Blogolj!

Blogstar kávéház

Megfontolás

Orbán politikai innovációja.

A Hirado.hu cikkében Boros Bánk Levente mutatja be, mi az, amiben a magyar miniszterelnök mindenféleképpen lekörözi a tehetetlen ellenzéket.

„Az Orbán-kormányok legfontosabb 'politikai innovációja' éppen az, hogy az elmúlt időszakban ismét előtérbe került külpolitikai szinten is a nemzeti érdek prioritása. A korábbi időszakot tekintve ez nem volt mindig így. Elég, ha csak a különböző színű magyar kormányoknak a határon túli magyarsághoz fűződő viszonyrendszerét elemezzük. Ezt az elvet dacos elutasításból az ellenzék nem tette magáévá. Az ellenzék önző okoknál fogva, pártpolitikai megfontolásból ezt a lépést nem hajlandóak megtenni. Ezzel szemben a magyar kormány újszerű hozzáállása már nemcsak bel-, hanem külpolitikai szinten is a magyar érdekek mindenekfelettiségét hangsúlyozzák. Meg is látszik az eredményeken – húzta alá a Médianéző igazgatója.”

Ez az Orbán-kormányok legfontosabb „politikai innovációja"

A legfrissebb adatok szerint az ellenzéki pártok - a DK-t kivéve - mind gyengültek. Az MSZP-Párbeszéd a most mért eredmények alapján be sem jutna a parlamentbe. A Nézőpont Intézet kutatása a napokban kimutatta: négyéves csúcsra emelkedett júniusban a Fidesz-KDNP támogatottsága.

Szigor

Európa remegése.

Európa akkor kerül igazi kihívás elé, ha a sok önállósuló kisebb ország után a németek is a saját útjukat kezdik járni – a 24.hu szerint a migrációs válság a német koalíció után az Európai Unió alapjait rengetheti meg.

„A berlini (és müncheni) politikusok ugyanis most azt tervezik: akit más országban már nyilvántartanak menekültként, azt visszautasítják a német határon. Mindez persze szigorúbb határellenőrzést, ezzel együtt a határok átjárhatóságának csorbulását jelentené. Más kérdés, hogy az illegális migráció megfékezésére hozandó intézkedéseket miként hajtja végre Németország. Hiszen ha Berlin kiutasítja a területére fizikailag belépett (de jogilag „nem belépettnek” tekintett) migránsokat, nem lehet tudni, hogy mi fog történni velük ezután. A két némt kormánypárt, a CDU és a CSU egyezsége szerint erről a kérdésről az osztrákokkal kell megállapodást kötniük.”

Vége Európának? Félelem és bizonytalanság a német migrációs egyezség miatt | 24.hu

Európa akkor kerül igazi kihívás elé, ha a sok önállósuló kisebb ország után a németek is a saját útjukat kezdik járni - ez a tanulsága annak a menekültvitának, amely előbb a német koalíciót, most pedig az unió alapjait rengetheti meg.

Tettek

A szabadság gyakorlata.

David B. Cornstein, az USA újonnan kinevezett budapesti nagykövete a függetlenség napja alkalmából partit adott az amerikai nagykövetség Zugligeti úti rezidenciáján – a Mandiner.hu tudósít.

„Július negyedike fontos ünnep minden amerikainak – jelentette ki. – Vagyoni helyzettől és bőrszíntől függetlenül, az első- és a negyedik generációs bevándorlók egyaránt a szabadságukat ünneplik ezen a napon. Hozzátette: az amerikaiak ezen a napon a jogállamot, a sajtószabadságot, a vallásszabadságot és a szólásszabadságot ünneplik. David B. Cornstein hangsúlyozta, hogy ezek nem pusztán szavak, a fontosságukat az USA tettei is bizonyítják. A diplomata ezután kiemelte: Magyarországgal az eddigi legjobb kétoldalú kapcsolatok kialakításán fog dolgozni.”

Szorosabb amerikai-magyar viszonyra törekszik az új nagykövet | Mandiner

Szorosabb amerikai-magyar viszonyra törekszik az új nagykövet | Mandiner: David B. Cornstein, az USA újonnan kinevezett budapesti nagykövete a függetlenség napja alkalmából partit adott az amerikai nagykövetség Zugligeti úti rezidenciáján. A fogadáson elmondott beszédében Cornstein kiemelte: az eddigi legjobb amerikai-magyar kapcsolatok kialakításán fog dolgozni. Tudósításunk a helyszínről.

Veszélyben

Besárgult csillagok.

Péntektől már negyeddöntőket rendeznek az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, az Origo.hu összegyűjtötte, kiknek kell vigyázniuk a sárga lapokkal, nehogy elmulasszák az elődöntőt.

„Didier Deschamps együttesénél négy játékosnak kell majd odafigyelnie, Pogba, Giroud, Pavard és Tolisso részesült korábban figyelmeztetésben. Brazília két legnagyobb sztárját is eltiltás fenyegeti, Neymar és Coutinho rendelkezik már sárga kártyával, illetve a Marcelo helyén játszó Filipe Luis is.”

Neymar és Rakitic is kihagyhatja az elődöntőt

Pénteken már negyeddöntőket rendeznek az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Összegyűjtöttük, hogy kik azok a játékosok, akik eltiltás miatt kihagyják a következő fordulót, illetve azt is megnéztük, hogy kiknek kell odafigyelni, nehogy sárga lapot kapjanak. Kezdjük az eltiltottakkal, ők vannak kevesebben. A franciáknál Matuidi nem léphet pályára Uruguay ellen, a svédeknnek Lustigot kell nélkülözniük, míg Brazíliának Casemiro hiányában kell túljutnia a belgákon.

Karrier

Bronson-hasonmás.

Már a második Charles Bronson-remake-ben alakítja a 2003-ban elhunyt sztárt a magyar Kovács Róbert, Bronzi, aki korábban különböző westernparkokban dolgozott a világ számos pontján – olvashatjuk a Lokál Online-on.

„– Én akkor már a Kanári-szigeteken dolgoztam egy lovasshow-val, amikor René Pérez rendező egy westernfilmfesztiválon vett részt Amerikában és észrevette a fotómat Charles Bronson portréja mellett a bárban. Megkérdezte volt főnökömet, Raffael Molit, hogy szoktam-e filmekben szerepelni. Ekkor nagyot lendült Bronzi karrierje, aki már évtizedek óta tudatosan nyíratta haját és bajuszát Charles Bronson-fazonúra. Első mozijában még maradt a westernszerepnél (A pokoltól a Vadnyugatig), majd Pérez rábízta a 2003-ban elhunyt legenda egyik leghíresebb karakterét, amikor a Bosszúvágy-filmek remake-jét forgatták (Halálcsók).”

Megtaláltuk Charles Bronson magyar hasonmását - Fotók!

A megszólalásig hasonlít a legendás Charles Bronsonra Kovács Róbert. Bronzi korábban különböző westernparkokban dolgozott a világ számos pontján, de nemrég utolérte a hollywoodi karrier, így már a második Charles Bronson-remake-ben alakítja a 2003-ban elhunyt sztárt. Amikor először szólították Bronzinak a legendás Charles Bronsonnal való szembetűnő hasonlósága miatt, a szilvásváradi Kovács Róbert még nem sejtette, hogy egyszer majd névadója helyébe léphet.

Pocak

Kollányi Zsuzsi szeretete.

Kollányi Zsuzsi énekesnő pocakja már hatalmasra nőtt, hamarosan világra hozza gyermekét – írja a Blikk Online.

„Egy ilyen csodás nyári napon remélem mindenki azzal tölti az idejét, amivel/akivel leginkább szeretné! Becsüljünk meg minden egyes órát, és fejezzük ki a szeretetünket minden lehetséges módon! Csak így érdemes élni! – írta a pocakos fotóhoz az énekesnő.”

Hatalmasra nőtt Kollányi Zsuzsi pocakja - Itt a fotó

Az énekesnő még áprilisban, a TV2 Nagy Duett című műsorának ideje alatt jelentette be, hogy kisbabát vár, azóta pedig már a baba neme is kiderült: az énekesnő egy kisfiút hord a szíve alatt, akit hamarosan a világra hoz. Kollányi Zsuzsi pocakja azonban már most is hatalmas, szúrta ki az nlcafé.hu.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55197/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?