Blogolj!

A migráció egy pillanatra nem áll meg

Egyre erősebb az új balkáni útvonal szerepe – mutatott rá a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György szerint folyamatos a migrációs nyomás 2015 óta; bár néha nagyobb fontosságot kapott a tengeri útvonal a balkáninál, időnként meghaladták a Törökországból érkező migránsok számát a Líbiából érkezők, a migráció „egy pillanatra nem állt meg”.

A szakember az MTI híre szerint az M1-en arról beszélt, a Balkánon azokban az országokban nőtt többszörösére a migránsok száma, amelyekben ez eddig nem volt jellemző. Ez azt jelenti, hogy az eddigi fő útirány helyett kialakult egy új útvonal. A beérkező migránsok részben Szerbiából Bosznia-Hercegovina felé, részben Albániából Montenegró, Bosznia, majd Horvátország, Szlovénia felé, onnan pedig Ausztriába vagy Olaszországba próbálnak eljutni. Ez az említett országokban – leginkább Bosznia-Hercegovinában – komoly aggodalomra ad okot.

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója kiemelte, ha a migrációs útvonalon lévő országok nem őriznék szigorúan határaikat, az Európai Unió külső határait, akkor rögtön nagyobb számban érkeznének a migránsok. A bevándorlók között csökkent egyébként a szírek száma, nőtt elsősorban az afgánoké, valamint a pakisztániaké, bangladesieké, törököké és irániaké.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55253/pics/lead_800x600.jpg
Bakondi György,Balkán,balkáni útvonal,bevándorlás,EU,migráció,migránsok

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kigyos 2018-07-07 13:32:05
addig amig csak simán járkálhatnak adig nem is lesz vége az ujonan jöteket zárt táborokba zárni és munkára fogni öket pl. kosárfonás,tábor rendben tartása,veszöseprü öszerakása,dobozok hajtogatása,stb. ezt azér kellene csinální hogy az eltartásuk kevesebbe kerüljön.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-07-06 15:29:34
A sok nyugati - agyament vezetőkkel megáldott - ország, valamint a balkáni országok is köszönjék meg Merkel Muttinak ezt az őrületet.
Meg persze saját maguknak is köszönjék meg a nagy felfordulást. Minek engedték meg, hogy a földjükre lépjenek ezek az ingyenélők ?!
Amit most az olaszok, meg a máltaiak csinálnak, miszerint nem engedik be a migránsokat az országukba, meg lehetett volna csinálni már 2015-ben is, és akkor ma nem toporognának teljesen ötlettelenül a mára kialakult helyzet kezelése kapcsán !!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Nem ismerjük el alapvető jognak a migrációt!

2018.07.21. 06:40
Az ENSZ globális migrációs dokumentumának szövege minden várakozásnál rosszabb lett, az összes olyan elemet tartalmazza, mely bevándorlóországgá tehetné Magyarországot – véli Bakondi György.

Trump is félti Európát a migránsoktól

2018.07.15. 06:55
Határtalan az amerikai elnök önbizalma: 2020-ban újra indulni akar a választáson, és egyelőre nem lát esélyes kihívót.

Lemondott posztjáról Boris Johnson brit külügyminiszter

2018.07.09. 20:15
Huszonnégy órán belül ő a harmadik magasrangú brit tisztviselő, aki lemondott pozíciójáról. Egyre nagyobb a vita a brit kormányon belül a brexitstratégia körül.

Trócsányi László: Az éles magyar hang megbontja a látszólagos európai összhangot

2018.07.06. 13:20
Komolyan felmerülhet a kérdés: ki irányítja a világot? Van-e még a politikának szerepe a világ dolgainak irányításában vagy a …

Terrorelhárítási koordinátorokat vetne be az ENSZ

2018.07.03. 06:30
Úgy tűnik, ráébred a világ, hogy a migráció és a terrorizmus között szoros és tagadhatatlan az összefüggés. Az ENSZ válaszlépéseket foganatosítana.

Békét kötöttek a német testvérpártok – megmenekül Merkel?

2018.07.03. 05:20
Megakadályozzák az illegális migrációt a német–osztrák határon: zárt tranzitközpontokat építenek ki, amelyekből visszaszállítják a kérelmezőket az ügyükben …

Horst Seehofer felajánlotta lemondását pártelnöki és belügyminiszteri tisztségéből

2018.07.02. 07:15
Angela Merkel német kancellár koalíciós partnere azért szánta magát erre a a lépésre, mert nem értenek egyet a …

A bevándorlás soha nem érhet véget?

2018.06.23. 05:15
A baloldal és a liberálisok hiába állítják ennek ellenkezőjét, a Bosznia-Hercegovina–Montenegró–Albánia–Horvátország–Szlovénia–Olaszország útvonalon aggasztóan megnövekedett a migrációs aktivitás.

Sokba kerülhet a bevándorlás támogatása

2018.06.19. 15:20
A kormány javaslata szerint bevándorlási különadót kellene fizetnie minden bevándorlást segítő szervezeteknek. Az adó tervezett mértéke 25 százalék.

A bevándorlás mentén reped az EU

2018.06.16. 20:10
Az olaszok nem kérnek a bevándorlóhajókból, a spanyolok után most a franciák is segítő kezet nyújtanak a migránsoknak. Németországban egymásnak esett a CDU és a CSU. Robbanásközeli állapotban az európai közösség …

Ezeket a cikkeket olvastad már?