Blogolj!

Blogstar kávéház

Ősbűn

Merkel sarokpontja.

Szabó Dávid elemző szerint a kényszerűség irányítja a német kancellár politikáját – így a Hirado.hu.

„Az egész helyzet kiindulópontja Merkel belpolitikai pozíciójának, és az európai migrációs vitának is komoly sarokpontja – a 2015-ös esztendő –, amikor a német kancellár 'ősbűnnek' tekinthető egyszemélyi döntéssel, önkényesen – humanitárius helyzetre hivatkozva – a német jogrendet felfüggesztve, engedélyezte a migránsok beengedését Németországba – mondta Szabó Dávid. A német kancellár saját politikai túlélése érdekében teljes mértékben sosem fogja beismerni, mekkorát hibázott. Tetézte ezt a hibáját, hogy a közelmúltig a nyugati politikum baloldali és liberális erői emiatt folyamatosan Magyarországot állították pellengérre, 'kilövési engedély' volt mindenre, ami magyar részről származott – tette hozzá az elemző.”

Merkel politikáját már a kényszerűség irányítja

Az Angela Merkel és Orbán Viktor csütörtöki találkozója utáni sajtótájékoztatón leginkább a migrációs kérdések érdekelték az újságírókat. A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott: egy jogi természetű vita van kibontakozóban. Máshonnan nézzük ugyan a világot, de együttműködésre törekszünk Németországgal - ezt mondta Orbán Viktor, miután Angela Merkellel tárgyalt Berlinben.

Fókusz

Palkovics prioritásai.

Legitim igény, hogy hasznos, a társadalom érdekét szolgáló célokra fordítsuk az adófizetők pénzét – nyilatkozza a Magyar Hírlap Online-nak az Akadémiával kialakult költségvetési vitával kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője.

„Azt szeretnénk, hogy a tudományos szereplőkkel együtt nézzük végig az összes tudományterületet, a magyar nyelvtől egészen a mesterséges intelligenciáig, és állapodjunk meg arról, hova helyezzük a forrásainkat. Az, hogy ezt milyen formában tegyük, már lehet vita tárgya, de arra szükség van, hogy meghatározzunk bizonyos prioritást élvező területeket. Ezt az MTA sem vitatja, Lovász elnök úrral két éve írtunk alá arról egy megállapodást, hogy szükség van a fókuszterületek meghatározására.”

Palkovics László: Prioritások kellenek

Legitim igény, hogy hasznos, a társadalom érdekét szolgáló célokra fordítsuk az adófizetők pénzét - nyilatkozta lapunknak az Akadémiával kialakult költségvetési vitával kapcsolatban Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vezetője. „Nem jól működik a kutatóhálózat" (Fotó: Hegedüs Róbert) -  Meg lehet tartani a tudományos kutatásra vonatkozó autonómiát úgy, hogy a finanszírozásról politikai döntés születik?

Fizetség

Megyei médiamilliók.

A Népszava Online arról ír, milliókért veszik a megyei lapok dicsérő cikkeit az önkormányzatok, akad, ahol szerződésbe foglalták, hogy nem írnak semmi rosszat a helyi vezetésről.

„Többről van szó, mint hogy azért fizetnének, hogy helyi híreket juttassanak el a lakossághoz. Inkább különféle PR-cikkek miatt öntik a pénzt az állami hirdetésekkel egyébként is kitömött, kormányközeli oligarchák által felvásárolt újságoknak. Tilos az önkormányzat 'jó hírnevét, hitelképességét sértő, azt veszélyeztető tények állítása, híresztelése, vagy erre utaló magatartás tanúsítása' – szerepelt egy 2014-es szerződésben Eger városa és a Heves Megyei Hírlap között. A város havi 234 ezer forintot fizetett ezért. A Fejér Megyei Hírlapban pedig egy alkalommal egyenesen egy Orbán Viktor-interjút tetetett be a saját maga fizette oldalra a székesfehérvári önkormányzat.”

Milliókért veszik a megyei lapok dicsérő cikkeit az önkormányzatok

Van, ahol Orbánt éltető cikkért fizettek Mészáros lapjának, máshol szerződésbe foglalták, hogy nem írnak semmi rosszat a helyi vezetésről. Tízmilliókért vásárolnak jóindulatot maguknak vidéki önkormányzatok a megyei napilapoknál - írja az Átlátszó . Mint írják, többről van szó, mint hogy azért fizetnének, hogy helyi híreket juttassanak el a lakossághoz.

Célpont

Gyilkos tűz.

Az Origo.hu az 1943-as kurszki ütközetet elemzi, a második világháború legnagyobb páncélos ütközetsorozatát, mely az utolsó kétségbeesett kísérlet volt arra, hogy a németek ismét átvegyék a hadászati kezdeményezést a keleti fronton.

„A németek csak ekkor szembesültek azzal, hogy a szovjet védővonalak a vártnál is sokkal erősebbek. Az orosz tankelhárító tüzérség egyenként tíz-tíz páncélelhárító lövegből álló úgynevezett 'Pakfrontokat' alakított ki, amelyek egyszerre mindig csak egy célpontra összpontosították gyilkos tüzüket. Ezeket az ütegeket rendkívül nehéz volt felszámolni, mivel géppuskás és aknavetős szakaszok védelmezték az állásokat.”

Mindenütt lángoló harckocsik borították a látóhatárt

1943. július 5-én hajnalban a kurszki kiszögellés körzetében összevont német hadseregcsoportok északról és délről egyszerre indítottak támadást a mélyen a vonalaikba ékelődő fenyegető szovjet katlan felszámolására. A hadtörténelembe kurszki ütközetként bevonult csata a második világháború legnagyobb páncélos ütközetsorozata volt, egyben az utolsó kétségbeesett kísérlet arra, hogy a németek ismét átvegyék a hadászati kezdeményezést a sztálingrádi vereség után súlyosan megroppant keleti fronton.

Szájzár

A szépség szörnyűsége.

Fekszi Szimonettának, a Magyarország Szépe legszebb arcú királynőjelöltjének évekkel ezelőtt egy súlyos autóbaleset miatt két helyen is eltörött az állkapcsa – így a Lokál Online.

„Rászíjaztak egy hordágyra, amelyen órákon át feküdtem mozdulatlanul. Miután elvégeztek minden vizsgálatot, az orvos közölte, hogy eltörött az állkapcsom, később kiderült, hogy két helyen is. Választanom kellett: hat hétig szájzárral élek vagy azonnal megműtenek. Nyilvánvalóan az utóbbit választottam, de zokogtam a műtőig menet, rettentően féltem. Szerencsére minden rendben ment, bár az eset után hat hétig csak pépeset ettem, ami miatt nagyon sokat fogytam. Emellett izomzúzódásaim voltak, a számban lévő hegek pedig a mai napig emlékeztetnek a balesetre – árulta el a királynőjelölt.”

Egy hajszálon múlt a királynőjelölt élete

A 23 éves Fekszi Szimonetta a Magyarország Szépe legszebb arcú királynőjelöltjének vallhatja magát, miután a táborban megnyerte a Miss Beauty Face alversenyt. Mindez a fiatal lány számára évekkel ezelőtt elképzelhetetlennek tűnt, hisz egy súlyos autóbaleset következtében két helyen is eltörött az ál

Futótűz

Barbie-lábak az Instán.

Új divatőrület terjed a lányok között az Instagramon – olvasható a Blikk Online-on.

„A lányok képei egy bizonyos dologban nagyon hasonlítanak egymásra. Ezt a pózt most mindenki 'Barbie-lábnak' nevezi, és szinte futótűzként kezdett el terjedni az oldalon. A lényege, hogy a lányok úgy tartják a lábukat, mintha egy láthatatlan magassarkút hordanának. Az elnevezés pedig onnan ered, hogy a Barbie babák lábait gyárilag ilyen formában készítik.”

Új őrület terjed a lányok között az Instagramon

A közösségi oldalon hetente jelenik meg valami új divatőrület. Már a Blikk is sokszor beszámolt egy-egy ilyen hullámról, s nincs ez másként most sem. Akik gyakran böngészik az Instagramot, észrevehették, hogy a lányok képei egy bizonyos dologban nagyon hasonlítanak egymásra. Ezt a pózt most mindenki „Barbie-lábnak" nevezi, és szinte futótűzként kezdett el terjedni az oldalon.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55252/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?