Blogolj!

Blogstar kávéház

Érdekkonfliktus

A Nyugat konkurenciája.

Magyarország és Kína között rendkívül jók a gazdasági és politikai kapcsolatok, a nyugati retorikai támadások elsősorban a tőkebefektetésekért zajló verseny részeiként értelmezhetők – állítja a Hirado.hu cikke.

„Valójában a nyugatról érkező retorikai nyomás is elfed egy érdekkonfliktust, hívta fel a figyelmet Szabó Dávid. A nyugatiak elképesztő mértékben vonzottak be kínai tőkét, de az utóbbi időszakban térségünk egyfajta konkurenciát támaszt számukra e tekintetben, még ha nem is ugyanazon a területen működünk együtt a kínaiakkal. A hamburgi vagy a rotterdami kikötővel szemben a Pireusz-Belgrád-Budapest útvonal alternatívát jelenthet, fogalmazott.”

Magyarország konkurencia lett - ezért is támad a Nyugat

Magyarország és Kína között rendkívül jók a gazdasági és politikai kapcsolatok, és az együttműködésben nagy potenciál van hosszú távon is. A nyugati retorikai támadások elsősorban a tőkebefektetésekért zajló verseny részeiként értelmezhetők, vélik szakértők.

Teher

A porkoncentráció kockázata.

A levegőszennyezés évente mintegy 310 ezer korai halálesetért felelős Európában: az éghajlatváltozás elleni fellépés állt a napokban rendezett, kétnapos brüsszeli tanácskozás középpontjában az Origo.hu tudósítása szerint.

„Európa lakosságának több mint 80 százaléka olyan városokban él, hogy a légszennyezettség jelentős terhet jelent, mert a porkoncentráció meghaladja a szervezet levegőminőségi irányelveiben megfogalmazott szintet– hangsúlyozza a jelentés. Ez a szennyezés átlagosan közel kilenc hónappal csökkenti a várható élettartamot Európában, ezért redukálnunk kell az egészségügyi kockázatokat. A tanácskozáson elhangzott: A levegőszennyezés kérdése azonban már meghaladja az egyének ellenőrzési szintjét, és állami, regionális, nemzetközi szintű fellépést igényel.”

Nem utópia a szén-dioxidmentes világ

A levegőszennyezés évente mintegy 310 ezer korai halálesetért felelős Európában. És ez a jelenség jóval több áldozatot szed, mint az amúgy drasztikus számokat produkáló közúti balesetek. Az éghajlatváltozás elleni fellépés állt a napokban rendezett, két napos brüsszeli tanácskozás középpontjában, amelyen az Origo tudósítója is részt vett.

Védekezés

Magyar futballtanulság.

Hajnal Tamás a 24.hu-nak adott interjúban arról beszél, a vébé legnagyobb tanulsága a magyar válogatott számára is utat mutathat.

„A legfeltűnőbb dolog, hogy a csapatok nagyon mélyen visszahúzódva a védekező munkára fektetik a hangsúlyt, ami még úgy is újdonságként hat, hogy tudjuk, jól összerakott védelem nélkül nem lehet nagy tornát megnyerni. Azok a csapatok, amelyek a labdabirtoklásra építettek, például a spanyolok vagy a németek, nem találták az ellenszerét a masszív védekezésnek. Ez a fegyelmezett játék abszolút tanulható és utat mutathat a magyar válogatottnak vagy akár a klubcsapatoknak is.”

Hajnal: A vébé legnagyobb tanulsága a magyar válogatott számára is utat mutathat | 24.hu

Ha megengedi, kezdjük az elején: mindössze 16 éves volt, amikor légiósnak állt és a Schalke játékosa lett. Hogy figyeltek fel önre a németek? 1998-at írtunk és abban az évben az U17-es válogatottal az Európa-bajnokságon jártunk, ahol jól szerepeltünk, ötödikként zártunk. A torna után több megkeresés is jött, köztük német csapatoké is, én pedig a Schalke ajánlatát fogadtam el.

Bájital

Ördögi szerelem.

Ördög Nóra és Nánási Pál kapcsolata mesébe illő, sokan kíváncsiak titkukra, hogy ellessék a tökéletes házasság receptjét – így a Lokál Online.

„Van egy különleges bájital, amit mindig belekeverek Nóri piájába – kezdte nevetve Nánási, akitől Ördög Nóri vette át a szót. – Én előtte nem gondoltam, hogy ilyen létezik, hogy szerelem első látásra (…) A nulladik pillanattól kezdve egy olyan szintű erős bizonyossággal, ami hál’ Istennek a mai napig tart.”

Ördög Nóra: Viharos gyorsasággal rúgtuk fel korábbi életünket

Ördög Nóra és Nánási Pál kapcsolata mesébe illő, sokan kíváncsiak titkukra, hogy ellessék a tökéletes házasság receptjét. Azonban az ő történetük sem indult zökkenőmentesen: bár szerelem volt első látásra, mindketten házasok voltak, amikor egymásba szerettek. Ördög Nóra és férje, Nánási Pál az első olyan sztárpár, akik nyíltan és őszintén engednek betekintést magánéletük egyes pillanataiba.

Emlék

Pózolás a popsztárral.

Közös képet posztolt Palvin Barbi a világhírű popénekessel, Bruno Marssal – számol be róla a Blikk Online.

„Emlékszem, mintha csak tegnap lett volna – írja a gyönyörű magyar modell, aki megvillantotta dekoltázsát is a fekete-fehér fotón. A kép több mint háromszázezer kedvelést gyűjtött.”

Nem hiszi el, melyik világsztárral pózolt Palvin Barbi - fotó

„Emlékszem, mintha csak tegnap lett volna" - írja a gyönyörű magyar modell, aki megvillantotta dekoltázsát is a fekete-fehér fotón. A kép több mint háromszázezer kedvelést gyűjtött.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55382/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?