Blogolj!

Csütörtökön emelik ki a dunai bombát

Kedden komoly nehézségek árán bukkantak rá a robbanótestre, szerdán további egyeztetések következnek a biztonságos eltávolítás érdekében. Egyelőre nem tudni, milyen lezárásokra kell készülni.

Fotó: MTI/Lakatos Péter

A tűzszerészek honvédségi hajóval keresték a Dunában az Erzsébet híd és a Lánchíd között a robbanótestet. A bombáról korábban egy balesetnél segédkező civil búvárcsoport tagjai tettek bejelentést a rendőrségen. A szakemberek azt feltételezik, hogy egy 100 kilogrammos második világháborús szovjet légibomba lapul a Duna mélyén.

Miután rábukkantak, az a döntés született, hogy mégsem szerdán, hanem csütörtök reggel kezdik meg a folyóban végól az Erzsébet-hídnál megtalált világháborús robbanótest azonosítását és kiemelését a tűzszerészek.

Markovics Zita, a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje elmondta: ahhoz, hogy minél kevesebb fennakadást okozzon a tűzszerészi munka, szerda reggel el kell kezdeni az egyeztetéseket a rendvédelem és az önkormányzatok képviselői között arról, milyen módon emeljék ki a robbanótestet, milyen biztonsági intézkedések lépjenek életbe, valamint hogy mekkora területen zárják le a környéket.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55144/pics/lead_800x600.jpg
bomba,bombariadó,budapest

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Gyorgyevics Benedek: A gyalogoséké lesz a Kós Károly sétány!

2018.07.18. 09:05
Volt itt minden, mint a búcsúban. Szabálysértés, milliós munkagép rongálása, tüntetések, politikai csata, pályázatok, győztesek és vesztesek. Ahhoz túl nagy a …

Csütörtök délelőttől lesznek forgalomkorlátozások a Dunában talált bomba miatt

2018.07.04. 19:40
A Dunában talált bomba kiemelése miatt várhatóan csütörtök délelőtt 10 órától lesznek forgalomkorlátozások a fővárosban.

Nem találják a bombát Budapesten, ami miatt lezárnák a fél belvárost

2018.07.02. 22:10
Kedd reggel nyolc órától léptek volna érvénybe a biztonsági intézkedések és útlezárások, hogy kiemeljék az Erzsébet híd budai hídfőjének …

Bombát találtak Budapesten az Ötvenhatosok terén, csütörtökön több házat kiürítenek

2018.06.20. 21:20
Bombát találtak építkezés közben szerdán Budapesten az Ötvenhatosok terén, csütörtök reggel az elszállítás …

Bombariadó volt az Árkádban

2018.05.25. 15:25
Kiürítették pénteken dél körül a budapesti Árkád üzletközpontot – számolt be róla a hvg.hu.

Összeomlott az európai légi közlekedés

2018.04.03. 18:00
Az európai repülőjáratok több mint a fele késéssel indul, miután meghibásodott a brüsszeli Eurocontrol kulcsfontosságú számítógépes rendszere - számolt be róla az Index. 

A budapesti kereskedők tesznek a szabályokra

2018.03.30. 16:05
Kilencvenhét próbavásárlást végeztek el húsvét előtt a fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatóságának munkatársai. Az eredmény? Meglehetősen kiábrándító.

Újabb metrót terveznek Budapestre

2018.01.02. 17:50
Már előkészítés alatt állnak a XVII. kerületi metróvonal engedélyes tervei.

Tartozásának fejében csempészett kábítószert a szerb férfi

2017.12.14. 12:40
Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a szerb férfival szemben, aki Koszovóból csempészett Magyarországra közel 18 kg marihuánát.

Bombát találtak a potsdami karácsonyi vásáron

2017.12.01. 17:50
Az AFP hírügynökség közölte, hogy robbanószerkezetet találtak a potsdami karácsonyi vásáron. A hírt a német rendőrség is megerősítette.

Ezeket a cikkeket olvastad már?