Blogolj!

Blogstar kávéház

Nemzethalál

Demográfiai kihívás.

A jelentős lakosságcsökkenés elkerülhetetlennek tűnik, de egy alacsonyabb népességi egyensúly még megvalósítható lenne – a Mandiner.hu azt elemzi, mennyi lesz Magyarország, Európa és a világ lakossága 2085-re.

„Érdemes kiszámolni, hogy mennyi lenne Magyarország lakossága 70 év múlva (a 74 éves jelenleg átlagos várható élettartammal felszorozva), ha a jelenlegi éves születésszám tartósul: 2085-ben 6,8 millió fő a mai közel 10 millióhoz képest (a bevándorlási egyenleget nullának tételezve fel). Bár ez nem jelentene „nemzethalált” (a finnek, dánok, norvégok jól megvannak 5 milliós lakossággal is), a magyarországi lakosság az 1900-as szint alá csökkenne. (…) Komoly társadalompolitikai kihívást jelentene, valamint a többségi és kisebbségi társadalom részéről is szemléletváltást tenne szükségessé, hogy a 2085-ös 6,8 millió főből valószínűleg 1,5-2 millió lenne roma nemcsak a magasabb gyermekszám, hanem a kisebb generációs távolság miatt is.”

Fehér Tibor: Mennyien leszünk a század végére? - Demográfiai kitekintés 2085-ig | Mandiner

A jelentős lakosságcsökkenés elkerülhetetlennek tűnik, de egy alacsonyabb népességi egyensúly még megvalósítható lenne. A rendszerváltás óta folyamatosan napirenden van Magyarországon és Európában a népességfogyással, a társadalom elöregedésével kapcsolatos aggodalom. Eleinte a téma elsősorban a nyugdíjrendszerek fenntarthatóságával függött össze, az utóbbi időben azonban különös aktualitást ad neki a migrációs válság, valamint az arra adandó nyugat-európai és kelet-európai válaszok különbözősége.

Zárójel

Soros migránscsomagja.

Pénteken tárgyal utoljára New Yorkban az ENSZ a migrációs tervezetről, mely az Origo.hu szerint valójában egy afrikai migrációs csomag, a haszonélvezője Afrika, az elszenvedője pedig Európa.

„A migrációs csomagban az áll, hogy a migráció a legjobb válasz a demográfiai és munkaerőpiaci kihívásokra. A magyar kormány a migrációt elutasítja, nem a migrációt, hanem a magyar családok támogatását, erősítését tartja jó válasznak a kihívásokra. A csomag teljes mértékben zárójelbe teszi az emberek jogát a biztonsághoz, mert meg akarja tiltani, hogy a migránsok személyes adatait átadják a kiutasításokkal foglalkozó bevándorlási hatóságoknak. Vagyis hiába lehetne tudni, hogy illegálisan tartózkodnak egy országban, nem lehetne kiutasítani őket.”

Ismét az ENSZ előtt Soros migránscsomagja

Pénteken tárgyal utoljára New Yorkban a Soros György által gyakorlatilag tollba mondott migrációs csomagjáról az ENSZ. A dokumentum valójában egy afrikai migrációs csomag, a haszonélvezője Afrika, az elszenvedője pedig Európa. Az ENSZ migrációs csomagja rendkívül veszélyes, mert megváltoztatná az európai társadalmak összetételét, veszélyezteti tehát az identitásunkat, a kultúránkat és a biztonságunkat is.

Kuszálás

Ébredező Európa.

Az olasz, az osztrák és a német belügyminiszter Innsbruckban találkozott, és egyetértett abban: szemléletváltás történt Európában a bevándorlással kapcsolatban, és végre a külső határok védelme élvez elsőbbséget – írja a Hirado.hu.

„Herbert Kickl osztrák belügyminiszter úgy vélte, a dolgok mostani állása viszonylag egyszerű. Rendbe kell rakni mindazt, ami túl hosszú ideig teljesen össze volt kuszálva. Szerinte is világos az üzenetet, hogy csak az jöhet az Európai Unióba, aki valóban védelemre szorul. A belső migráció kérdésével kapcsolatban Horst Seehofer emlékeztetett, Bécs felajánlotta Berlinnek, hogy visszaveszik azokat a migránsokat, akik az osztrák–német határon be akarnak lépni Németország területére, de már menedékkérelemért folyamodtak Ausztriában.”

Szemléletváltás történt a bevándorlással kapcsolatban Európában

Az olasz, az osztrák és a német belügyminiszter Innsbruckban találkozott az uniós belügyminiszteri tanácskozás előtt. Úgy vélik, szemléletváltás történt Európában a bevándorlással kapcsolatban. Matteo Salvini úgy látja, hogy teret nyertek Európában az olasz javaslatok, vagyis az unió végre elkezdi megvédeni a külső határait.

Fantázia

Labancz Lilla domborulatai.

Elképesztő átalakuláson ment át Labancz Lilla, szexibb, mint valaha – állítja a Blikk Online.

„A gyönyörű színésznő mindig is csinos volt, de még formásabb lett, amióta Amerikába költözött. Rajongói legnagyobb örömére bőkezűen bánik közösségi oldalain a dögös fotókkal, amelyeken gyakran fürdőruhában és lenge öltözetben látható. Az egyébként is figyelemre méltó domborulatai még teltebbek lettek – hogy ebben mennyi szerepe van az általa végzett rendszeres edzésnek, netán egy plasztikai sebésznek, azt olvasóink fantáziájára bízzuk.”

Vadítóan szexi lett Labancz Lilla - fotó

A gyönyörű színésznő mindig is csinos volt, de még formásabb lett, amióta Amerikába költözött. Rajongói legnagyobb örömére bőkezűen bánik közösségi oldalain a dögös fotókkal, amelyeken gyakran fürdőruhában és lenge öltözetben látható. Az egyébként is figyelemre méltó domborulatai még teltebbek lettek - hogy ebben mennyi szerepe van az általa végzett rendszeres edzésnek, netán egy plasztikai sebésznek, azt olvasóink fantáziájára bízzuk.

Keverék

Horvát futballiskola.

Orbán Viktor a keblére ölelte a horvátok vébédöntőbe jutását, a Zoom.hu pedig megnézi, igazat mondott-e vagy lódított a futballokos miniszterelnök.

„Egy biztos, ha a régi jugoszláv futballiskoláról beszélünk, annak megteremtésében ludas vagyok. Mert a jugoszláv iskola a magyar és a holland keveréke – erről pedig Árok Ferenc beszélt néhány évvel korábban az Indexnek. Őt nálunk nem annyira ismerik, Ausztráliában viszont igazi hős, a válogatott szövetségi kapitánya volt a 80-as években. Úgy kerül ő is a horvátokkal kapcsolatos okoskodásba, hogy vajdasági születésű, és a 60-as évek végéig az egykori Jugoszláviában edzősködött.”

Ha nem is a mi kutyánk kölyke, tényleg vannak magyar vonatkozásai a horvát sikereknek

Ha nem is a mi kutyánk kölyke, tényleg vannak magyar vonatkozásai a horvát sikereknek „Magyarország mindig is a Duna-menti futballkultúra része volt, a horvátok sikerében egy kicsit mi is benne vagyunk. Ez a régió dicsősége is, azt a futballkultúrát képviselik, amihez mi is tartozunk, még ha ma nem is érjük el, sőt, meg sem közelítjük azt a szintet, amire a horvátok képesek most.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55503/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?