Blogolj!

Blogstar kávéház

Megfontolás

Orbán politikai innovációja.

A Hirado.hu cikkében Boros Bánk Levente mutatja be, mi az, amiben a magyar miniszterelnök mindenféleképpen lekörözi a tehetetlen ellenzéket.

„Az Orbán-kormányok legfontosabb 'politikai innovációja' éppen az, hogy az elmúlt időszakban ismét előtérbe került külpolitikai szinten is a nemzeti érdek prioritása. A korábbi időszakot tekintve ez nem volt mindig így. Elég, ha csak a különböző színű magyar kormányoknak a határon túli magyarsághoz fűződő viszonyrendszerét elemezzük. Ezt az elvet dacos elutasításból az ellenzék nem tette magáévá. Az ellenzék önző okoknál fogva, pártpolitikai megfontolásból ezt a lépést nem hajlandóak megtenni. Ezzel szemben a magyar kormány újszerű hozzáállása már nemcsak bel-, hanem külpolitikai szinten is a magyar érdekek mindenekfelettiségét hangsúlyozzák. Meg is látszik az eredményeken – húzta alá a Médianéző igazgatója.”

Ez az Orbán-kormányok legfontosabb „politikai innovációja"

A legfrissebb adatok szerint az ellenzéki pártok - a DK-t kivéve - mind gyengültek. Az MSZP-Párbeszéd a most mért eredmények alapján be sem jutna a parlamentbe. A Nézőpont Intézet kutatása a napokban kimutatta: négyéves csúcsra emelkedett júniusban a Fidesz-KDNP támogatottsága.

Szigor

Európa remegése.

Európa akkor kerül igazi kihívás elé, ha a sok önállósuló kisebb ország után a németek is a saját útjukat kezdik járni – a 24.hu szerint a migrációs válság a német koalíció után az Európai Unió alapjait rengetheti meg.

„A berlini (és müncheni) politikusok ugyanis most azt tervezik: akit más országban már nyilvántartanak menekültként, azt visszautasítják a német határon. Mindez persze szigorúbb határellenőrzést, ezzel együtt a határok átjárhatóságának csorbulását jelentené. Más kérdés, hogy az illegális migráció megfékezésére hozandó intézkedéseket miként hajtja végre Németország. Hiszen ha Berlin kiutasítja a területére fizikailag belépett (de jogilag „nem belépettnek” tekintett) migránsokat, nem lehet tudni, hogy mi fog történni velük ezután. A két némt kormánypárt, a CDU és a CSU egyezsége szerint erről a kérdésről az osztrákokkal kell megállapodást kötniük.”

Vége Európának? Félelem és bizonytalanság a német migrációs egyezség miatt | 24.hu

Európa akkor kerül igazi kihívás elé, ha a sok önállósuló kisebb ország után a németek is a saját útjukat kezdik járni - ez a tanulsága annak a menekültvitának, amely előbb a német koalíciót, most pedig az unió alapjait rengetheti meg.

Tettek

A szabadság gyakorlata.

David B. Cornstein, az USA újonnan kinevezett budapesti nagykövete a függetlenség napja alkalmából partit adott az amerikai nagykövetség Zugligeti úti rezidenciáján – a Mandiner.hu tudósít.

„Július negyedike fontos ünnep minden amerikainak – jelentette ki. – Vagyoni helyzettől és bőrszíntől függetlenül, az első- és a negyedik generációs bevándorlók egyaránt a szabadságukat ünneplik ezen a napon. Hozzátette: az amerikaiak ezen a napon a jogállamot, a sajtószabadságot, a vallásszabadságot és a szólásszabadságot ünneplik. David B. Cornstein hangsúlyozta, hogy ezek nem pusztán szavak, a fontosságukat az USA tettei is bizonyítják. A diplomata ezután kiemelte: Magyarországgal az eddigi legjobb kétoldalú kapcsolatok kialakításán fog dolgozni.”

Szorosabb amerikai-magyar viszonyra törekszik az új nagykövet | Mandiner

Szorosabb amerikai-magyar viszonyra törekszik az új nagykövet | Mandiner: David B. Cornstein, az USA újonnan kinevezett budapesti nagykövete a függetlenség napja alkalmából partit adott az amerikai nagykövetség Zugligeti úti rezidenciáján. A fogadáson elmondott beszédében Cornstein kiemelte: az eddigi legjobb amerikai-magyar kapcsolatok kialakításán fog dolgozni. Tudósításunk a helyszínről.

Veszélyben

Besárgult csillagok.

Péntektől már negyeddöntőket rendeznek az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, az Origo.hu összegyűjtötte, kiknek kell vigyázniuk a sárga lapokkal, nehogy elmulasszák az elődöntőt.

„Didier Deschamps együttesénél négy játékosnak kell majd odafigyelnie, Pogba, Giroud, Pavard és Tolisso részesült korábban figyelmeztetésben. Brazília két legnagyobb sztárját is eltiltás fenyegeti, Neymar és Coutinho rendelkezik már sárga kártyával, illetve a Marcelo helyén játszó Filipe Luis is.”

Neymar és Rakitic is kihagyhatja az elődöntőt

Pénteken már negyeddöntőket rendeznek az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Összegyűjtöttük, hogy kik azok a játékosok, akik eltiltás miatt kihagyják a következő fordulót, illetve azt is megnéztük, hogy kiknek kell odafigyelni, nehogy sárga lapot kapjanak. Kezdjük az eltiltottakkal, ők vannak kevesebben. A franciáknál Matuidi nem léphet pályára Uruguay ellen, a svédeknnek Lustigot kell nélkülözniük, míg Brazíliának Casemiro hiányában kell túljutnia a belgákon.

Karrier

Bronson-hasonmás.

Már a második Charles Bronson-remake-ben alakítja a 2003-ban elhunyt sztárt a magyar Kovács Róbert, Bronzi, aki korábban különböző westernparkokban dolgozott a világ számos pontján – olvashatjuk a Lokál Online-on.

„– Én akkor már a Kanári-szigeteken dolgoztam egy lovasshow-val, amikor René Pérez rendező egy westernfilmfesztiválon vett részt Amerikában és észrevette a fotómat Charles Bronson portréja mellett a bárban. Megkérdezte volt főnökömet, Raffael Molit, hogy szoktam-e filmekben szerepelni. Ekkor nagyot lendült Bronzi karrierje, aki már évtizedek óta tudatosan nyíratta haját és bajuszát Charles Bronson-fazonúra. Első mozijában még maradt a westernszerepnél (A pokoltól a Vadnyugatig), majd Pérez rábízta a 2003-ban elhunyt legenda egyik leghíresebb karakterét, amikor a Bosszúvágy-filmek remake-jét forgatták (Halálcsók).”

Megtaláltuk Charles Bronson magyar hasonmását - Fotók!

A megszólalásig hasonlít a legendás Charles Bronsonra Kovács Róbert. Bronzi korábban különböző westernparkokban dolgozott a világ számos pontján, de nemrég utolérte a hollywoodi karrier, így már a második Charles Bronson-remake-ben alakítja a 2003-ban elhunyt sztárt. Amikor először szólították Bronzinak a legendás Charles Bronsonnal való szembetűnő hasonlósága miatt, a szilvásváradi Kovács Róbert még nem sejtette, hogy egyszer majd névadója helyébe léphet.

Pocak

Kollányi Zsuzsi szeretete.

Kollányi Zsuzsi énekesnő pocakja már hatalmasra nőtt, hamarosan világra hozza gyermekét – írja a Blikk Online.

„Egy ilyen csodás nyári napon remélem mindenki azzal tölti az idejét, amivel/akivel leginkább szeretné! Becsüljünk meg minden egyes órát, és fejezzük ki a szeretetünket minden lehetséges módon! Csak így érdemes élni! – írta a pocakos fotóhoz az énekesnő.”

Hatalmasra nőtt Kollányi Zsuzsi pocakja - Itt a fotó

Az énekesnő még áprilisban, a TV2 Nagy Duett című műsorának ideje alatt jelentette be, hogy kisbabát vár, azóta pedig már a baba neme is kiderült: az énekesnő egy kisfiút hord a szíve alatt, akit hamarosan a világra hoz. Kollányi Zsuzsi pocakja azonban már most is hatalmas, szúrta ki az nlcafé.hu.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55197/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?