Blogolj!

Terrorelhárítási koordinátorokat vetne be az ENSZ

Úgy tűnik, ráébred a világ, hogy a migráció és a terrorizmus között szoros és tagadhatatlan az összefüggés. Az ENSZ válaszlépéseket foganatosítana.

Immár senki számára sem vitatható a kapcsolat az illegális migráció és a terrorizmus között – erről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1-en. Bakondi György ezt azzal támasztotta alá, hogy a múlt héten New Yorkban tartott kétnapos terrorellenes ENSZ-tanácskozáson a vonatkozó felvetésére nem érkezett ellenvélemény – írja az MTI.

A szakember az USA-ban többek között Vlagyimir Voronkovval, az ENSZ egy évvel ezelőtt létesített Terrorizmus Elleni Hivatalának irányítójával is megbeszélést folytatott a tapasztalatokról.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a tanácskozáson sokkal inkább a jövőről volt szó. Az egyik legfőbb javaslat arra vonatkozott, hogy minden állam nevezzen ki úgynevezett terrorelhárítási koordinátorokat, akik a rendőri és titkosszolgálati háttér-információk birtokában akár kétoldalú „szenzitív” információcserével segíthetnék a terrorellenes fellépést.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55111/pics/lead_800x600.jpg
Bakondi György,bevándorlás,biztonság,ENSZ,migráció,migránsok,terrorizmus

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Nem ismerjük el alapvető jognak a migrációt!

2018.07.21. 06:40
Az ENSZ globális migrációs dokumentumának szövege minden várakozásnál rosszabb lett, az összes olyan elemet tartalmazza, mely bevándorlóországgá tehetné Magyarországot – véli Bakondi György.

Trump is félti Európát a migránsoktól

2018.07.15. 06:55
Határtalan az amerikai elnök önbizalma: 2020-ban újra indulni akar a választáson, és egyelőre nem lát esélyes kihívót.

Kivégezték a szarinos szektásokat

2018.07.06. 11:20
Aszhara Soko és világvége-hívő követői két szarintámadást is elkövetettek Japánban, melyekben csaknem két tucatnyian haltak meg.

A migráció egy pillanatra nem áll meg

2018.07.06. 05:05
Egyre erősebb az új balkáni útvonal szerepe – mutatott rá a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Békét kötöttek a német testvérpártok – megmenekül Merkel?

2018.07.03. 05:20
Megakadályozzák az illegális migrációt a német–osztrák határon: zárt tranzitközpontokat építenek ki, amelyekből visszaszállítják a kérelmezőket az ügyükben …

Horst Seehofer felajánlotta lemondását pártelnöki és belügyminiszteri tisztségéből

2018.07.02. 07:15
Angela Merkel német kancellár koalíciós partnere azért szánta magát erre a a lépésre, mert nem értenek egyet a …

A bevándorlás soha nem érhet véget?

2018.06.23. 05:15
A baloldal és a liberálisok hiába állítják ennek ellenkezőjét, a Bosznia-Hercegovina–Montenegró–Albánia–Horvátország–Szlovénia–Olaszország útvonalon aggasztóan megnövekedett a migrációs aktivitás.

Az Egyesült Államok kilép az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából

2018.06.20. 08:10
Ugyanakkor a kilépés nem jelenti azt, hogy az Egyesült Államok ne tartaná be korábbi emberi jogi kötelezettségvállalásait.

Sokba kerülhet a bevándorlás támogatása

2018.06.19. 15:20
A kormány javaslata szerint bevándorlási különadót kellene fizetnie minden bevándorlást segítő szervezeteknek. Az adó tervezett mértéke 25 százalék.

A bevándorlás mentén reped az EU

2018.06.16. 20:10
Az olaszok nem kérnek a bevándorlóhajókból, a spanyolok után most a franciák is segítő kezet nyújtanak a migránsoknak. Németországban egymásnak esett a CDU és a CSU. Robbanásközeli állapotban az európai közösség …

Ezeket a cikkeket olvastad már?