Blogolj!

Nem is lesz csúcs az amerikai–orosz csúcs?

Donald Trump lehűtötte a kedélyeket: nem tekint ugyanis nagy várakozással a Vlagyimir Putyinnal való helsinki tárgyalás elé.

Mindenről beszélgethetnek. Mindenről is.

Miközben az egész világ az amerikai és az orosz elnök hétfői, Helsinkiben tartandó csúcstalálkozóját várja, és annak lehetséges témáit, fejleményeit latolgatja, Donald Trump ismét váratlant húzott: alaposan lehűtötte a kedélyeket. A hétvégét a skóciai golfklubjában töltő amerikai elnök a CBS televízió Szemben a nemzettel című, vasárnapi politikai vitaműsorának adott interjúban ugyanis úgy fogalmazott, egyáltalán nem tekint „nagy várakozással” a megbeszélés elé, sőt, arról sem nyilatkozott, egyáltalán mit szeretne elérni.

Az MTI tudósítása szerint a CBS riporterének kérdésére, aki a csúcstalálkozó céljairól faggatta, Trump csak annyit válaszolt:

„majd tudatom a találkozó után”.

Hozzátette, hogy

„semmi rossz, talán némi jó is” lesz a megbeszélésen. „Szerintem jó dolog a találkozó, hiszek a találkozókban”

– fogalmazott Trump, és utalt arra, hogy találkozott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel, Hszi Csin-ping kínai elnökkel is, és szerinte mindkét találkozó hasznos volt.

Donald Trump nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy vajon kérni fogja-e Putyintól annak a 12 orosz hírszerzőnek a kiadatását, aki ellen a Robert Mueller vezette különleges bizottság vizsgálatai nyomán – a 2016-os amerikai választási folyamatba történt beavatkozás miatt – pénteken vádat emeltek. Az amerikai elnök így fogalmazott: „nem gondoltam rá, de lehet. De bizonyosan rá fogok kérdezni”. Majd – miután az előző amerikai kormányzatot okolta a történtekért –, hozzátette: az Egyesült Államoknak nincs kiadatási egyezménye Oroszországgal.

Jon Huntsman, az Egyesült Államok Oroszországban akkreditált nagykövete már a finn fővárosból azt nyilatkozta a NBC televíziónak:

„Ez nem is csúcstalálkozó lesz.”

Mindezt azzal indokolta, hogy a korábbi elnöki csúcstalálkozókkal szemben Helsinkiben nem lesz díszvacsora, nem adnak ki közös közleményt, és nem tesznek politikai nyilatkozatot sem.

„Nem lehet tudni, mi lesz a találkozón, a lényeg az, hogy ez az első alkalom, hogy a két elnök tárgyalóasztalhoz ül, először négyszemközt, majd a munkatársaikkal, és az amerikai választási folyamatba történt orosz beavatkozástól kezdve a közös érdekekig mindenről eszmét cserélhetnek” – hangsúlyozta Jon Huntsman.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55635/pics/lead_800x600.jpg
Donald Trump,Helsinki,Oroszország,Putyin,találkozó,USA
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
librikus 2018-07-16 10:21:43
Rövid történelmi recitáció.
A múlt század harmincas évei végén három kibékíthetetlen rezsim gátolták egymás hatalmi kibontakozását: a liberális kapitalista angolszász világ; a sztalini bolsevizmus; és a nemzeti társadalmak. Hogy az egyiket eliminálják, a másik kettőnek szövetségre kellett lépnie, bármilyen ellenséges viszonyban is álltak egymással! Így adódott, hogy két világhatalomra törő halálos ellenség összefogott a német konkurens ellen.
Mára mindjobban kiderül, a konkurens nem egyedül Németország volt, hanem egész Európa. A győztes SZU-US meg is osztoztak Európán, aztán mindkettő a maga hatalmi szférájában ránk kényszeríttette saját rendszerét, ideológiáját és törvényeit. A népek önrendelkezési joga hamis tételéről, amely csak a győztesekre és csatlósaikra érvényes, az emberi jogok kitalálásától, amely az idegen fajú és kultúrájú emberek befogadásától a kábítószerek legalizálásán át a buziházasság és minden deviencia elfogadásáig kötelez minket, mivel szerintük mindez az európai kultúra és tolerancia elemi mértéke.
Legelőbb ép a „győztes” Nagy-Britannia és Franciaország városait töltötték meg különböző színű szőrű, idegen fajú népekkel. Most Németországot és Itáliát lepik el idegen bevándorlók. Még be sem fejeződött Európa elidegenesítése, már terrorhullámokat produkálnak a bevándorlók másod, harmadgenerációs leszármazottai, a jövő polgárháborúi előjátékaként. A bevándorlok, sőt leszármazottaik nagyobb hányada új proletariátust képez, amely igénytelenebb életkörülményekkel is beéri, mint az őshonos lakosság. A dinamika hiánya pedig a stagnáció!
Mára Európa sorsa épp olyan bizonytalanná vált, mint az Egyesült Államoké, amely rövid történelmi időn belül szét fog esni faji konfliktusain. A volt Szovjet Birodalom déli területein, vagy tíz türk és mozlim nép él, amelyek sokkal szaporábbak a szlávoknál. Túlnövik az oroszokat, és nemsokára visszakövetelik az Eurázsiai Szteppét. Kína majd Szibériát fogja követelni. A zsugorodott Oroszország pedig kénytelen lesz Európára támaszkodni.
A demokrácia elengedhetetlen feltétele a prosperáló fejlett jól szervezett gazdaság, vagyis a jóléti társadalom. Csak ekkor támad a liberális korszellem, ezzel párhuzamban a polgárok egyenlősége, amely a demokráciát megteremt E gazdasági és szellemi adottságok nélkül, a demokrácia nem működik! Így a demokrácia csak a kort meghatározó civilizációt alakító népekre korlátozódik.
A fasiszta vagy nemzeti rendszerek, akceptálják a szabad piacgazdaság előnyeit, de politikai államrendszerük autoritáris paternalista. Felmerül a kérdés: A mai prosperáló kínai államot és gazdasági rendszert lehet kommunizmusnak nevezni?
A perzsa Sah rendszere állt az összes iszlám állam között a legközelebb a nyugati világhoz, de autark mint autokrata rendszerét, úgy a Bilderberg társaság, mint a moszkoviták túl veszélyesnek ítélték, így addig diffamálták, még forradalom űzte el Perzsiából. Csak most derült ki micsoda dzsint szabadítottak ki a perzsa lámpásból. Az új rendszer saját vallásán alapuló konzervatív fundamentalista államot valósított meg, amely még kevésbé mutatott hajlamot a szuperhatalmak messianisztikus törekvéseihez igazodni, mint elődje. A világ hatalmasai kivárhatták volna türelemmel a perzsa forradalmi láz csillapodását, hiszen előbb – utóbb minden rendszernek igazodnia kell a szomszédokhoz, hogy békében hagyják! Az iraki szomszéd, világi Bath rendszere -ahol síiták, szunniták, keresztények megfértek egymás mellett- idővel biztosan nivellálta volna a mulláh-k fundamentalizmusát. A szuperhatalmak inkább felfegyverezték az agilis Szaddam Husszeint és Perzsia ellen küldték, de nem boldogult a Mullah Állammal, sőt Szaddam állig felfegyverzett hadseregét már Izrael vélte magára veszélyesnek. Okot kellett keresni, Irakba bombázni a „demokráciát”. Azóta Irakban a két fővallás hívei egymás mecseteit vagy piacait robbantják pokolgépekkel, a hadsereg szélnek eresztett emberei pedig konkurens hadseregekben ölik az ellenséggé vált polgártársaikat.
Bizony a demokráciát Arábiába bombázni nem sikerült! Khomeinivel, Szadammal, Khadaffival, ha nem is voltak szuper demokraták, egy kis jóakarattal lehetett volna szót érteni. A demokrácia exportálása, az arab tavasz megrendezése radikális anarchiákat juttatott hatalomra Arábiában, amelyeket talán már lehetetlen lesz megfékezni. Arábiát pedig felrázta a „demokrácia” exportálása. Bár az olajáldás Arábiában elapad, de a napsugár, a jövő energiaforrása marad. Az energiabőség az ipart fogja odavonzani. A világ nagy változások felé halad. Arábia épp napjainkban küldi ötödik hadoszlopát Európába. Olyan törvényekkel álcázva a bevándorlást, melyeket a világháborúk győztesei kényszeríttettek a legyőzött Európára.
Bár az Egyesült Államok katonai támaszpontjai körbehálózzák földünket, fenntartásuk horribilis összegekbe kerül. Annál inkább, hogy pénzüket a nemzetközi fináncoligarchától (FED) kölcsönzik kamatos kamatra. A világ pedig rövidesen nem fogadja el fedezetlenül nyomtatott dollárjaikat.
Oroszország kényszer nélkül vonult ki Európából. A jelcini anarchikus átalakulás éveiben úgy tetszett Oroszország ezután soha nem vetekedhet az Egyesült Államokkal, de Putin rendet teremtett. Fél liberális, fél nemzeti rendszert valósított meg Oroszországban.
Európa tarthat a per pillanat még intakt Orosz Birodalomtól, persze ilyen hatalmas kiterjedésű birodalom nagyon sokfelől fenyegetett, de legkevésbé Európától. Ezt az oroszok maguk is konstatálták. Próbálkoznak is jó viszonyt teremteni a nyugattal. Kivonultak a megszállt Baltikumból és közép-kelet Európából, akceptálják Ukrajna függetlenségét, de Elégedjünk meg ennyivel. Washington ne próbálkozzon sem Európát, sem Ukrajnát Oroszország ellen hangolni,
Kína és India nemsokára felsorakoznak a számottevő hatalmak közé. Arábia amint túllép az anarchián és terjeszkedni kíván, Európa van a legközelebb. Az újjá éledt sztyeppenépek pedig majd keletről fenyegethetnek bennünket.
Mára hiba lenne Washingtont az egyedüli szuperhatalomnak tekinteni.
Az első világháború előtt több nagyhatalom létezett, melyek kisebb katonai erővel biztosíthatták szuverenitásukat. A világ globalizálása helyett, nem lenne jobb visszatérni a régi „békeidők” többpólusú világához?
Ha a Brüsszelből Európát a washingtoni háttérhatalom járószalagján kormányzó balos, liberális, zöld bohócok nem is akarják megérteni. Rövidesen új feltörekvő hatalmak fogják Európát fenyegetni. Európa nem számíthat Amerika örökös gyámságára. Ezt mielőbb meg kell értenünk! Gondoskodnunk kell saját, szuverén Európa centrikus védelemről, külpolitikáról, a kormányoktól kontrollált bankrendszerről. Az idegen fajú szellemű bevándorlókat pedig ki kell toloncolni! Különben nem sikerül Európát átmenteni a jövőbe. Elveszünk!
Librikus.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

2020.05.06. 21:00
A koronavírus-járványról is egyeztetett telefonon a magyar miniszterelnök és az amerikai elnök!

Orbán Viktor az amerikai nagykövettel egyeztetett

2020.03.07. 04:45
A kötetlen beszélgetésen az amerikai–magyar kapcsolatok aktuális kérdései kerültek szóba.

Hazánk is a Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetsége alapítói között

2020.02.08. 11:35
A nemzetközi szervezetet 27 ország hozta létre az amerikai elnök, Donald Trump kezdeményezésére.

Ketten meghaltak egy texasi egyetemi lövöldözésben

2020.02.04. 04:20
Ismét halálos áldozatokat követelt az ész nélküli szabad fegyverviselés az USA-ban.

Robbanás történt egy orosz gyárban, többen meghaltak

2020.01.31. 11:00
Legalább öten meghaltak abban az Orjol környéki gázrobbanásban, ami egy fémalkatrészgyár területén zajló építkezésen történt.

Fokozott biztonsági intézkedések New Yorkban

2020.01.04. 09:25
A Nemzeti Gárdát is kivezényelték a repterekre, valamint a fontosabb csomópontoknál és hidaknál is megerősítették a biztonsági intézkedéseket.

Az amerikai kormány megkezdte a migránsok áttoloncolását Mexikóba

2020.01.03. 10:25
A The Wall Street Journal beszámolója szerint az amerikai kormány elkezdte az arizonai határnál lévő migránsok áttoloncolását Mexikóba.

Halálos áldozata is van az orosz nehézcirkálón pusztító tűznek

2019.12.13. 07:00
Az Admiral Kuznyecov nevű repülőgép-hordozón még tegnap alakult ki tűz. Mostanra kiderült, hogy halálos áldozata is van a katasztrófának.

Kigyulladt egy orosz repülőgép-hordozó

2019.12.12. 12:15
Hegesztési munkálatok közben csaptak fel a lángok az Admiral Kuznyecov fedélzetén, többen megsérültek, van, akit nem találnak.

Lövöldözés New York mellett – hatan haltak meg

2019.12.11. 06:05
Egy rendőrt és több civilt is agyonlőttek. A hatóságok egyelőre nem azonosítottak terrorizmusra utaló jeleket.

Ezeket a cikkeket olvastad már?