Blogolj!

A migráció egy pillanatra nem áll meg

Egyre erősebb az új balkáni útvonal szerepe – mutatott rá a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György szerint folyamatos a migrációs nyomás 2015 óta; bár néha nagyobb fontosságot kapott a tengeri útvonal a balkáninál, időnként meghaladták a Törökországból érkező migránsok számát a Líbiából érkezők, a migráció „egy pillanatra nem állt meg”.

A szakember az MTI híre szerint az M1-en arról beszélt, a Balkánon azokban az országokban nőtt többszörösére a migránsok száma, amelyekben ez eddig nem volt jellemző. Ez azt jelenti, hogy az eddigi fő útirány helyett kialakult egy új útvonal. A beérkező migránsok részben Szerbiából Bosznia-Hercegovina felé, részben Albániából Montenegró, Bosznia, majd Horvátország, Szlovénia felé, onnan pedig Ausztriába vagy Olaszországba próbálnak eljutni. Ez az említett országokban – leginkább Bosznia-Hercegovinában – komoly aggodalomra ad okot.

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója kiemelte, ha a migrációs útvonalon lévő országok nem őriznék szigorúan határaikat, az Európai Unió külső határait, akkor rögtön nagyobb számban érkeznének a migránsok. A bevándorlók között csökkent egyébként a szírek száma, nőtt elsősorban az afgánoké, valamint a pakisztániaké, bangladesieké, törököké és irániaké.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55253/pics/lead_800x600.jpg
Bakondi György,Balkán,balkáni útvonal,bevándorlás,EU,migráció,migránsok
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kigyos 2018-07-07 13:32:05
addig amig csak simán járkálhatnak adig nem is lesz vége az ujonan jöteket zárt táborokba zárni és munkára fogni öket pl. kosárfonás,tábor rendben tartása,veszöseprü öszerakása,dobozok hajtogatása,stb. ezt azér kellene csinální hogy az eltartásuk kevesebbe kerüljön.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-07-06 15:29:34
A sok nyugati - agyament vezetőkkel megáldott - ország, valamint a balkáni országok is köszönjék meg Merkel Muttinak ezt az őrületet.
Meg persze saját maguknak is köszönjék meg a nagy felfordulást. Minek engedték meg, hogy a földjükre lépjenek ezek az ingyenélők ?!
Amit most az olaszok, meg a máltaiak csinálnak, miszerint nem engedik be a migránsokat az országukba, meg lehetett volna csinálni már 2015-ben is, és akkor ma nem toporognának teljesen ötlettelenül a mára kialakult helyzet kezelése kapcsán !!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Saját pártja is Theresa May ellen fordult

2019.04.21. 19:35
A kormányzó brit Konzervatív Párt képviselőinek jelentős része is az új Brexit Pártra szavazna a sajátja helyett a májusi európai parlamenti választásokon - derül ki egy friss felmérésből.

Védelmi együttműködésről is tárgyal Szerbiában Orbán Viktor

2019.04.14. 20:00
Emellett az Alföldet érintő közös közlekedési nagyberuházások is szóba kerülnek majd a hétfői csúcstalálkozón.

Orbán: Európát nem szabad birodalommá szervezni

2019.04.14. 04:00
Az ilyen kísérletek ugyanis aláássák az Európai Unió legfontosabb vívmányait.

Konzervatív álarcban folyik a keresztény kultúra önfelszámolása

2019.04.08. 05:55
A háttérben valójában a liberalizmus gonosz aknamunkáját figyelhetjük meg.

Nem működik Európában a dzsihádisták kiszűrése?

2019.04.08. 05:50
Továbbra is előfordul, hogy terroristák kapnak menedékjogot és névtelen bankkártyát a kontinensen.

Brexit: egyéves halasztás a láthatáron?

2019.04.05. 09:25
A BBC szerint Donald Tusk, az Európai Tanács vezetőjének fejéből pattant ki a flextension gondolata. Theresa May ugyanakkor egyelőre csak június 30-áig kért haladékot. Lehet, az EP-választáson is részt …

Rendőrökre támadtak a Görögországban gyülekező migránsok

2019.04.05. 06:05
Robbanásveszélyes a helyzet: többször összecsaptak a migránsok a rendőrökkel Görögországban, a szerveződő bevándorlókaraván helyszínén.

Harmadszor is elutasította a londoni alsóház a Brexit-megállapodást

2019.03.29. 17:40
Az előző két elutasító szavazásnál jóval kisebb többséggel, de harmadszor is elutasította a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének …

Jóváhagyta a londoni alsóház a Brexit halasztását

2019.03.28. 07:55
Nagy többséggel jóváhagyta szerda éjjel a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) elhalasztását, így véglegessé vált, hogy az Egyesült Királyság pénteken, a Brexit …

Brexit: May lemond, ha átmegy a megállapodása

2019.03.27. 20:25
Theresa May kérte a tory pártcsoport tagjait, hogy támogassák a Brexit-megállapodást, annak érdekében, hogy az Egyesült Királyság zökkenőmentesen, rendezett körülmények közepette távozhasson az …

Ezeket a cikkeket olvastad már?