Blogolj!

Blogstar kávéház

Sulykolás

Európa megszállása.

Egy a neten terjedő videóra hivatkozva az Origo.hu arról ír, jól látható, látható, hogy milyen is az Európába érkező muzulmán migránsok hozzáállása a befogadó kontinensükhöz, országukhoz: Allahu akhbar és Európa a miénk – üvöltözik.

„Ahogy az a közelmúltban bizonyítottá vált, szó sincs arról, amit a liberálisok sulykolnak Nyugat-Európában, hogy ezek az emberek önként nekivágtak volna az útnak, a jobb élet reményében. Valójában az embercsempészek már Afrikában megkeresik őket, és sok pénzért, összefonódva a 'humanitáriusnak' mondott segélyszervezetekkel, szállítják, vagyis most már csak szállították ezeket az embereket az olasz partokhoz, és legújabban már Spanyolországba.”

"Európa a miénk" üvöltik a Soros-hajókon az érkező migránsok - videó

A Polgárportál bukkant rá a „békés", „agysebész menekültek" hajózását bemutató videóra, amelyen jól látható, hogy milyen is az Európába érkező muzulmán migránsok hozzáállása a befogadó kontinensükhöz, országukhoz. "Allahu akhbar", "Európa a miénk" üvöltözik a migránsok, nem túl szívélyesen.

Menedzsment

A brexit ragadós példája.

A brit polgárok mind erőteljesebben megmutatkozó aggodalma miatt már nem akar teljes szakítást az EU-val a brit kormányfő, ám a problémákat nem söpörheti szőnyeg alá a közösség – elemeznek a Hirado.hu szakértői.

„Az unió által vett irány, a központosítás nem felel meg a brit nemzeti kultúra szokásrendjének – ez is a brexit egyik hatása. A BBC közelmúltban sugárzott összeállítása is sugallta: ha így marad az Európa Unió 'menedzsmentje', ha a problémák megoldása helyett minden kérdést Brüsszelben kell körüljárni, úgy könnyen előfordulhat, hogy a brit kilépés példáját mások is követni fogják. A BBC az olaszokat és a lengyeleket említette első sorban – fejtette ki Csath Magdolna egyetemi tanár.”

Már nem akar teljes szakítást az EU-val a brit kormányfő

A brit polgárok mind erőteljesebben megmutatkozó aggodalma Theresa Mayt arra késztette, hogy a korábbinál „lágyabb" kilépési tervezettel álljon elő, mert 2019. március 29-e vészesen közeledik. Meredeken nőtt azon brit állampolgároknak a száma, akik más EU-s tagországoktól - köztük hazánktól - kértek és kaptak állampolgárságot: 2017-ben majdnem húszezren voltak.

Lobbi

Az oltásellenesség átka.

A védőoltások hatékonyságát, illetve egészségügyi hatásait elvi okokra hivatkozva megkérdőjelező oltásellenesség világszerte erősödik, miközben a kanyaró és a szamárköhögés egyre több nyugati országban üti fel a fejét – így a Magyar Idők Online.

„Az 1900-es évek első felében megjelent oltásoknak hála a feketehimlőt és a gyerekbénulást már világszerte sikerült felszámolni, de úgy fest, egyes betegségek még nem tűntek el teljesen. Romániában, ahol az oltásellenes mozgalmak lobbija miatt a törvényhozáson nem jutott át az oltásügyi törvény, a kanyaró elleni átoltottság már nem haladja meg a 45 százalékot. A közelmúltban többször is fellángolt a betegség, az utóbbi két év során több mint 13 ezer ember fertőződött meg és több mint ötvenen vesztették életüket.”

Erősödő oltásellenesek | Magyar Idők

Az olasz szülőknek a jövőben nem kötelező bizonyítékkal szolgálniuk az iskolák számára arról, hogy gyerekeik megkapták az előírt oltásokat, jelentette csütörtökön az olasz egészségügyi miniszter. Giulia Grillo közölte, elegendő, ha a szülő maga igazolja, hogy gyermekének beadatták az oltásokat. A szabályok enyhítésével a szülők dolgát akarják leegyszerűsíteni, szól a kormány érvelése.

Garancia

Balatoni gasztro-érdekvédelem.

A gasztronómia szerelmeseit szolgálja a Balatoni Kör által kiadott, 41 vendéglátóegységet felvonultató gasztrotérkép, amely éttermek, cukrászdák és borászatok sorát vonultatja fel – számol be róla a Blikk Online.

„Négy éve azt a célt tűztük ki, hogy megvalósítsunk egy a tó körüli értékvédelemre épülő egyesületet. A minőségi gasztronómiát és az egész éves nyitva tartást képviseljük. Helyi alapanyagokkal helyi szolgáltatásokra építkezve akarjuk vonzóvá és élhetővé tenni a Balaton térségét. Mi egymásért vállalunk garanciát, aki erről a térképről választ, az nem nyúlhat mellé – árulta el Laposa.”

Itt a gasztrotérkép! Mutatjuk, hol tömheti meg a hasát a Balaton partján

A gasztronómia szerelmeseinek dolgát merőben megkönnyíti a Balatoni Kör által 100 ezer példányban kiadott, összesen 41 vendéglátóegységet felvonultató gasztrotérkép, amely éttermek, cukrászdák és borászatok sorát vonultatja fel. - A térképen a Balatoni Körhöz tartozó vendéglátóegységeket jelöltük - kezdte Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke.

Hagyománytörés

Gólszaporító kapunövelés.

A Zoom.hu azt mutatja be, hogy a 19. század óta átlagban 15 centivel nőtt a focikapusok magassága, ergo a gólszegénység elleni harcban eljött az ideje a kapuk mérete megváltoztatásának.

„Ez a valóságban azt jelentené, hogy a felső kapufát nagyjából 2,6 méter magasra kellene felemelni, az oldalsó kapufákat pedig összesen egy fél méterrel kellene szélesebbre venni, hogy megkapjuk a kezdeti arányokat. Persze, a labdarúgás népszerűsége és elterjedtsége miatt egy ilyen szabálymódosítás óriási infrastrukturális beruházásokat igényelne, illetve nyilván komoly hagyománytörés 130 éves szabályokat megváltoztatni, de az is igaz, hogy nem tesz jót a végtelenségig ragaszkodni az eredeti szabályokhoz.”

Tényleg az lenne a megoldás a foci bajaira, ha nagyobbak lennének a kapuk?

Tényleg az lenne a megoldás a foci bajaira, ha nagyobbak lennének a kapuk? A 70-es évek végén, vagyis csak nagyjából negyven éve jelent meg a világ focijában az, hogy a különböző tornák kieséses szakaszaiban a döntetlenre végződő meccseket az óriási drámákat jelentő tizenegyes párbajokkal döntik el.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55312/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?