Blogolj!

Blogstar kávéház

Kátyú

Hidegháborús helyzet.

Harminchárom éve nem övezett akkora nemzetközi érdeklődés semmilyen csúcstalálkozót, mint a finn fővárosban hétfőn sorra kerülő Putyin–Trump-egyeztetést: olvadás vagy befagyás következik? – teszi fel a kérdést a Népszava Online.

„Nem alaptalan az a kezdeti reménykedés, hogy netalán egy Trump-Putyin személyes jó kapcsolat kimozdíthatná a kátyúból az immár forrósodó hidegháborús helyzetet, s elindíthatná az olvadást az amerikai–orosz kapcsolatokban. A Trump hivatalba lépése óta eltelt másfél évben azonban hiú ábrándnak bizonyult e remény. Az amerikai és orosz elnök helsinki találkozóját övező nemzetközi érdeklődés és aggodalom már önmagában jelzi a helyzet súlyosságát, a hidegháborús hangulat visszatértét. Az utóbbi évek eseményei alapján sajnos nyugodtan kijelenthető, hogy nemcsak a hangulat, hanem valójában a helyzet is hidegháborús, aminek kialakulásában mindkét mostani főszereplő oroszlánrészt vállalt – Trump kiszámíthatatlan akarnokságával, külpolitikai-diplomáciai-biztonságpolitikai krónikus ismerethiányával, Putyin pedig a nagyon is kiszámítható világpolitikai ambícióival.”

Olvadás vagy befagyás - Helsinkin a világ szeme

Harminchárom éve nem övezett akkora nemzetközi érdeklődés semmilyen csúcstalálkozót, mint a finn fővárosban hétfőn sorra kerülő Putyin-Trump egyeztetést. 1985-ben Genfre szegeződött a világ szeme, ahol megtörtént Ronald Reagen és Mihail Gorbacsov történelmi kézfogása. A nemzetközi kapcsolatokban sincs lehetetlen, ha a felek komolyan gondolják.

Elkényelmesedve

Európa átalakulása.

Az unióban hetek óta lázas politikai munka folyik, amelynek központi eleme az illegális bevándorlás kezelése, ám a nyugati politikum egy helyben toporogni látszik – elemez a Hirado.hu.

„Noha a liberális véleménydiktatúrát lassan egy évszázada szenvedik a nyugati világban, mára azért lassan megszűnőben van, kialakulóban egy 'második nyilvánosság', tudniillik a szabadelvű sajtóorgánumok már nem tudják a piacot teljes mértékben uralni. Mert ha a valóság gyökeresen más, mint amit a média liberális része felvázol, akkor az állampolgárok elfordulnak tőle. Ugyanez igaz a politikai elitre is – elemezte Boros Bánk, majd folytatta – a nyugati újságírók és politikusok 'belekényelmesedtek' a szerepükbe, elfelejtették, hogy a demokrácia mégis csak arról szól, hogy az emberek többségének az akaratát kell leképeznie.”

Küszöbön az európai politikai változás

Az Unióban hetek óta lázas politikai munka folyik, amelynek központi eleme az illegális bevándorlás kezelése, valamint a kontinens biztonságát veszélyeztető problémák felszámolása. A nyugati politikum egy helyben toporogni látszik. A Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorába meghívott Boros Bánk Levente politológust, a Médianéző igazgatóját, és Simon János politológust, egyetemi tanárt a jelen kihívásairól és a közeljövő alakulásáról kérdezték.

Viccbüntető

A bíró keze.

Alan Shearer, az angol válogatott egykori legendás csatára úgy érzi, a játékvezető belenyúlt a vb-döntőbe, amikor büntetőt ítélt a franciáknak Ivan Perisic kezezése után - így az Origo.hu.

„Ilyen nevetséges ítéletnek sohasem szabadna befolyásolnia egy világbajnoki döntőt. Egyszerűen többet érdemel a torna. A horvátok lenyűgözőek voltak, de hátrányba kerültek egy olyan szabadrúgás miatt, amely nem volt szabadrúgás és egy olyan tizenegyes miatt, amely nem volt tizenegyes – mondta a 63-szoros angol válogatott csatár.”

A horvátok lenyűgözőek voltak, az argentin bíró belenyúlt a meccsbe

A francia válogatott 4-2-re legyőzte Horvátországot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjében, ezzel 1998 után megnyerte története második vb-trófeáját. A meccs emberének választott Antoine Griezmann elmondta, hogy megfordult a fejében, hogy lemásolja Zinédine Zidane panenkás vb-döntőbeli gólját, míg a torna legjobb játékosának választott Luka Modric olyan illusztris társasághoz csatlakozott, mint Zinédine Zidane, Johan Cruyff, Diego Maradona, Pelé vagy Puskás Ferenc.

Kémia

Csalafinta csókcsata.

Vámos Erika lélekben már túl van csalfa vőlegényén, Mátén, a Több mint testőr című műsor háziasszonya új párra talált a kétgyermekes Tamás személyében – derül ki a Lokál Online cikkéből.

„Kiöntöttem neki a szívem, és hamar arra eszméltem, hogy minden reggelünk azzal kezdődik, hogy azonnal írunk egymásnak, és minden estém úgy végződik, hogy éjszakába nyúlóan chatelünk egymással. Megbeszéltünk egy találkozót, és ez a délután mindkettőnknek olyan volt, mintha ezer éve ismernénk egymást. A bemutatkozó puszi helyett máris elcsattant az első csók. Tökéletesen működik a kémia köztünk – mesélte boldogan Erika.”

Vámos Erika: Átéltem a poklot a szakítás után

Vámos Erika lélekben már túl van csalfa vőlegényén, Mátén. A Több mint testőr című műsor háziasszonya új párra talált a kétgyermekes Tamás személyében, akiről azt meséli, hogy már első találkozásuk előtt beleszeretett. Intenzív heteken van túl Vámos Erika, aki tavasszal szakított vőlegényével, Mátéval, miután a férfi hűtlen volt hozzá.

Kötelék

A luxusceleb álomesküvője.

Egybekelt a Feleségek luxuskivitelben sztárja, Vasvári Vivien és szerelme, a nála 11 évvel idősebb építészmérnök, Fecsó – számol be róla a Blikk Online.

„A menyasszony mosolya végigragyogta a szertartást. – Életem egyik legcsodálatosabb pillanata volt ez. Nagyon boldogok vagyunk, és ez már egy örökké tartó kötelék lett kettőnk között – mondta meghatódva Vivien. A ceremónia végére bemerészkedtek a rajongók is a templomba, így ők is csatlakoztak a menyasszonyi csokrot váró még facér hölgyek koszorújához.”

Luxus Vivi ezt mondta az esküvője után - Az is kiderült, hogy az álomlagzi mikor lesz

Vasárnap délután fél egykor az Istenszülő elhunyta Nagyboldogasszony-székesegyházban a Vivienre jellemző pompában gyűlt össze a násznép. A luxusmenyasszony korábban megosztotta közösségi oldalán, hogy a szertartás nyilvános, és mindenkit szeretettel várnak rá, így a rokonok és a sajtó mellett rengeteg rajongó is tiszteletét tette.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/55655/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?