Blogolj!

A Jobbik pénzéből is hasítanának egy részt Toroczkaiék

A Mi Hazánk Mozgalom hosszú távon arra számítanak, hogy a Jobbik parlamenti frakciójából kiválva még többen csatlakoznak Dúró Dórához, illetve az új párthoz.

Dócs Dávid, Cserháthaláp független polgármestere, Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere és Dúró Dóra független országgyűlési képviselő a Mi Hazánk Mozgalom sajtótájékoztatóján. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szeptemberre hivatalosan is párttá alakulhat a Mi Hazánk Mozgalom, már megindult a szervezet bejegyzési eljárása a bíróságon. A Jobbikból kivált, mozgalmat alapító politikusok az MTI tudósítása szerint kedden a Fővárosi Törvényszék civil szervezetek irodája előtt tartott sajtótájékoztatójukon bemutatták, illetve megnevezték a párt vezető tisztviselőit: a párt alapító elnöke Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere lesz.

Toroczkai László alapító elnök, Ásotthalom polgármestere közölte, szervezetüknek már 1500 tagja, illetve jelentkezője van, és velük elindult a párt felépítése; most azon dolgoznak, hogy „becsatornázzák a megkereséseket”. Az eddigi hivatalos nyilatkozatok, illetve facebookos bejegyzések alapján már 60 olyan önkormányzati mandátummal rendelkeznek, amelyet jobbikos listán szereztek képviselők, de szerint ennél „lényegesen több várható” a következő hetekben, hónapokban – tette hozzá.

Az elnök arról is beszélt, igényt tartanak a Jobbik költségvetési támogatásának egy részére, erről tárgyalásokat kezdeményez Sneider Tamással, a Jobbik elnökével. Szerinte a Jobbik tisztújító kongresszusán kapott szavazati aránynak megfelelő pénzt kellene kapnia mozgalmuknak az állami támogatásból; ez 46,4 százalék. Ha ezt nem kapják meg, akkor közadakozásból, önerőből, „mozgalmi lendülettel” működnek majd.

Toroczkai végül arra is kitért, rövid távon nem, de hosszú távon számítanak arra, hogy a Jobbik parlamenti frakciójából kiválva még többen csatlakoznak Dúró Dórához, illetve pártjukhoz.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55135/pics/lead_800x600.jpg
Dúró Dóra,ellenzék,Jobbik,Mi hazánk,Mi Hazánk Mozgalom,Toroczkai László

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-04 11:53:16
A FIDESZ-nek meg az a legjobb, ha ezek - meg a többi törpepártok - rendre egymást csépelik !!!!!
Válaszolok
librikus 2018-07-03 15:44:04
Igazi jobbikosnak a Mi Hazánkban van a helye!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

A választóknak elegük van az ellenzékből

2018.07.17. 06:40
Április 8-a után is tovább rontottak helyzetükön és megítélésükön az ellenzéki erők – ezt bizonyítják az időközi választások.

Toroczkai László: Nem érdekel, milyen bélyeget akarnak ránk sütni

2018.06.30. 07:15
Unortodox, tabudöntögető, potens erőt hozna létre a jelenlegi életképtelen ellenzéki pártokkal szemben a párttá alakuló Mi Hazánk mozgalom vezetője. …

Párttá alakul Toroczkaiék mozgalma

2018.06.23. 21:55
Megalakult és a jövőben pártként működik a Mi hazánk mozgalom – jelentette be Toroczkai László ásotthalmi polgármester szombaton.

Kizárta Toroczkai Lászlót a Jobbik

2018.06.08. 12:45
Egy olyan etikai vizsgálat végén, ahol eleve borítékolható volt az ítélet. Dúró Dóra bejelentette: kilép a pártból.

Csúcsokat ostromol a Fidesz-KDNP népszerűsége

2018.06.02. 11:25
A Nézőpont Intézet friss felmérése szerint az Orbán Viktor vezette pártszövetség tovább növelte előnyét, míg az ellenzéki pártok támogatottsága egyre csökken.

Országgyűlési képviselői tisztségéből is visszahívta Dúró Dórát a Jobbik

2018.05.30. 17:15
 A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja kedden zárta ki soraiból bizalomvesztés miatt Dúró Dórát, és felkérte az elnökséget, hogy …

Dúró Dórát kizárták a Jobbik frakcióból

2018.05.29. 19:25
Bizalmi válság alakult ki vele szemben a párton belül, parlamenti mandátumától is megfoszthatják.

Platform a Jobbikon belül

2018.05.22. 12:10
Hét Jobbikos színekben megválasztott polgármester és számos középvezető részvételével Toroczkai László vezetésével megalakították a MI MAGUNK platformot a Jobbikon belül.

Toroczkai László: A többség mögöttem áll!

2018.05.16. 10:45
A párt elnökválasztásán megkérdőjelezhető körülmények között alulmaradt Toroczkai László komoly morális deficitet azonosít a Jobbikban: úgy érzi, a tagság végérvényesen elszakadt a Bécsi …

Kövér László: intelligens játékosok kellenek, nem bal bunkók

2018.05.12. 09:20
Kövér László házelnök interjút adott, amelyben beszélt a kormányzati munkáról, a családokról és a magyar társadalom kettéosztottságáról is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?