Blogolj!

Tapasztalat, kapcsolatok, helyismeret – Sára Botond a józsefvárosiak jelöltje

Időközi polgármesterválasztást tartanak vasárnap a Józsefvárosban, hiszen a kerület eddigi vezetője Kocsis Máté bejutott a parlamentbe április 8-án. A Fidesz-KDNP szövetség Sára Botondot, az eddig alpolgármestert indítja a posztért. Ismeri a józsefvárosiakat és a kerületet is, így tisztában van vele, hogy győzelme esetén mik a legfontosabb előtte álló feladatok.

„Szerencsére elmondhatom, hogy a munkát nem a választás után fogom elkezdeni, hiszen

több mint hat éve Józsefvárosért veszek részt a kerület vezetésében, alpolgármesterként

– mondta Sára Botond. – Így, ahogyan eddig, úgy a jövőben is a józsefvárosiak biztonságáért és nyugalmáért fogok dolgozni.”

A 39 esztendős, jogász végzettségű városatya lendületes önkormányzatot és fejlődő kerületet vehet át elődjétől. Tulajdonképpen egy sikeres munkát kell folytatnia.

„A hangsúlyok nem fognak változni, hiszen az eddigi munkának láthatóak és érzékelhetőek az eredményei, de természetesen bőven van még mit tenni.

Folytatni fogjuk a város újjáépítését, középpontban a lakóházak megújításával, tovább fogjuk növelni a köz-és egészségbiztonságot,

és még több figyelmet fogunk fordítani a köztisztaság javítására.”

Persze Józsefváros helyzete sem volt mindig olyan jó, mint most. Az elmúlt esztendőkben nagyon komoly munkát kellett végeznie Kocsis Máténak, az alpolgármestereknek és a képviselőknek, hogy a múlt nehézségeitől megszabaduljanak és fejlődő városrészt hozhassanak létre.

„Mondhatom, hogy könnyű helyzetben vagyok, hiszen amikor Kocsis Máté jó kilenc évvel ezelőtt átvette a város vezetését, 11 milliárdos adósságot kellett kezelnie, most a kerületnek egyetlen fillér adóssága sincs. Az én feladatom az lesz – amennyiben a józsefvárosiak ezzel megbíznak –, hogy az itt élők kéréseinek és igényeinek megfelelően folytassam az elmúlt hat évben közösen végzett munkát.”

Nem lényegtelen kérdés, hogy Sára Botond az áprilisban kétharmados országgyűlési többséget szerzett Fidesz-KDNP jelöltje, vagyis jó kapcsolatai vannak a közvetlen döntéshozókkal. Emellett persze Kocsis Mátéval is szoros marad a kötelék. Vagyis Sára Botond sikeresen lobbizhat az országgyűlésben is a józsefvárosiak érdekében.

„Az mindig jó, ha egy polgármester, helyi képviselőtestület, a főpolgármester és a térség országgyűlési képviselője, illetve a regnáló kormány között jó az együttműködés, itt azonban többről van szó. Az önkormányzat azokat a fejlesztéseket, amelyekre önérőből képes, az elmúlt években elvégezte, és évről évre a költségvetése egynegyedét e célokra fordítja.

Vannak azonban olyan további fejlesztési elképzeléseink, melyekhez elengedhetetlen a külső, leginkább fővárosi és állami támogatás, ilyen például a strand és gyógyfürdő terve, vagy az Orczy és Csarnok-Népszínház negyed későbbi ütemű fejlesztései.

Ezekért a forrásokért sokkal könnyebb lobbizni, ha van egy jól működő kapcsolat az említett szereplők között.”

Ahogy Sára Botond említette hat éven át volt Kocsis Máté alpolgármestere. Ráadásul nem is kellett szakosodnia egyetlen területre sem, hanem mindenre volt rálátása eddig is. Sőt már eddig is részese volt a döntéseknek, amelyeknek köszönhetően a Józsefváros dinamikusan fejlődött.

„Általános helyettesként dolgoztam Kocsis Máté mellett, így minden területre ráláttam, legfőbb feladatom a fejlesztések koordinálása és végrehajtásuk ellenőrzése volt, de a legtöbb kérdésben közösen hoztuk meg a döntéseket.”

 

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55237/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-06 15:42:26
Remélem a józsefvárosiak nem eszik meg még egyszer azt a szemenszedett hazugságot, - amivel korábban sikerült átverni a hódmezővásárhelyieket - hogy a Sára Botond ellenfele (valami Győri Péter nevű szélhámos) a hétvégi önkormányzati választáson induló jelölt, független "személy" !!!!
Ez a Győri nagyjából annyira független, mint a "Kurcsányi (tömegbelövető, notórius hazudozó) Fletó", meg Kun Béla.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

ÓRIÁSI KÁBÍTÓRSZER FOGÁS FERIHEGYEN!

2018.07.23. 09:40
Tizennégy kilogramm heroint foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Budapest Liszt Ferenc Repülőtéren.

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Emberek futottak az életükért – lövöldözés Torontóban!

2018.07.23. 06:40
Ellentmondásos hírek láttak napvilágot, de abban mindegyik egyetért, hogy sok a sérült, a támadót lelőtték.

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Hatalmas torlódás alakult ki az M7-esen Budapest irányába

2018.07.22. 17:15
Egy korábbi közlekedési baleset miatt mintegy hat kilométeres kocsisor állt össze az M7-es autópályán Polgárdinál a főváros felé vezető irányba.

Pokoli pusztítást végez Földünkön az éghajlatváltozás

2018.07.22. 08:45
És ebben nekünk, embereknek is vastagon benne van a kezünk. A folyamat visszafordíthatatlan, a következő évtizedekben több tízezrek halálát fogják a megváltozott …

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

(18+) Ismét egy idióta! Ketten meghaltak, mert videózott vezetés közben!

2018.07.21. 19:45
Egy 14 és egy 18 éves fiú halt meg egy balesetben, amelyet megelőzően az autót vezető fiatal videózgatta magát.

Iráni kibertámadás fenyegeti Európát?

2018.07.21. 16:20
Az NBC hírtelevízió szerint nemcsak az öreg kontinens aggódhat a perzsa próbálkozások miatt, de az Egyesült Államoknak is van mitől tartania.

Nem ismerjük el alapvető jognak a migrációt!

2018.07.21. 06:40
Az ENSZ globális migrációs dokumentumának szövege minden várakozásnál rosszabb lett, az összes olyan elemet tartalmazza, mely bevándorlóországgá tehetné Magyarországot – véli Bakondi György.

Ezeket a cikkeket olvastad már?