Blogolj!

Megható levélben üzentek a barlangban rekedt thai gyerekek szüleiknek

A gyerekek több mint két hete rekedtek egy barlang mélyén, ahonnan a heves esőzések miatt nem tudnak kijutni.

A 11 és 16 év közötti fiatalok, június 23-án mentek le foci edzőjükkel  a Chiang Rai térségben lévő barlangba. A nagy esőzések miatt azonban megemelkedett a vízszint elzárta a bejáratot, így a rémült gyerekek bennragadtak. 

Mentésükre búvárcsapatot küldtek, közülük egy férfi a barlang alacsony oxigénszintje miatt életét vesztette.

A búvároknak sajnos még mindig nem sikerült a felszínre hozni a lent rekedt focicsapatot, akik most levélben üzentek szüleiknek.

"Apu és anyu, ne aggódjatok, jól vagyok. Mondjátok meg a testvéremnek, hogy álljon készen arra, hogy sült csirkét hozzon nekem. Szeretlek titeket!"

- üzente levelében Tan az egyik fiú. A BBC híradásából az is kiderült, hogy többen arra kérték szüleiket, ne aggódjanak értük, hisz minden rendben lesz.

Tee a levél végén pedig azt írja:

Ne aggódjatok, boldog vagyok. 

Az edző is címzett az aggódó szülőknek egy levelet, melyben arról biztosította őket, hogy a fiatalok jól vannak és mindent megkapnak.

Forrás:index.hu/bbc.com

Képek forrása:bbc.com

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55288/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
ZOLIMAAR 2018-07-07 13:15:08
Nem vagyok mélytengeri kutató, de hozzájuk kellene fordulni. Azonnal létrehoznék, kölcsön kérnék, egy minimum 2 személyes kutató búvárhajót. (Vagy készítenék, átalakítanék) A navigátor a hajó vezetője lenne, aki nap, mint nap belátogat a mostani menedékhelyre is. Ha egy motoros kishajómmal láthatom a környezetemben lévő akadályokat, földön vízen, levegőben, akkor még az is elkerülhető, hogy falnak ütközzem. 5 kilométer hosszú útról van szó, a vízszint alatt. A kis szkafanderben 24 óra alatt megoldódna a menekítés. Mindenféle okosítás nélkül. És azonnal boldogabbak lehetnének, valamennyien. Üdv és Béke! Maár Zoltán
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

ÓRIÁSI KÁBÍTÓRSZER FOGÁS FERIHEGYEN!

2018.07.23. 09:40
Tizennégy kilogramm heroint foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Budapest Liszt Ferenc Repülőtéren.

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Emberek futottak az életükért – lövöldözés Torontóban!

2018.07.23. 06:40
Ellentmondásos hírek láttak napvilágot, de abban mindegyik egyetért, hogy sok a sérült, a támadót lelőtték.

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Hatalmas torlódás alakult ki az M7-esen Budapest irányába

2018.07.22. 17:15
Egy korábbi közlekedési baleset miatt mintegy hat kilométeres kocsisor állt össze az M7-es autópályán Polgárdinál a főváros felé vezető irányba.

Pokoli pusztítást végez Földünkön az éghajlatváltozás

2018.07.22. 08:45
És ebben nekünk, embereknek is vastagon benne van a kezünk. A folyamat visszafordíthatatlan, a következő évtizedekben több tízezrek halálát fogják a megváltozott …

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

(18+) Ismét egy idióta! Ketten meghaltak, mert videózott vezetés közben!

2018.07.21. 19:45
Egy 14 és egy 18 éves fiú halt meg egy balesetben, amelyet megelőzően az autót vezető fiatal videózgatta magát.

Iráni kibertámadás fenyegeti Európát?

2018.07.21. 16:20
Az NBC hírtelevízió szerint nemcsak az öreg kontinens aggódhat a perzsa próbálkozások miatt, de az Egyesült Államoknak is van mitől tartania.

Nem ismerjük el alapvető jognak a migrációt!

2018.07.21. 06:40
Az ENSZ globális migrációs dokumentumának szövege minden várakozásnál rosszabb lett, az összes olyan elemet tartalmazza, mely bevándorlóországgá tehetné Magyarországot – véli Bakondi György.

Ezeket a cikkeket olvastad már?