze még csak most jön az uniós migráció kezelésében

Megegyeztek az uniós tagországok vezetői a migráció kezelését érintő kérdésekben, kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójukon. A tengeren vagy szárazföldön érkezők számára zárt befogadóközpontokat hoznak létre az unión belül, az ezt önként vállaló országokban. Itt bírálják el a kérelmeket. Azokat, akik megkapják a menekültstátuszt, olyan országok veszik át, amelyek ezt önként vállalják.

Törésvonal

Napirenden a kvótaveszély.

Megmaradt a törésvonal a bevándorlás kapcsán, a „józan ész időt nyert”, de a Soros-hálózat napirenden akarja tartani a migránsbetelepítés ügyét – elemez a Magyar Hírlap Online-on Kiszelly Zoltán politológus.

„Kétségtelen, a külső határvédelem terén egyértelmű győzelmet aratott a magyar út, ám Merkeléknek ez csupán az első lépés. Mi helyben segítenénk, a bevándorláspártiak továbbra is betelepítésben és elosztásban gondolkodnak, fejtegette. Nem lesz könnyű a zárt menedékkérő táborok, az úgynevezett hotspotok kialakítása sem, ami további konfliktusokhoz vezethet, ahogy a visszatoloncolások kivitelezése is nehézséget jelent. Számos kérdésre tehát nincs még válasz. Kétségtelen a kvóta ellenfelei jelen állás szerint többen vannak, ám a Soros-hálózat láthatóan napirenden akarja tartani a kérdést.”

Győzött a józan ész, de marad a kvótaveszély

Eső előtt köpönyeg - fogalmazott a jövő évi költségvetés kapcsán lapunknak Kiszelly Zoltán politológus, akivel értékeltük a múlt heti uniós csúcsot és a hazai ellenzék helyzetét is. A kötelező betelepítési kvóta veszélye nem múlt el.

Pofon

Lengyel beintés.

Magyarország és Csehország után Lengyelország is cáfolta Angela Merkel német kancellár korábbi állítását, miszerint öbb európai uniós ország hajlandó bizonyos esetekben bevándorlókat visszafogadni – így az Origo.hu.

„Artur Lompart a varsói külügyminisztérium szóvivője kijelentette: Nincsenek semmilyen új megállapodások a menekültek visszafogadására az Európai Uniós országokból, ezt megerősítjük, ahogy ezt tette a Cseh Köztársaság és Magyarország is. Újabb komoly pofon érkezett tehát Angela Merkelnek, akinek a sorsáról ma születhet döntés a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közötti egyeztetéseken.”

A lengyelek is cáfolják a migránsok visszafogadását

Újabb hatalmas pofont jelent ez Angela Merkel német kancellárnak, aki a dpa német hírügynökség birtokába került feljegyzés szerint azt állította, hogy több európai uniós ország hajlandó bizonyos esetekben bevándorlókat visszafogadni. Az állítás nem volt igaz: tegnap Orbán Viktor magyar kormányfő politikai kacsaként jellemezte a híresztelést, Andrej Babis cseh államfő pedig azt mondta, nem született ilyen megállapodás.

Szakadék

Darabokban a Jobbik.

Az önkormányzatokba, megyei közgyűlésbe bekerült jobbikos 13 százaléka hagyta el a pártot az utóbbi időben, és a Népszava Online szerint Novák Előd is egyre lelkesebben vesz részt a Mi Hazánk mozgalom szervezésében.

„A Jobbik elnöksége azonban nem hagyott számukra más megoldást – utalt rá Novák Előd, hogy a közreműködésével létrehozott platformot a Jobbik vezetői illegitimnek minősítették, Toroczkait kizárták a pártból, Dúrót pedig a parlamenti frakcióból. 'Belelöktek minket a szakadékba, de úgy látszik, sikerült átjutnunk a másik oldalra' – konstatálta.”

A falvakban fájhat leginkább a Jobbiknak a pártszakadás

Az önkormányzatokba, megyei közgyűlésbe bekerült jobbikos 13 százaléka hagyta el a pártot az utóbbi időben, vezetői mégsem aggódnak. „Visszanyertem a lelkesedésemet" - jelentette ki Novák Előd, akit arról kérdeztünk, miért vállal szerepet a Jobbikból kizárt Toroczkai László ásotthalmi polgármester pártja, a Mi Hazánk Mozgalom szervezésében.

Büszkeség

Vivien, a világsztár.

Egy csapásra csillag lett a Brazíliában élő Vajda Vivien, a többszörös ugróköteles világbajnok az America’s Got Talent műsorában nyűgözte le a zsűritagokat – derül ki a Lokál Online cikkéből.

„Sajnos korábban nem sikerült szponzort szerezni Magyarországon, de a brazil származású anyukám talált nekem Brazíliában. Ezért volt, hogy az első vb után brazilként indultam a versenyeken, de szeretnék újra magyarként bizonyítani. Ahányszor külföldre megyek, mindig hozzáteszem, hogy magyar vagyok, szeretem és büszke vagyok a hazámra. Most végeztem az egyetem nemzetközi kereskedelem szakán, és szeretnék hazaköltözni.”

Világsztárként ünneplik Vivient

Egy csapásra világsztár lett a Brazíliában élő Vajda Vivien. A többszörös ugróköteles világbajnok az America's Got Talent műsorában nyűgözte le a zsűritagokat. A sikerig azonban nehéz út vezetett: sokszor csúfolták, de ma már erősebb, mint valaha, és minden vágya, hogy újra Magyarországon élhessen.

Türelem

Kenyérre kenve.

Kistestvért szeretne gyermekének Görbicz Anita, a válogatottságtól visszavonuló klasszis kézilabdázó – erről ír a Blikk Online.

„Próbálunk családként, hármasban sokat együtt lenni, ez fontos nekünk. Ottó szereti, ha otthon vagyok. Mindig mondom is, hogy a férfiak keveset tudnak meglenni nők nélkül – viccelődött a kézis. – Persze, én is szeretek otthon lenni, az a nyugalom helye számomra. Édesanyaként sokkal türelmesebb vagyok a civil életben és a kézilabdapályán is. Boldizsár nagyon megváltoztatott, amióta világra jött, például szinte semmi keménység sincs bennem, kenyérre lehet kenni.”

„Szeretnénk, ha Boldinak lenne egy testvére" - Magánéleti terveiről vallott Görbicz Anita

A Győri Audi ETO négyszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázója elárulta, férjével, a volt válogatott labdarúgó Vincze Ottóval (43) ismét babát szeretnének. Görbicz tavaly jelentette be, hogy visszavonul, mivel szeretne több időt tölteni a családjával. Nehezen élte meg, amikor több hetes edzőtáborba indult, s kisfia, Boldizsár (3) nem értette, miért kell ennyi időt távol töltenie édesanyjától.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55063/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?