Blogolj!

Blogstar kávéház

Ámokfutás

Vona köpönyegforgatása.

A Jobbik szakadása Vona Gábor elhibázott stratégiájának, valamint két bábja, Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton alkalmatlanságának következménye – erről Novák Előd beszél a Magyar Hírlap Online interjújában.

„Nagyon súlyos önfeladásnak tartom a lezajlott folyamatot. Vona Gábor nemcsak a gárdamellényét, hanem sokadik köpönyegét is levette. Többen azzal áltatták magukat, hogy ez csak a felszín, és kormányra kerülve visszatérünk a régi, radikális változást célzó elveinkhez, de Heller Ágnestől Havas Henrikig sok olyan személy került a Jobbik holdudvarába, és lett 'politikacsinálója' a pártnak, akiknek semmi keresnivalójuk nem lenne ott. A homoszexuális felvonuláson részt vevő Momentum és a már Schiffer Andrásnak is vállalhatatlanul elvtelenné váló LMP mint koalíciós partner? Ez is Vona Gábor egyszemélyi döntése, politikai ámokfutása volt, amivel tényleg liberalizálta a Jobbikot.”

„A béruniós akció is szemfényvesztés volt"

Nagyon veszélyes lenne, ha olyan emberek hozhatnának döntéseket az ország sorsáról, mint a Jobbik jelenlegi vezetői, akiknek annyi politikai realitásérzékük sincs, hogy elhitték, megnyerhetik a választást - mondta lapunknak Novák Előd, a párt volt alelnöke. A Jobbikból a pártszakadáskor kilépett politikus beszélt arról is, hogy a közelmúltban alapított új pártjuk, a Mi Hazánk Mozgalom nemzeti elvpártként a jobboldali kormány józan kritikusa, konstruktív ellenzéke kíván lenni.

Dulakodás

Hadházy pártoskodása.

Több ellenzéki összefogást pártoló és az LMP-ből kikacsintó politikussal készül pártot alapítani Hadházy Ákos, az LMP viszont nem tart pártszakadástól – elemez a Hirado.hu.

„A Magyar Hírlap információi szerint az LMP-ből többen is követhetik Hadházy Ákost. Az M1 Híradója kereste a volt társelnököt, de Hadházy Ákos nem akart nyilatkozni, mert – ahogy fogalmazott – szerinte nincs miről. Azt azonban cáfolta, hogy új párt alapításán gondolkodna. Vágó Gábor, az LMP politikusa pénteken úgy reagált, hogy nem tartanak a pártszakadástól. A pártból már három vezető politikus is távozott a választás óta. Sallai R. Benedeket éppen Hadházy Ákossal történt dulakodása után zárták ki, Schiffer András pedig az LMP megváltozott stratégiája miatt lépett ki.”

Új pártot alapít Hadházy?

Több ellenzéki összefogást pártoló és az LMP-ből kikacsintó politikussal készül pártot alapítani Hadházy Ákos a Magyar Hírlap információi szerint. Az LMP azonban nem tart a pártszakadástól a lehetséges távozók miatt, a zavaros belső ügyeket pedig egy megtisztulási folyamattal magyarázzák. Közben többen a volt társelnököt tartják felelősnek a párt lejáratásáért.

Időhúzás

A CEU létbizonytalansága.

Jövő szeptembertől Budapesten is képzéseket indíthat a katolikus indianai Notre Dame Egyetem, a Fidesz célkeresztjébe került CEU ügyében viszont továbbra sincs döntés – olvasható a Népszava Online cikkében.

„Az időhúzás azért is érthetetlen, mert az egyetem már hónapokkal ezelőtt teljesített minden feltételt, amit a felsőoktatási törvény új előírásai támasztottak a hazánkban működő külföldi egyetemekkel szemben. Áprilisban egy magas rangú tisztviselőkből álló magyar kormánydelegáció a CEU New York-i, a Bard College területén kialakított képzési helyszínét is meglátogatta, és mindent a legnagyobb rendben találtak. A bizonytalanság miatt a Bécsbe költözést is fontolgató Közép-európai Egyetem kommunikációs osztálya úgy tájékoztatta lapunkat, a magyar kormánytól továbbra sem kaptak tájékoztatást arról, mikorra várható az államközi szerződés aláírása. Ugyanakkor leszögezték: elkötelezettek a budapesti maradás mellett.”

A CEU-t nem, de a katolikus egyetemet támogatná a kormány

Jövő szeptembertől Budapesten is képzéseket indíthat az indianai Notre Dame Egyetem. A Fidesz célkeresztjébe került CEU ügyében viszont csak húzzák az időt. Miközben a Soros György által alapított Közép-európai Egyetemet (CEU) továbbra is bizonytalan helyzetben tartja a kormány, jövő szeptembertől egy újabb amerikai egyetem indíthat képzéseket Budapesten.

Ítélet

Világraszóló videobíró.

A VAR nem megváltoztatja, hanem megtisztítja a labdarúgást: Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke maradéktalanul elégedett az újítással a vébé tükrében – így az Origo.hu.

„Infantino és a FIFA számításai szerint a videoasszisztens bevezetésével az eddigi 95-ről 99,2 százalékra emelkedett a helyes játékvezetői döntések aránya. A 16 felülbírált döntősről pedig azt mondta: tizenhat rossz ítélet helyett született tizenhat jó ítélet.”

Szinte hibátlanul dolgozott a videobíró a világbajnokságon

Több mint négyszáz esetet néztek meg a moszkvai szobában ülő játékvezetők.

Szeretet

Nyári Dia ragyogása.

A Barátok közt színésznője hamarosan édesanya lesz, párjával már izgatottan várják gyermekük születését – számol be róla a Blikk Online.

„Nyári Dia hamarosan világra hozza első gyermekét, közösségi oldalán viszont még megosztott egy fotót, amely Pilisborosjenőn, egy levendulamező mellett készült. Ezen szerelmével együtt szerepel a kismama, s a közöttük lévő hatalmas szeretetet le sem tudnák tagadni.”

Nyári Dia talán még sosem volt ilyen szép kismamaként

Nyári Dia hamarosan világra hozza első gyermekét, közösségi oldalán viszont még megosztott egy fotót, amely Pilisborosjenőn, egy levendulamező mellett készült. Ezen szerelmével együtt szerepel a kismama, s a közöttük lévő hatalmas szeretetet le sem tudnák tagadni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55562/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?