Blogolj!

Blogstar kávéház

Akta

Orbán igazsága.

Izgalmas kérdéseket vet fel a német koalíciós megegyezés a migráció kezeléséről – elemez a Magyar Hírlap Online-nak Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

„Magyarországot az elmúlt években számtalanszor érte kritika a migrációs politikája, és ezen belül is kifejezetten a tranzitzónás eljárás bevezetése miatt. Az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárás jelenleg is folyamatban van az ügyben. Kíváncsian várom, hogy a Juncker-féle testület Németország ellen is megindítja-e az eljárást, vagy esetleg megszünteti-e a vonatkozó magyar aktát. Mindenesetre teljesen világos, hogy a magyar módszer egész Európában terjed. Azért túl optimisták ne legyünk, Brüsszelben egyhamar nem fogják beismerni, hogy végig Orbán Viktornak volt igaza.”

Brüsszelben nem fogják beismerni, hogy Orbánnak volt igaza - mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ igazgatója

Távolról sem szűntek meg a migrációról kötött megoldással Angela Merkel német kancellár gondjai - hangsúlyozta lapunknak Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. - Mit jelent a gyakorlatban a rövid megállapodás, amit Merkel és Horst Seehofer belügyminiszter kötött a migráció kezeléséről? Megvalósítható tervekről van szó?

Érdek

Törleszthető hitelek.

Októbertől tovább szigorít a Magyar Nemzeti Bank a jelzáloghitelezés szabályain, hogy az ügyfelek elkerüljék a túlzott eladósodást: a jövedelem mértékéhez képest alacsonyabb arányban lehet majd jelzálogkölcsönt felvenni – derül ki a Hirado.hu cikkéből.

„Fülöp Zsuzsanna elmondta: az a tény, hogy egy ügyfél képes legyen folyamatosan fizetni törlesztőrészleteit, ezáltal egy stabil szerkezetű hitelállomány alakuljon ki, ez mindenkinek az érdeke. Nyilvánvalóan az ügyfelek oldaláról ez nem igényel magyarázatot, a bankok oldaláról szintén a legkézenfekvőbb érdek az, ha olyan ügyfelekkel számolhatnak, akik megfelelően törlesztik hiteleiket – hangsúlyozta a szóvivő. Hozzátette: pozitív elmozdulás történt a hitelpiacon, ugyanis az új hitelfelvevők nyolcvan százaléka a fix kamatozású hiteleket választja.”

A fogyasztói érdekeket is védi az új jelzáloghitelezési szabály

Idén októbertől tovább szigorít a Magyar Nemzeti Bank a jelzáloghitelezés szabályain annak érdekében, hogy az ügyfelek elkerüljék a túlzott eladósodást. Ez azt jelenti, hogy a jövedelem mértékéhez képest alacsonyabb arányban lehet majd jelzálogkölcsönt felvenni. A szabály úgy változik, hogy az öt évnél rövidebb kamatperiódusú forint jelzáloghitelek felvétele esetén az adós havi törlesztőrészletének összege nem haladhatja meg a jövedelme 25, négyszázezer forint felett pedig a harminc százalékát.

Aggodalom

Kiemelkedő statisztika.

Két és fél év után az ország kétharmadában már nem igazoltathat a rendőr mérlegelés nélkül, mivel megszűnt a fokozott ellenőrzés – számol be róla a Magyar Helsinki Bizottság jelentése alapján a Zoom.hu.

„A magyar rendőrségi 'igazoltatási statisztika' nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő. 2017-ben több mint 1,1 millió igazoltatás történt, és a számok három éve emelkedést mutatnak. Az igazoltatás ezen formája egyáltalán nem bizonyult hatékonynak a bűnmegelőzés és a bűnfelderítés tekintetében, a szabályozással szemben viszont komoly alkotmányossági aggályok is felvethetők – olvasható a bejegyzésben.”

Az ország kétharmadában már nem igazoltathat a rendőr mérlegelés nélkül

Az ország kétharmadában már nem igazoltathat a rendőr mérlegelés nélkül Két és fél év után, július 1-től megszűnt a fokozott ellenőrzés Budapesten, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron , Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Tolna, Vas és Veszprém megyékben - írja a Magyar Helsinki Bizottság az oldalán.

Csend

Tóth Gabi cáfolata.

Sokan azt hitték, hogy véget ért Krausz Gábor és Tóth Gabi kapcsolata, az énekesnő most nekik üzent – írja az Origo.hu.

„Tóth Gabi mostanában nem tett közzé közös képeket, így sokakban felmerült, hogy nincs minden rendben új párjával, a Séfek séféből ismert Krausz Gáborral. Most egy friss közös fotóval cáfolta a rosszindulatú pletykákat, és üzent is pár sort. 'Igazán sajnáljuk, nagy a csend körülöttünk, mert nekünk így jó' – írta a képhez.”

Tóth Gabi elárulta, együtt vannak-e Krausz Gáborral

Kapcsolatuk elején rengeteg képet posztoltak, az elmúlt időben viszont nagy a csend körülöttük, ezért sokan azt hitték, hogy véget ért Krausz Gábor és Tóth Gabi kapcsolata. Az énekesnő most nekik üzent. Tóth Gabi mostanában nem tett közzé közös képeket, így sokakban felmerült, hogy nincs minden rendben új párjával, a Séfek séféből ismert Krausz Gáborral.

Vacsora

Trükkös telefonsztori.

A Magyarország Szépe egyik esélyes versenyzője, Noll Petra másfél éve él együtt húsz évvel idősebb párjával, Heincz Gábor Bigával – mutatja be a Lokál Online.

„Egy üzletben dolgoztam, ahová elég sokat járt be, és mindig nagyon kedves, udvarias volt velem. Egy alkalommal a próbafülkében hagyta a telefonját, amit megtaláltam. Visszaadtam neki, és még aznap este elhívott egy koncertjére, amire végül nem tudtam elmenni. A történetünk ezzel azonban nem ért véget, elhívott vacsorázni, és én örömmel mondtam neki igent. Az első perctől fogva éreztem, hogy ebből valami komoly lesz, és így is lett, hiszen már másfél éve vele élek. Úgy érzem, hogy a húsz év korkülönbség ellenére is megtaláltam azt az embert, aki mellett szeretném leélni az életem – árulta el a szépségkirálynő-jelölt.”

Tragikusan vesztette el szerelmét a királynőjelölt

A Magyarország Szépe egyik esélyes versenyzője, Noll Petra másfél éve él együtt húsz évvel idősebb párjával, Heincz Gábor Bigával. A királynőjelölt először a Lokálnak mesélt szerelmi életéről és a tragédiáról, amikor 15 évesen agyvérzésben elhunyt akkori kedvese. - Szinte még gyerek voltam, amikor elhunyt a szerelmem, akivel az eset előtt közel egy évig voltunk együtt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55154/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Ezeket a cikkeket olvastad már?