Blogolj!

Bajban vannak a futárcégek?

A futárszolgálatok német szövetsége igen érdekes és kétségbeejtő helyzetre hívta fel a figyelmet.

Elsőre persze furcsának hangozhat, de a lényeg, hogy a Németországban egyszerűen akkora a fogyasztás, pontosabban a csomagok rendelésének mértéke (tavaly például elérte a 3,3 milliárd csomagot), hogy lényegében bár a forgalom nőtt, a fuvarcégek bevétele kevesebb lett (az egy csomagra eső bevétel 7 eurócenttel, azaz 23 forinttal még csökkent is).

Ennek oka pedig egyszerűen az, hogy nem tudják tartani a tempót a brutálisan megnövekedett forgalommal, ugyanis ahhoz kellene megfelelő infrastruktúra és személyzet, de embert például évek óta borzasztó nehéz találni ilyen jellegű munkára.

De nemcsak Németországban kritikus a helyzet, hanem itthon is. A GKI Digital szerint ennek a vásárlók isszák meg a levét, magyarul jön majd az áremelés, de ennek ezidáig a kereskedők és a vásárlók is ellenálltak. A német online kereskedelmi piacot uraló Amazon például olyan erős, hogy ez esetben nem beszélhetünk még áremelésről, ugyanis a cég eddig sikeresen megoldotta, hogy ez ne fordulhasson elő. Az Amazon és a többi kereskedő mögött milliós tömegek bázisa áll, természetesen a vásárlók sem hajlandóak lenyelni a drágulást. Kérdés, hogy ez meddig fog tartani.

A helyzetet még a futárcégek furgonjai is fokozzák, azaz a közutak forgalmát igencsak zavarják, vagyis a dolog sok szempontból igencsak megoldásra vár – ami szintén költséges - , így a Berlinben összefogott a konkurencia (DPD, DHL, GLS, Hermes és UPS), és létrehoztak egy mini elosztóközpontot.

A csomagokat minden cég ide szállítja be ömlesztve, és innen kizárólag elektromos rásegítésű teherbiciklikkel viszik tovább a futárok a címzettekhez. Ez pedig környezetvédelmi szempontból is előnyös mindenki számára, ami önkormányzati támogatásokat is von maga után.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55505/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,futár,gazdaság

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?